Chciałem się dowiedzieć co lepiej zrobić. Sprowadzić sobie s13-e np z niemiec czy rozglądać się już u nas, za jakoms w dobrym stanie.
I też czy dobrym pomysłem jest kupowanie autka po remoncie silnika ??
Prosze o doradzenie ;]
Moderator: Moderator

poczytaj forum. To ze kupisz od Szwaba nie oznacza, ze CI sie nie sypnie auto. Nie wazne czy kupisz w PL czy gdzie indziej wazny jest stan techniczny. Co do silnikow po remoncie...zalezy gdzie bylo robioneZiolek_984 pisze:Witam.
Chciałem się dowiedzieć co lepiej zrobić. Sprowadzić sobie s13-e np z niemiec czy rozglądać się już u nas, za jakoms w dobrym stanie.
I też czy dobrym pomysłem jest kupowanie autka po remoncie silnika ??
Prosze o doradzenie ;]

Słuchaj, ile ci wyjdzie, to zależy jak bardzo jest zajechany, i gdzie będziesz pytał o remont. Ja za totalny remont CA18ET z s12 (pełna regeneracja turbo, wszystkie szlify, nowe tłoki, panewki, pierścienie itd - bez żadnych modów) wziąłem niecałe 5tys. Wóz wiem że jest już mocno podkręcony obecnie i chodzi bez zarzutu, więc jak ktoś mówi ponad 6 tys za remont razem z turbo to przesadza. Ja kupiłem s13 za 2800zł z silnikiem do kapitalki, więc nawet licząc 6 tysi na remont, to tak czy tak wychodzi poniżej 10kpln za wóz, który jest pewniakiem.Ziolek_984 pisze:No dobra kupie taką furkę i co ?? Kiedyś się dowiadywałem o remonty silników to krzyczeli po 4-8 tyś. Kumplowi krzyknęli za remont 6tyś., a kupił 13-e za 7tyś. Więc nie chce by zakup minął się z celem.