bak do nissana
Moderator: Moderator
-
kędzior
Witam wszystkich. Mam taki mały problemik z moim nissankiem, a mianowicie chodzi mi o bak. Chciałbym zamontować sobie wydech na dwie strony, ale w tym problem, że wtedy oryginalny bak z nissana nie podchodzi wymiarami
. Czy wie ktoś może jaki bak by podpasował lub czy ktoś takie coś już robił byłbym bardzo wdzięczny za pomoc lub jakiekolwiek wskazówki.
i siatke zamiast FMIC
gdzies byl jeszcze temat o kabrio
tez fajny pomysl - bierzesz katowke i sie bawisz.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
-
xree
- Coś już wiem

- Kontakt:
hmm sorki że pytam, a jak chcesz to zrobić?? i czy z założenia to ma być pseudo lifting czy może jakiś tuning podnoszący moc?? Dojdzie ci chyba "rżnięcie" zderzaka z tyłu na 2 wydech co nie?? Szczerze?? - cieńko widze twój pomysł raz ze strony technicznej jak i konsturkcyjnej:P Pozdro. (PS. - dla żartu:P - zawsze możesz wozić butelke 5 litrową z paliwem w bagażniku zamiast baku:P )
witam
Chciałbym sie podpiąć pod temat. Pytanie odnośnie baku, czy może wiecie lub znacie kogoś kto potrafi zrobić bak w środku auta w S13 z tyłu w bagażniku z wyjściem wlewu na tylnim błotniku.
Pytam bo wiem ze w S13 baki sie sypią i lubią być nieszczelne co wieże sie z nieprzyjemnymi zapachami benzyny w trakcie jazdy co mnie juz powoli doprowadza do szału.
Pomysł takiego baku zaczerpnięty z filmu gdzie w roli głownej występuje św. pamięci Marian Bublewicz, uczący sportowej jazdy sierrą cosworth, ( w sumie większość sportowych aut ma takie baki dla bezpieczeństwa), ale oglądając akurat ten film bardzo mi sie spodobało takie rozwiązanie.
Jak znacie kogos kto pospawa taki bak, to prosze o kontakt, kuvi@interia.pl
Z góry dziękuje.
Podr.
Chciałbym sie podpiąć pod temat. Pytanie odnośnie baku, czy może wiecie lub znacie kogoś kto potrafi zrobić bak w środku auta w S13 z tyłu w bagażniku z wyjściem wlewu na tylnim błotniku.
Pytam bo wiem ze w S13 baki sie sypią i lubią być nieszczelne co wieże sie z nieprzyjemnymi zapachami benzyny w trakcie jazdy co mnie juz powoli doprowadza do szału.
Pomysł takiego baku zaczerpnięty z filmu gdzie w roli głownej występuje św. pamięci Marian Bublewicz, uczący sportowej jazdy sierrą cosworth, ( w sumie większość sportowych aut ma takie baki dla bezpieczeństwa), ale oglądając akurat ten film bardzo mi sie spodobało takie rozwiązanie.
Jak znacie kogos kto pospawa taki bak, to prosze o kontakt, kuvi@interia.pl
Z góry dziękuje.
Podr.
-
xree
- Coś już wiem

- Kontakt:
hmm czyli paliwo będzie tankowane "po górke" ??? - cieńko to widze. A jak cie denerwuje smród paliwa to chyba lepiej wymienić na inny zbiornik a nie łatać stary jak sie do niczego nie nadaje. Pozdrawiam.
Jeśli tak bardzo ktoś chce wymieniać bak to polecam przeczytać i obejrzeć ten temat:
http://www.sxoc.com/vbb/showthread.php?t=269850
http://www.sxoc.com/vbb/showthread.php?t=269850
Bak tego typu mozna zamontowac zamiast koła zapasowego !!kuvi pisze:witam
Podr.
Jak?
Bulta gazowa+ wycinanie na frezarce srodka,zeby było rowno+ spawanie dolnej i gornej powierzchni+ wspawanie rury ktora bedzie nasza nowa rura wlewowa, wypuszczenie rury az do błotnika.
przy wspawaniu g€ry niemozna zapomniec o wejsciu zeby mozna było wmontowywac/wymontowywac pompe paliwa.
Dobrze jakby nowy zbiornik mial podobna wysokosc jak seria- bedzie mozna uzyc seryjny czujnik poziomu paliwa wraz z "zamknieciem" zbiornika.
Taka przerobka ma sens tylko w 2 przypadkach:
Jesli nigdzie niema w dobrej cenie zbiornika paliwa a tobie nieprzeszkadza zmniejszona pojemnosc baku,lub jesli przygotowujesz auto do sportu.
Co do podwojnego wydechu to scooter ma wlasnie podwojny albo rzuciło mi sie cos na oczy.
Wg mnie wydech lewa/prawa strona niema sensu- zbyt wiele przerobek.
kuvi jesli szukasz tanio zbiornika paliwa to pisz, mam 1 wolny na stanie.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm