Czesc, wymienilem wlasnie amory + sprezyny+ poliuretany i musze skrecic zawias, tylko ze musze to zrobic na scisnietym zawieszeniu( tak jakby samochod stal na kolach ). Czy ktos moglby podac mi wysokosc od ziemi podluznicy (prawej, lewej ) oraz wysokosc osi kola przedniego, tylnego?
Pozdrawiam
Wysokosc zawieszenia?
Moderator: Moderator
nierozumiem poco ci takie dane??mike_drag pisze:Czesc, wymienilem wlasnie amory + sprezyny+ poliuretany i musze skrecic zawias, tylko ze musze to zrobic na scisnietym zawieszeniu( tak jakby samochod stal na kolach ). Czy ktos moglby podac mi wysokosc od ziemi podluznicy (prawej, lewej ) oraz wysokosc osi kola przedniego, tylnego?
Pozdrawiam
chyba tylko dla sprawdzenia czy twoje nowe sprezyny sa naprawde obnizajace.
czemu chcesz montowac na scisnietym? da sie to wogole zrobic??
zrzuc lepiej koła zamontuj caly zawias a pozniej tak dzwignij auto zeby moc zamontowac kola i opuscic auto z kobyłek.
PS wysokosc osi prawego i tylnego koła jest = polowie wysokosci felgi z opona - 1-2cm.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
tulejki zawsze musza byc sciskane kiedy samochod jest w pozycji "do jazdy" czyli kiedy sobie stoi na kolach.
inaczej gumy sie bardzo szybko wyrabiaja.
przynajmniej tak wynika z gadania roznych mechanikow.
Wydaje mi sie ze nie potrzebujesz danych na temat wysokosci, po prostu zaloz kola i opusc...
inaczej gumy sie bardzo szybko wyrabiaja.
przynajmniej tak wynika z gadania roznych mechanikow.
Wydaje mi sie ze nie potrzebujesz danych na temat wysokosci, po prostu zaloz kola i opusc...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
No ok, zaloze kola i co dalej? Jak Nismo stoi na glebie to jest tak niski ze na pewno nie dokrece zawiasu...a co do wypowiedzi wyzej, to masz racje , chce skrecic zawias w pozycji do jazdy , dlatego potrzebna mi byla wysokosc, bo tulejki duzo szybciej sie wyrabiaja, jak sa skrecone "za nisko" albo "za wysoko"
S13 3city, wydech-przelot 2,5`,K&N,Koni Sport+Apex, poliuretany, blow off,ic-saab2.3T
myslalem ze jestes na rampie jakiejs czy cos? bo jak to w domowych warunkach robisz to nie teges... 
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
to podnies zaba kazda piaste z osobna az samochod zacznie sie unosic z kobylek i powinno byc oka do skrecenia. lepsze byloby pytanie czy np ktorys z wachaczy lezy w poziomie gdy samochod stoi na kolach.
live fast, die sidewayz
Niestety Mate, jak zrobie jak mowisz, to zawias bedzie skrecony w maksymalnie niskim polozeniu i po postawieniu auta na kolach gumki beda caly czas "rozrywane" bo zawias bedzie nizej niz chcialyby tego amory i sprezyny. Chyba musze zalozyc kola, zwalic auto z kobylek i sobie pomierzyc ;( Dzieki za sugestie, ps. gdybym mial dostep do kanalu to by nie bylo pytania.
Pozdro dla wszystkich.
Pozdro dla wszystkich.
S13 3city, wydech-przelot 2,5`,K&N,Koni Sport+Apex, poliuretany, blow off,ic-saab2.3T
chyba mnie nie rozumiesz
Chodzi mi o to ze podstawiajac podnosnik pod piaste kola i podnoszac ta piaste podnosnikiem napinasz zawieszenie dowolnie mocno ( no moze nie dowolnie mocno uginasz, bo w koncu uniesie ci sie caly samochod ale ugiete bedzie najbardziej zawieszenie na tym kole za ktore podnosisz). Tak bardziej obrazowo to masz samochod bez kol i podparty w 3 miejscach na progach przy 3 kolach. Przy 4 kole podnosisz za piaste a nie za prog i w tym momencie zaczyna pracowac zawieszenie (ugina sie) te za ktore akurat podnosisz. Poprostu masa wiekszosci samochodu spoczywa na tej jednej sprezynie.
Chodzi mi o to ze podstawiajac podnosnik pod piaste kola i podnoszac ta piaste podnosnikiem napinasz zawieszenie dowolnie mocno ( no moze nie dowolnie mocno uginasz, bo w koncu uniesie ci sie caly samochod ale ugiete bedzie najbardziej zawieszenie na tym kole za ktore podnosisz). Tak bardziej obrazowo to masz samochod bez kol i podparty w 3 miejscach na progach przy 3 kolach. Przy 4 kole podnosisz za piaste a nie za prog i w tym momencie zaczyna pracowac zawieszenie (ugina sie) te za ktore akurat podnosisz. Poprostu masa wiekszosci samochodu spoczywa na tej jednej sprezynie.
live fast, die sidewayz