zamiana skrzyni biegow

Wszystko co tyczy się napędów. Skrzynie biegów, RWD,AWD,FWD,szpery, wały, półośki

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Chajel
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

witam od dzis stalem sie posiadaczem nissana 240sx s13 niestety albo i stety ale jest to automat ...czytalem ze jest mozliwosc zmiany i czy skrzynia biegow pasuje z 200sx 1.8 turbo do niego ? chodzi oczywiscie o manualna ...

czy wie ktos moze jaki jest koszt tego przedsiewziecia i co trzeba wymienic poniewaz nie jestem mechanikiem a bardzo zalezy mi na tym ...

prosze o wyrozumialosc jest to moj pierwszy post na forum :)

pozdrawiam i z gory dziekuje

niech ktos chociaz powie czy skrzynia z 200sx s13 pasuje do 240sx s13!!!!
Pawel200sx
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

mam podobny problem, ale chce rozebrac skrzynie i nie wiem jak sie do tego zabrać, nikt nic nie odpisze. Moze nie mają czasu chłopaki :/ Gdzieś w postach innych czytałem ze pasuje skrzynia od 1.8.t

[ Dodano: Sro 28 Kwi, 2010 11:12 ]
jesli ktos rozbierał juz skrzynie biegow w ca18det to prosze o pomoc. jakis krotki opis co robic, bo nie wiem. I nie odsyłajcie mnie do mechanika :)
Awatar użytkownika
chudy_wlkp
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

skrzynia od CA18 nie pasuje do KA24 inny dzwon jest
Awatar użytkownika
krzych
Coś już wiem
Coś już wiem

Sam nigdy nie rozbierałem skrzyni od nissana , ale rozkładałem od poldka i powiem ci że nie jest to ani łatwe ani też bardzo trudne . Najważniejsze abyś wszystko przy rozkładaniu układał tematycznie , trzeba uważać na pierdoły takie jak fasolki czy sprężynki od wodzików bo mogą mieć różne długości .Możliwe że niedługo będę w swoim wymieniał synchronizator 2 biegu - samemu .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Napęd”