Witam.
Mam pytanie. O co się rozchodzi z ostrym wałkiem ssącym. Wiele o tym czytałem ale nie mogłem znaleść wyjaśnienia.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Ostry wałek ssący
Moderator: Moderator
szukarka prawde ci powie...
walek, walki, CA16...
walek, walki, CA16...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
szybki: szybszy wałek to taki ktorego katy maja wieksza wartosc. szczerze mowiac niezastanawialem sie czy chodzi o czas otwarcia zaworow czy o czas otwarcia. ale wystarczy zajrzec do serwisowki i wszystko sie wyjasni.
seryjne walki ca18det maja chyba 248 stopni, walki tuningowe siegaja wartosci az 270* w przypadki ca18 i 280* dla sr20det
seryjne walki ca18det maja chyba 248 stopni, walki tuningowe siegaja wartosci az 270* w przypadki ca18 i 280* dla sr20det
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Tak jak Spider napisał
Ostry wałek ciut wcześniej i na dłużej otwiera zawory ssące, przez co więcej wachy leci do komory spalania no i większy kopniak z tego wynika 
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
wiem że było już na forum ale nieuzykałm odpowiedzi odnośnie włożenia wałka wydechowego w miejsce ssącego na sxoc coś było ale nadal niewiem czy jest sens wkładać czy wogule poprawi sie coś
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
Oj było, było.
Nawet (chyba Coobcio) było porównanie 3 wałków. EDIT miało być wydechowy w miejsce ssącego, CA16, CA18.
Każdy coś poprawia w stosunku do seryjnego.
Nawet (chyba Coobcio) było porównanie 3 wałków. EDIT miało być wydechowy w miejsce ssącego, CA16, CA18.
Każdy coś poprawia w stosunku do seryjnego.
Ostatnio zmieniony czw 15 lis, 2007 10:42 przez Karrlos, łącznie zmieniany 1 raz.
EMWU is dead
- Coobcio
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
Jak wałek wydechowy ma większego lifta to co tu się zastanawiać przekładać i na bank będzie lepiej ale... Trzeba porównać ustawienie klinów czy np. przy przekładce walka nie okażę się że o 3-4 ząbki trzeba przestawić pasek.
Nissan Primera 2.0 + Home Made Turbo [320KM/420Nm @ 1 bar] http://www.streetracing.pl/forum/viewto ... 88&start=0
Almera GTi Dupowóz [145KM/168Nm>>167KM/197Nm]
Najnowsze dziecko 200SX S14'96 [335KM/468Nm @ 1 bar] REANIMACJA
Almera GTi Dupowóz [145KM/168Nm>>167KM/197Nm]
Najnowsze dziecko 200SX S14'96 [335KM/468Nm @ 1 bar] REANIMACJA