Potrzebny TIG, wypożyczenie na 2-3 dni, oczywiście odpłatnie

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
mike_drag
Coś już wiem
Coś już wiem

Witam, jak w temacie, potrzebuje TIG-a, żeby pospawać nierdzewkę, może ktoś wie gdzie można pożyczyć spawarkę, tylko 3city...

Pozdrawiam
S13 3city, wydech-przelot 2,5`,K&N,Koni Sport+Apex, poliuretany, blow off,ic-saab2.3T
Awatar użytkownika
Karlito
Coś już wiem
Coś już wiem

Przykro mi to mowic ale sam powinienes wpasc na to, ze raczej nikt Ci nie pozyczy. Nie bede sie rozwodzil na ten temat, wystarczy pomyslec.
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

Karlito pisze:Przykro mi to mowic ale sam powinienes wpasc na to, ze raczej nikt Ci nie pozyczy. Nie bede sie rozwodzil na ten temat, wystarczy pomyslec.
Widze ze w zyciu sluzysz pomoca innym....hahaha
Ja mam 500 km do Trojmiasta, ale gdyby gosc mieszkal w moim miescie nie widzial bym problemu.
Awatar użytkownika
mike_drag
Coś już wiem
Coś już wiem

Dzieki Saint, a co do wypowiedzi Karlita to pozostawie ja bez komentarza, a tak na marginesie to ja szukam firmy, ktora sie zajmuje wypozyczaniem narzedzi, na poludniu Polski jest ich mnogo, ale u nas jakos nie moge znalesc.

Pozdrawiam
S13 3city, wydech-przelot 2,5`,K&N,Koni Sport+Apex, poliuretany, blow off,ic-saab2.3T
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

troche oftopicznie ale z sensem ... jakby nie byla to odleglosc dlugosci polski to ja np. bym pozyczyl tylko ciezko byloby wyslac ot tak 50kg butle z argonem ;)
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

PRAKTIKER ma teraz Półautomat z koncowka TIG, niewiem ile brakuje temu wynalazkowi do rasowego tiga ale jak tylko bede mial kase to kupie tego kundla- koszt 750zl+ butla z argonem.
Awatar użytkownika
Karlito
Coś już wiem
Coś już wiem

no coz, nic innego nie moge powiedziec jak to, ze sie mylilem, sorry... oczywiscie jesli chlopaki mowia serio. nie mowie tego zlosliwie, ale kazdy moze powiedziec ze ma daleko ale by pozyczyl, nie krytykuje nikogo co podkreslam, zycze ci abys znalazl tego tiga blisko siebie, a chlopaki raczej powiniscie jakos radzic, bo koledze tu mowienie, ze "ja mam, bym ci dal ale za daleko" to raczej nic nie daje. tym oto pesymistycznym badz raczej realistycznym wywodem koncze ta wypowiedz...pzdr
Awatar użytkownika
mike_drag
Coś już wiem
Coś już wiem

Pajak, gdybym mial wolny 1 tysiak, to bym bral, ale wszystko poszlo na czesci. Zadzwonilem do FIGLA ( tego od spawalnictwa) i oczywiscie pozycza ( 80-90 zl za dobe,czyli ok, ale 6300zl kaucji+ wypozyczenie i nabicie butli z argonem+elektroda+topniki :)))) ). Znajomy zrobi mi to po kosztach, naszczescie...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Karlito: niewiem czy sobie zdajesz sprawe z kosztow transportu PELNEJ butli na odleglosc 700km, to by sie nie oplacalo, akurat mam butle 50kg, nawet jak bym sam to wiozl to by wyszlo wiecej niz to 80-90zl, a z pozyczaniem naprawde nie mam problemu i chetnie pomagam jak moge
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Awatar użytkownika
Karlito
Coś już wiem
Coś już wiem

Blurek, z calym szacunkiem nie kwestionuje Twoich dobrych intencji, ale sam powinnienes przyznac mi racje, ze najczesciej ciezko jest cokolwiek tego typu pozyczyc, dales swoj odzew gotowosci do wyswiadczenia przyslugi, ale jak sam powiedziales koszty transportu sa duze, ale tez zauwaz ze nikt z kolegow blizej mieszkajacych tego nie zrobil, a odpowiedz typu "spoko ale to za daleko" jest zrozumiala kiedy kolega zwraca sie bezposrednio do Ciebie, bo tak naprawde nic to nie wnosi do tego tematu i koledze nie pomaga i w sumie o to mi glownie chodzilo.

Mike_drag, ciesze sie ze problam zostal rozwiazany:)
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

I tym milym akcentem ...
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Ogólne”