konwersja s14a-dylemat-prosze o rade

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ramont dosłownie na dniach i teraz taki dylemat się pojawił.
Z części do s14a mam zderzak,maske,czekam na błotniki-brakuje mi lamp,pozycyjnych oraz mocowania (ale można je wyspawać wiec to w sumie nie problem)
I teraz pytanie...czy przerabiać...czy może jednak zostawić zwykły przód a kase zainwestować powiedzmy w intercooler czy turbine...?
Swoją droga jakby ktoś rozwiązał mój dylemat mając na sprzedaż lampy do "a" to prosze o kontakt choć wiem że tego cholerstwa nigdzie nie ma :?
Prosze o rade drogich kolegów...
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
Awatar użytkownika
EnDrIu
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

krisso pisze:...czy może jednak zostawić zwykły przód a kase zainwestować powiedzmy w intercooler czy turbine...?.
sam poninienies odpowiedziec sobie na pytanie czy chcesz, aby auto jezdzilo czy ladnie wygladalo :) IMHO ladnie zrobiona s14 tez moze sie podobac przyklady:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z tego co pamietam pisales, ze turbinka powoli umiera...zaczalbym wlasnie od tego a nie konwersji. A jak juz turbina jest ok to zakupilbym jakies fajne, duze alumy, moim zdaniem bedzie to powodowalo, ze wyglad bedzie duuuzo lepszy niz zmiana przodu.
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET

Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Awatar użytkownika
Nurek200SX
Stały gość
Stały gość

Ja bym dał swiatła na przód od Skaya R33 a reszte dał w mechanike turbinka jakaś nowa lub coś podobnego a potem jak będzie wszystko ok grało to jakieś spojlerki pierdoły felgi zeby dobrze wyglądał samochodzik :)
...:::200SX S13:::...

Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Już się tyle tych zdjęć naoglądałem że mam mentlik w głowie stąd pytam was hehe.
Samochód jedzie na remont blacharski wiec po prostu byłoby to zrobione przy okazji. Plusem jest to że sporo części już mam.
Turbinka jeszcze jeździ bo to jednak nie ona kulała aczkolwiek możliwe że też będzie szła do żyda.
Sam nie wiem,please o więcej wypowiedzi :)
Awatar użytkownika
Adams
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

IMHO przerobka na s14a to kuszaca sprawa, ale jesli masz jakies problemy to moim zdaniem mozesz pojsc w inna opcje - opyl nabyte czesci i za ta kase zalatw sobie np przedni zderzak aftermarket z progami i/lub nie zderzakiem tylnym. chodzi mi o to ze jezeli do s14 dodac kilka wizualnych akcentow ktorych nie ma w serii robi sie z niego zajefajny agresor uliczny i w tym wydaniu jest moim zdaniem fantastyczny :)
pzdr!
'99 S14a - maszyna do: jarania sprzęgła, plucia ogniem, palenia gumy... jeździć niby też się da :]
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

... są dokładki przód i tył,progi...wszystko czeka :D kolor też będzie inny...więc mnie kusi że jak już sie bawić to po całości... 8)
Awatar użytkownika
bartekl
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

szukaj lamp :)

ps. do niech nie ma zadnych mocowan.
jezeli masz ori blotniki z s14a i pas przedni z s14 to zalozenie lamp = wywiercenie jednego otworu w poprzeczkach pasu przedniego.

z lampami istotnie jest.... MEGA SAJGON.

jaki bedzie kolor ?
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

miałem nie mówić ale powiem żeby się nikt nie podkleił hehe - body srebrny z alfy spider (mieniący się na złoto-niebieski) dach- czarna perła z SLR-a.
I tak też chyba zrobie,będe szukał tych lamp.
Awatar użytkownika
bartekl
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

no i pieknie !
rob koniecznie foty z postepu prac nad autem !
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

a tak btw. powiedz mi co zrobiłeś że mozesz parkować na parkingu podziemnym w centrum koło rotundy...studiujesz na WSP może czy gdzieś tam pracujesz? Ostatnio stałem na szlugu i widziałem jak wjeżdżałeś na dół.. :)
Awatar użytkownika
pioorek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Jak masz jakieś dylematy to zagadnij Maćka V-maxa bo on zrobił konwersje z s14 na s14a i jak spojrzysz na zdjęcia to szczena opada.
Awatar użytkownika
bartekl
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

krisso pisze:a tak btw. powiedz mi co zrobiłeś że mozesz parkować na parkingu podziemnym w centrum koło rotundy...studiujesz na WSP może czy gdzieś tam pracujesz? Ostatnio stałem na szlugu i widziałem jak wjeżdżałeś na dół.. :)
pracuje tutaj :)
a Ty na WSP ?
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

8) znam samochód Maćka ;)
Awatar użytkownika
pioorek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

To wiesz co chciałem zasugerować :D :D :D
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

krisso pisze: Swoją droga jakby ktoś rozwiązał mój dylemat mając na sprzedaż lampy do "a" to prosze o kontakt choć wiem że tego cholerstwa nigdzie nie ma :?
http://www.nissantech.pl/viewtopic.php?p=4187#4187
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”