Witam,
Stoje przed nielatwym wyborem jednostki glownej do systemu audio u mnie w aucie. Radio musi miec procesor dzwieku i aktywna zwrotnice na 6 kanalow.
Na razie wybor ograniczylem do 2 modeli: Pioneer DEH-P88RS oraz Alpine CDA 9833R/CDA 9835R. Pioneer dobrze wyglada na zdjeciach, sporo traci na zywo, mam wrazenie ze jest troche tandetnie wykonany.
Alpine z kolei... super model(e) ale nie do dostania jako nowe. W zasadzie jeszcze takiego na zywo nie widzialem ale opieram sie na doswiadczeniach znajomych, ktorzy chwala te jednostki.
Prosze o rade, czy ktos zna, uzytkowal w/w jednostki. A moze cos innego?
pzdr
Jacek
Pioneer DEH-P88RS czy Alpine CDA-9833R/CDA-9835R
Moderator: Moderator
Powiem tak te alpinki sa takie sobie
wszystko zalezy od gustu. Jednym sie podobaja inni marudza. Najlepiej posluchaj tych jednostek i wybierz ktora ci najbardziej pasuje, Pioneer reprezentuje calkiem inne brzmienie... Kupowanie radia na odleglosc to niezbyt dobry pomysl...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
- Pacek
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Co to znaczy te alpinki sa 'takie sobie'? Poczytalem troche i sporo osob chwali modele 9833/9835 w odroznieniu od najnowszych 9853/9855.ToM pisze:Powiem tak te alpinki sa takie sobiewszystko zalezy od gustu. Jednym sie podobaja inni marudza. Najlepiej posluchaj tych jednostek i wybierz ktora ci najbardziej pasuje, Pioneer reprezentuje calkiem inne brzmienie... Kupowanie radia na odleglosc to niezbyt dobry pomysl...
No i to brzmienie Pioneera, co masz na mysli? Ja uwazam ze dzieki rozbudowanemu korektorowi moze calkowicie zmienic 'fabryczny' dzwiek kazdego radia.
A to ze przed ostatecznym kupnem poslucham obu jednostek nie ulega zadnym watpliwosciom. Lubie po prostu pojsc do sklepu wiedzac wiecej od sprzedawcy
self-destruction might be the answer
Owszem korektorami mozna zmienic wiele, jednak mimo wszystko slychac cyfrowa obrobke. Osobiscie mam 9855r ludzie psiocza na te radio okropnie, moze nie jest to ideal ale nie jest to tragedia i tez wiele radyjek kladzie na lopatki. Poprostu Pionieer jak i Alpinki ktore wymieniles maja swoje niuanse brzmieniowe - poprostu musisz posluchac. Oczywiscie wszystkie te radia graja poprawnie i nie ma sie co czepiac o parametry... Tutaj bardziej chodzi o "smaczki" brzmieniowe.
Ja np. nie jestem zwolennikiem przetwornikow 24bit (poprostu nie lubie oversamplingu), plyta jest nagrana w 16bit i lepiej moim zdaniem sprawuje sie dobry przetwornik 16bit. Inni powiedza ze to bzdura itp. To sa wlasnie takie wyczuwalne smaczki...
Ja np. nie jestem zwolennikiem przetwornikow 24bit (poprostu nie lubie oversamplingu), plyta jest nagrana w 16bit i lepiej moim zdaniem sprawuje sie dobry przetwornik 16bit. Inni powiedza ze to bzdura itp. To sa wlasnie takie wyczuwalne smaczki...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]