no ciekaw jestem ile autoRowe kosztuja...
Sposoby Ulozenia Intercoolera
Moderator: Moderator
plyta obciazajaca, bo addac myslal ze to mial byc samochod o napedzie grawitacyjnym...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
ok 800zl (800-900 w zaleznosci czy z wylotami czy bez)ODINN pisze:plyta obciazajaca, bo addac myslal ze to mial byc samochod o napedzie grawitacyjnym...![]()
przy zamowieniu zbiorowym mysle ze opuscili by nam troche na cenie
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
-
M?odys13
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Witam mam pytanie czy ktos muglby mi powiedziec ile by kosztowal taki intercooler z pszesylkom do polski i czyto by sie oplacalo. Czy lepiej szukac czegos unas http://cgi.ebay.com/ebaymotors/FRONT-MO ... dZViewItem
Sorki z bledy w wypowiedzi.
Sorki z bledy w wypowiedzi.
Eastern European Countries USPS EMS $130
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Niestety nie ma wlotow powietrza, ale jak by bylo zainteresowanie moge zrobic jakas lepsza cene na takie maski:
http://sklep.tuning.jcauto.pl/oferta/ka ... page2.html
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
chetni napewno sie znajda.ToM pisze:Niestety nie ma wlotow powietrza, ale jak by bylo zainteresowanie moge zrobic jakas lepsza cene na takie maski:
carbonowe czy zywica?
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
carbon, jak tam pisze?ToM pisze:Niestety nie ma wlotow powietrza, ale jak by bylo zainteresowanie moge zrobic jakas lepsza cene na takie maski:
o ile lepsza cene ?
oni chyba tylko sprowadzaja, nie ma szans na zrobiebie wlasnego projektu..
Moge wam wylac z żywicy za jakies 400pln ale nie biore sie za wykończenie , bo już do mojej nie mam sily . Wiecej info na www.driftzone.fora.pl w dziale garage
ale maske robisz przykrecana czy tylko górna nakładke?pitbull pisze:Moge wam wylac z żywicy za jakies 400pln ale nie biore sie za wykończenie , bo już do mojej nie mam sily . Wiecej info na www.driftzone.fora.pl w dziale garage
S13A tez mozna dostarczyc do odbicia formy?
co rozumiesz przez wykonczenie?
u chlopakow na forum sa fotki.Pajak2444 pisze:ale maske robisz przykrecana czy tylko górna nakładke?pitbull pisze:Moge wam wylac z żywicy za jakies 400pln ale nie biore sie za wykończenie , bo już do mojej nie mam sily . Wiecej info na www.driftzone.fora.pl w dziale garage
S13A tez mozna dostarczyc do odbicia formy?
co rozumiesz przez wykonczenie?
Pajak, troche mnie zaraziles pomyslem instalki icka jako chlodnicy wody.
i juz zaczynam kombinowac
ustawienie wzdluzne, tak jak jest normalnie chlodnica, wlot/wylot po prawej stronie patrzac od strony kierowcy. Nie w pionie, tylko pod katem 35-45 stopni w strone wiatraka. Podstawa mniej wiecej tam gdzie jest normalnie dolna czesc chlodnicy
1 - tam gdzie sa wloty/wyloty - wstawic/wspawac pomiedzy nimi w srodku blaszke dzielaca IC na polowe - chodzi o to zeby ciepla woda nie byla wciagana od razu do wylotu. Dzieki temu, jezeli wlot wody bylby na dole - woda wedrowala by przez cala dolna polowe tego wynalazku, zakrecala by sobie z drugiej strony (tam bez blaszki dzielacej tam gdzie nie ma wlotow) i wracala by gorna polowa do wylotu.
2 - tam gdzie woda ma zakrecac - koncowka icka bez rur - mozna wspawac korek - z boku, albo u gory.
3 - ponizej na dolnym rogu mozna wspawac zaworek ktorym mozna spuscic wode w razie czego.
to teraz poprosze o minusy moich kombinacji - tylko bez tekstow "ile to rzezby"
po 1 pusc obieg wody w przeciwnym kierunku !!
zeby woda zasysana do silnika szla z dołu-podstawowa zasada fizyki- ciepła woda przemieszcza sie do góry a zimna opada.
zeby woda zasysana do silnika szla z dołu-podstawowa zasada fizyki- ciepła woda przemieszcza sie do góry a zimna opada.
no wlasnie takie rozwiazanie dalem "na odwrot" zeby ulatwic pompie wodnej robote.
pompujac ciepla wode w dol chyba jest chyba trudniej niz w 2 strone - ale jak da rade to no problema...
pompujac ciepla wode w dol chyba jest chyba trudniej niz w 2 strone - ale jak da rade to no problema...
- roball
- Postojebca Nałogowy

Pająk, jaką ty fizykę miałeś,
jak nalejesz wrzątku do szklanki to ci nie wyskoczy
wodę pompuje się tak samo.. chodzi o transport ciepła
zwróćcie uwagę że kaloryfery mają wlot ciepłej wody na górze a odpływ na dole,
ciepło "ucieka" do góry, przez co finy mają trochę więcej czasu żeby je odprowadzić
czyli to trochę tak jakby woda płynęła sobie swoim tempem a ciepło swoim
jak ci zależy na max wydajności chłodzenia - daj przepływ ciepłej od góry do dołu
jeśli zależy ci na jak najmniejszym oporze przepływu cieczy (wydajność pompy) - daj na odwrót
jak nalejesz wrzątku do szklanki to ci nie wyskoczy
wodę pompuje się tak samo.. chodzi o transport ciepła
zwróćcie uwagę że kaloryfery mają wlot ciepłej wody na górze a odpływ na dole,
ciepło "ucieka" do góry, przez co finy mają trochę więcej czasu żeby je odprowadzić
czyli to trochę tak jakby woda płynęła sobie swoim tempem a ciepło swoim
jak ci zależy na max wydajności chłodzenia - daj przepływ ciepłej od góry do dołu
jeśli zależy ci na jak najmniejszym oporze przepływu cieczy (wydajność pompy) - daj na odwrót
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
no i tu powstaje pytanie o wydajnosc pompy...
nie wiem ile ten icek ma litrow, ani jaki moze miec przeplyw wody... eh, znowu chyba cos na pale bede kupowac...

nie wiem ile ten icek ma litrow, ani jaki moze miec przeplyw wody... eh, znowu chyba cos na pale bede kupowac...