zawieszenie gwintowane do nyski

Wachacze, klatki , rozpórki, armortyzatory, drązki, gumy itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

po przymiarce metrówką WIELKI PAJĄK jak zwykle ma rajce...
zostało oryginalne górne łożyskowanie i dla tego jest 5cm miedzy kołem a adkolem.

po wyjęciu łożyskowania poło siada tak że w nadkolu sie chowa..
trzeba zakupić CAMBER PLATE lub dorobić co co łożysko będzie trzymało na poziomie kielicha a nie 5 cm niżej..

wiec zawieszenie z 1300zł gwintowane, tokarnia dorobi mocowania 200zł i mamy glebe że podłoga jedzie po asfalcie
Awatar użytkownika
ipi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

dzabateam pisze:wiec zawieszenie z 1300zł gwintowane, tokarnia dorobi mocowania 200zł i mamy glebe że podłoga jedzie po asfalcie

dobra namowiles mnie ;)

zaczynam zbierac kase ale dopiero po od sierpnia bo teraz jeszcze urlop zaplanowany przedemna :D
tymczasowo brak podpisu
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

dzabateam pisze:wiec zawieszenie z 1300zł gwintowane, tokarnia dorobi mocowania 200zł i mamy glebe że podłoga jedzie po asfalcie
No to już zaczyna nabierać sensu, tylko nie wiem czy sam tokarz wystarczy do przeróbki. Jak wyglądają te górne mocowania w S13? To jest poduszka amora razem z łożyskiem, czy elementy te występują rozłącznie? I czy to górne mocowanienie nie jest czasem metalowo-gumowe? Może jakieś foty macie pod ręką?
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

TURBO maniac pisze:
No to już zaczyna nabierać sensu, tylko nie wiem czy sam tokarz wystarczy do przeróbki. Jak wyglądają te górne mocowania w S13? To jest poduszka amora razem z łożyskiem, czy elementy te występują rozłącznie? I czy to górne mocowanienie nie jest czasem metalowo-gumowe? Może jakieś foty macie pod ręką?
zgadza sie seryjnie jest element metalowo gumowy z łożyskiem.
camber platy nieposiadaja gumy ani tez łożysk, dlatego sa takie niskie i zeby je wykonac potrzebny jest jedynie tokarz.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

więc to górne mocowanie jest metalowo gumowe.. (zalane jest tylko gumą ) ale te tuningowe camber platy to blacha z otworem pod łożysko nastawne i pierścień zatrzaskowy..
efekt. może się obracać w każdej płaszczyźnie a wypadnie z mocowania..
można zrobić sobie otwory jajowate i mieć nastawny kąt pochylenia ... prosta sprawa..
WIELKI PAJĄK był u mnie i mówił że to właśnie tak trzeba zrobić i będzie gleba do ziemi.

teraz ruszam z dorabianiem wahaczy regulowanych. na dniach będę znał cenę za komplet. oryginały kosztuja 2087zł
myśle że będą połowe tańsze i takie same zrobie... jak ktoś jest zainteresowany niech pisze .. przy większej ilości pojadę do hurtowni i może faktycznie w 1000zł z malowaniem proszkowym w dowolny kolor się zamknie.
Załączniki
drążki d2 raicing.jpg
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

oryginały kosztuja 2087zł
O_o? co ty, ikeya formula kupujesz? ostro :P

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDM-KEI- ... enameZWDVW

nie wie ktos gdzie jeszcze mozna kupic nowki? bo chyba juz nie produkuja a fajne sa podobno...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
gumis
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

jeden taki "uchwyt obrotowy" (tak to w sklepie sie nazywalo) kosztuje ok 150zl brutto... na ten gwint jak beda cambery i to i ja bym sie skusil...
Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

bardzo ciekawe ceny masz (nie gwint obrotowy jak to nazwałeś ) tylko łożysko i kosztuje 27zł
ile ci szt wysłać-- interes życia sprzedawaj do tego sklepu po 150zł :P
Awatar użytkownika
gumis
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

gwint???? i ja tego nie nazwalem tylko taka byla nazwa w sklepie... dla mnie tez to jest chora cena...
Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

wahacze też mogę mieć po 1000zł za 6szt (komplet)
Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

więc po dokładnych negocjacjach z magikami od wahaczy regulowanych przy większej ilości kompletów np 10kompl cena spadnie na 800zł całkiem nieźle . warto by było zrobić zbiorowe zamówienie bo 200zł piechotą nie chodzi... kasa jak coś do Pająka on jest autorytetem (jak ktoś ma stres mi na konto wysłać) . wszystko jeszcze do dogadania.

1.dzabateam
2. pitbull

[ Dodano: Wto Lip 24, 07 22:27 ]
jak ktoś ma pytania GG 2831186
tel 508 822 388 dżaba (info 3,40zł/min plus vat)

fotka ostatnio zrobionej zabawki z regulowanymi wahaczami , więc zawieszenie sprawdzam w bojowych warunkach,, gwinty też tam wsadziłem TEST wytrzymałości hi hi
Załączniki
buggy.jpg
stahtom

siema,jabateam probowales moze zdjac gorna sprezyne?ta krotka.w golfie mialem gwint z jedna sprezyna i zderzak na ziemi jak na gwint przystalo.pzdr
Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

tak też można zrobić i efekt się zgadza. siedzi przy ziemi
Awatar użytkownika
dzabateam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

camber plate odbieram w środe . prześwit między kołem a nadkolem 1cm
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Dzaba z Pająkem napiszcie jeszcze czy ten gwint jest robiony pod s13, czy jego przeznaczenie to buggy?
I czy jest możliwość żebyście wykonali cambery u tokarzy tam u siebie i dorzucili je do gwintu za odpowiednio wyższą cene? Chodzi o to żeby już nie pałętać się po tokarniach tylko dostać zestaw gotowy do założenia i do konkretnego zglebienia 8)
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie / Usztywnienie”