U nas czy sprowadzać

Moderator: Moderator

Ziolek_984
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam.

Chciałem się dowiedzieć co lepiej zrobić. Sprowadzić sobie s13-e np z niemiec czy rozglądać się już u nas, za jakoms w dobrym stanie.
I też czy dobrym pomysłem jest kupowanie autka po remoncie silnika ??

Prosze o doradzenie ;] :?:
Awatar użytkownika
EnDrIu
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Ziolek_984 pisze:Witam.

Chciałem się dowiedzieć co lepiej zrobić. Sprowadzić sobie s13-e np z niemiec czy rozglądać się już u nas, za jakoms w dobrym stanie.
I też czy dobrym pomysłem jest kupowanie autka po remoncie silnika ??

Prosze o doradzenie ;] :?:
poczytaj forum. To ze kupisz od Szwaba nie oznacza, ze CI sie nie sypnie auto. Nie wazne czy kupisz w PL czy gdzie indziej wazny jest stan techniczny. Co do silnikow po remoncie...zalezy gdzie bylo robione
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET

Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Awatar użytkownika
Qubi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Ja jestem zdania, że lepiej kupić tanią s13 z padniętym motorem (kosztuje 3-4 kpln), porządnie zrobić remont i wtedy wiesz na 100% czym jeździsz. Rzecz tylko w tym, żeby kupic auto gdzie tylko silnik jest padnięty, a reszta ok. Mnie się udało. :mrgreen:
Poziom samozadowolenia turbomaniaka jest wprost proporcjonalny do nadciśnienia powietrza wtłaczanego do cylindrów...
Awatar użytkownika
driftking.pl
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

ja też polecałbym opcje nismo z zajechanym silnikiem, najlepiej wycągnietego gdzieś z krzaków i kupionego, za to żeby właściciel pozbył się zlomu z podwórka.
Robiąc samemu remont bedziesz miał pewność, że za 3k km nie obkręcą się panewki...

Na allegro stoją 3x s13 właśnie z zajechaną motorownią, z zewnątrz 2 z nich wyglądają zacnie i myśle, że można je wziaś za <3000zł

Ja sam kupiłem s13 praktycznie, bez silnika, wymieniłem go na inny, po dzwonku 113k km przebiegu i jak narazie jest igła (a to wszystko dzięki pająkowi:) )
:: 4skills.pl :: Profesjonalne szkolenia ::
Ziolek_984
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

No dobra kupie taką furkę i co ?? Kiedyś się dowiadywałem o remonty silników to krzyczeli po 4-8 tyś. Kumplowi krzyknęli za remont 6tyś., a kupił 13-e za 7tyś. Więc nie chce by zakup minął się z celem.

Znalazłem trzy autka, ale się jeszcze zastanawiam :
s13 po remoncie kapitalnym
kolejny po remoncie
I jeszcze jeden
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

tyle ci krzykna na ile jest zajechany.

jezeli wszystko zostawiasz w lapach warsztatu, razem z dostawa czesci itd to normalne ze bedzie drogo.

jak czesci sciagasz sam to masz taniej, o wiele taniej.

sprawa kolejna, niektore cwaniaki biora wiecej "bo samochod jest sportowy".

pierwszy przyklad z brzegu - mialem rdze na blotniku, wielkosci orzecha wloskiego - pojechalem do blacharza walnac szpachle - pan jak mnie zobaczyl to krzyknal 300zeta. podziekowalem, kupilem materialy, zrobilem sam - koszt 30zeta.

kolanje sprawa - kupujesz samochod do okreslonego celu - jezeli kupujesz go swojej babci zeby sobie pojechala po bulki - remont nie jest raczej wymagany, chyba ze stan samochodu do tego ZMUSZA.
- jezeli kupujesz go sobie do palowania, remont raczej konieczny - ciezka noga wymaga ciezkich kosztow...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Turbokj

Najtaniej wychodzi kupienie u niemca z zajechanym silnikiem i oddanie do kapitalki . Tylko wtedy masz pewnosc co do silnika w innych wypadkach mozesz liczyc ze kupisz gluta .
Awatar użytkownika
driftking.pl
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

ten z drugiego linku stał dość długo z zajechanym silnikiem na allegro później ten sam właściciel zrobił remont i dalej sprzedaje tylko 4tys. drożej śmiem wątpić w uczciwość tego remontu ponieważ, nie robił tego auta dla siebie, a tylko po to żeby je sprzedać...

ten z wrocławia widziałem go kilka razy na ulicy - wygląda i brzmi super, myśle, ze warto sie nim zainteresować
:: 4skills.pl :: Profesjonalne szkolenia ::
Awatar użytkownika
Qubi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Ziolek_984 pisze:No dobra kupie taką furkę i co ?? Kiedyś się dowiadywałem o remonty silników to krzyczeli po 4-8 tyś. Kumplowi krzyknęli za remont 6tyś., a kupił 13-e za 7tyś. Więc nie chce by zakup minął się z celem.
Słuchaj, ile ci wyjdzie, to zależy jak bardzo jest zajechany, i gdzie będziesz pytał o remont. Ja za totalny remont CA18ET z s12 (pełna regeneracja turbo, wszystkie szlify, nowe tłoki, panewki, pierścienie itd - bez żadnych modów) wziąłem niecałe 5tys. Wóz wiem że jest już mocno podkręcony obecnie i chodzi bez zarzutu, więc jak ktoś mówi ponad 6 tys za remont razem z turbo to przesadza. Ja kupiłem s13 za 2800zł z silnikiem do kapitalki, więc nawet licząc 6 tysi na remont, to tak czy tak wychodzi poniżej 10kpln za wóz, który jest pewniakiem.
Poziom samozadowolenia turbomaniaka jest wprost proporcjonalny do nadciśnienia powietrza wtłaczanego do cylindrów...
Grzesiek
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

co do remontu silnika to polecam ten post http://forum.turbokillers.com/tematy11/585.htm

nie wiem dokladnie gdzie mieszkasz ale moze ktorys z forumowych mistrozw by zrobnil Ci remonot jesli juz takie cos wchodzi w gre :-)
Wydaje mi sie ze remont remontowi nie rowny wiec ta igla po remoncie moze okazac sie pasciem przygotowyanym na handel albo faktycznie ktos wsadzil w to kupe kasy i sprzedaje z jakiegos waznego dla siebie powodu.

Oczywiscie ja szukajac 200sx nie biore pod uwage kupienia prostej budy i zajechanego silnika , raczej szukalbym samochodu od kogos kto dbal o niego :-)

Co do nissanow:
to o tym 2 bylo juz na forum i wszyscy go odradzili ( padaka )
a ten z tym wielgachnym smiglem chyba tez byl na forum ale nie dam sobie reki uciac , musialbys zobaczyc w dziale sprzedam/kupie nissana
harder, better, faster, stronger ... never over

Pozdrawiam
Grzesiek
Awatar użytkownika
pioorek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ziułek znalazłem gościa który za <2000 zrobił mu dół silnika jak chcesz to dam Ci namiary odezwij się na kom albo priv... :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”