[quote="SPOON"]Akurat drodzy towazysze wiem jakie sa zalety z CB-RADIA. Ale mi chodzi o estetyke!!!!!!
W golfie piatce jest znosna,ale golf to "taka brylka" na kulkach, krutka maska, dosc wysoki.
Natomiast 200sx. Sportowy przecinak, niziutki i jakos niemoge sobie wyobrazic go z antenka:/ zwlaszcza taka ktora ma ponad metr glugosci!!!!!!
W kazdej dobrej firmie car audio maja zbiorcze anteny, czyli radio telefon i cb w jednym, wada jest maly zasieg cb a zaleta wyglad.....jak latasz w miejscach o duzym natezeniu ruchu to Tobie wystarczy.
Ma Kto CB-RADIO W 200sx????????
Moderator: Moderator
fotki niestety nie wkleje bo nie robilem ... no ale sam sobie wyobraz jak to moze wygladac ... 160cm badyla na magnesie na srodku dachu .... wygladu nie ma to zadnego, za to dziala, jechalem tak na 700km w jedna strone, jak juz mowilem, na trasy sie nadaje dlatego kupilem magnesowke (aby mozna bylo sciagnac szybko) a nie antene montowana na stale
albo rybki albo akwarium
albo rybki albo akwarium
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
mogles nie smiecic i od razu na pw napisac
jak komuc zalezy na wygladzie niech kupi antenke 60cm z cewka i przyczepi na tyl samochodu-na klape
zasieg bedzie slaby,ale wystarczy do zapytania sie o droge jadacego z naprzeciwka tira
jak komuc zalezy na wygladzie niech kupi antenke 60cm z cewka i przyczepi na tyl samochodu-na klape
zasieg bedzie slaby,ale wystarczy do zapytania sie o droge jadacego z naprzeciwka tira
-
SPOON
Barni pisze:mogles nie smiecic i od razu na pw napisac![]()
Wielkie dzieki Barni, chyba to bedzie moj wybor:)
Niema jak kompromis:D:D:D:D
Ja kiedys mialem magnesówke 160cm. Wydaje mi sie ze to wlasnie jest kompromis. Mniejsze to poprostu wyrzucona kasa. Magnesowa ma tą zalete ze jak auto stoi , albo sie lansujesz po miescie to chowasz antene i nie psuje wygladu. Jak chcesz zapierdzielac w trasie i boisz sie mandatu to wyciagasz antene i co kogo w tym momencie wyglad interesuje ?? I tak nikt nie zdazy auta zauwazyc , a co dopiero ze ma bata na dachu.
Jestem tego samego zdania. Ładnie wglądać to może radio samochodowe. CB ma działać. Nic nie wkurza zresztą na 19 jak wieczne powtarzane pytania "jak tam ścieżka" tych co dzięki małym antenkom mają może za 100m zasięguMaretzky pisze:Ja kiedys mialem magnesówke 160cm. Wydaje mi sie ze to wlasnie jest kompromis. Mniejsze to poprostu wyrzucona kasa. Magnesowa ma tą zalete ze jak auto stoi , albo sie lansujesz po miescie to chowasz antene i nie psuje wygladu. Jak chcesz zapierdzielac w trasie i boisz sie mandatu to wyciagasz antene i co kogo w tym momencie wyglad interesuje ?? I tak nikt nie zdazy auta zauwazyc , a co dopiero ze ma bata na dachu.
Poza tym i tak z anteną się raczej non stop nie jeździ, bo niestety są w cenie i mogą kogoś skusić. Dodatkowo, jak się jeździ po mieście, to też sensu latać z radiem nie ma. Ale na trasie, to przede wszystkim ma działać i tyłek chronić. Takie jest moje zdanie..
Pozdrawiam
Jest:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
'90 S13, CA18DET + Walbro 255l/h (rozbity/sprzedany)
'99 S14A, SR20DET + PowerFC, Scorpion cat-back @1bar (sprzedany)
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
- sajko
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
no jak nie ma ? jak jest trakcja trolejbusowa to jezdzisz na pradntr pisze: Dodatkowo, jak się jeździ po mieście, to też sensu latać z radiem nie ma. Ale na trasie, to przede wszystkim ma działać i tyłek chronić. Takie jest moje zdanie..
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o mnie to trafiłeś w dziesiątkę. Wcześniej miałem TransAmaSaint pisze:A co do wlascicieli z CB na dachu, z tymi do odbioru pradu z trakcji trolejbusowej to wydaje mi sie ze jestescie pod wplywem filmu Mistrz kierownicy ucieka......wiec dla wszystkich fanow tego filmu WIELKI SZACUN
Jest:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
Saint - powiedz mi co miales na mysli ? CB montuje sie w pewnym celu, aby dzialalo na trasie (czyt. mialo odpowiedni zasieg) potrzebna jest dobra antena, w przypadku CB antena MUSI byc dluga aby zasieg byl sensowny, nie widze sensu montowac jakiegos wypierdka aby miec zasieg 200 metrow .... nie chcesz uzywac CB to nie uzywaj albo wogole nie montuj anteny tylko naklej sobie na szybie "MAM CB", jak chyba wiadomo CB ma dzialac a nie wygladac ...
Odpowiedz prosta.....jezeli samochod jest kultowy to nie lubie jak go sie czyms kaleczy, typu palakiem na magnesie.....ale to moja prywatna opinia....i Bron Boze nic nie mam do posiadaczy CB w innych autach....blurek pisze:Saint - powiedz mi co miales na mysli ? CB montuje sie w pewnym celu, aby dzialalo na trasie (czyt. mialo odpowiedni zasieg) potrzebna jest dobra antena, w przypadku CB antena MUSI byc dluga aby zasieg byl sensowny, nie widze sensu montowac jakiegos wypierdka aby miec zasieg 200 metrow .... nie chcesz uzywac CB to nie uzywaj albo wogole nie montuj anteny tylko naklej sobie na szybie "MAM CB", jak chyba wiadomo CB ma dzialac a nie wygladac ...
Szerokosci kolego
tylko mala uwaga ... tym wlasnie kultowym samochodem czasem chce sie przejechac wiecej niz 2 km a np. nad morze
i wtedy wole zamontowac antenke na dach, przejechac, zdjac i cieszyc sie dalej, proste 
A czy Terry, czy Cziko jezdza z CB na treningi......sam sobie odpowiedzblurek pisze:tylko mala uwaga ... tym wlasnie kultowym samochodem czasem chce sie przejechac wiecej niz 2 km a np. nad morzei wtedy wole zamontowac antenke na dach, przejechac, zdjac i cieszyc sie dalej, proste
Saint pisze:
A czy Terry, czy Cziko jezdza z CB na treningi......sam sobie odpowiedz
teraz to mnie rozbawiles
a co oni sa jakims wyznacznikiem-jestes malym dzieckiem ze sam nie potrafisz zdecydowac co dla ciebie dobre-potrzebujesz jakis wzorcow???
Po prostu nie lubie buractwa.....a wzorem sa dla mnie Cziko, Keepsake, Gelo, Brt czyli chlopaki ktorzy maja fajnie zrobione autka i sa dla mnie wyznacznikiem mojego projektu ktory niebawem sie zakonczy.....i w zyciu nie wsadze na niego anteny, chociaz mial bym sie spuscic z kasy kolesiom z drogowkiBarni pisze:Saint pisze:
A czy Terry, czy Cziko jezdza z CB na treningi......sam sobie odpowiedz![]()
![]()
![]()
teraz to mnie rozbawiles
a co oni sa jakims wyznacznikiem-jestes malym dzieckiem ze sam nie potrafisz zdecydowac co dla ciebie dobre-potrzebujesz jakis wzorcow???
Dla ciebie wzorem moze jest Rysiu taksiarz z klanu z CB na dachu.....dla mnie wymienieni wyzej....wiem ze jest wiele osob a tym forum z rownie wielka wiedza, ale ich poznalem a przede wszystkim ich samochody