ToM może Ty masz jakieś techniczne info na ten temat?
Poza tym pasowałoby już mieć EGT i AFR jeśli chciałoby się jeździć spokojnie, co?
Ale sypię pytaniami
Moderator: Moderator
, Nie chodzi mi o testowanie dla zwiekszenia mocy oczywiście! A przy podniesieniu ciśnienia doładowania trzeba ingerowac w podniesienie sprawności i wydajności pompy paliwa. A nie chodzi mi o to:) Chcę jeżdzić taniej i dobrze:) A biturbo na gazie to już coś:)subek pisze:Wydaje mi sie, ze zdecydowanie ciekawszym doswiadczeniem byloby przetestowanie tego silnika ze zwiekszonym cis. doladowania.
Skad sie ludzia takie pomysly biora??

Co do instalacji wtrysku gazu w fazie ciekłej jak najbardziej:) Tylko te koszty.... A i moc się podniesie, gaz ma wicej oktanów i jest wtryskiwany bezposrednio bez posrdnictwa reduktora, parowania itd.roball pisze:jedyna godna polecenia instalacja do turbo to Vgen
na sekwencji też pojeździsz ale bez radości
V gen jest o ok. 2000PLN droższa (~6kPLN)
wtrysk płynnego gazu ma wiele zalet
- możesz wogóle olać benzynę (pomijając fakt że układ paliwowy za tym nie przepada)
- zero strat mocy
- możliwość łatwego i bezpiecznego wysterowania silnika na wyższą moc (gaz parując znacznie obniża temperaturę mieszanki w kolektorze - efekt jest taki jakbyś założył dużo większy IC)