Chip;))

ECU, chip, SMT, ECU MASter, Apexi i inne wynalazki typu: EBC, kontrole trakcji, kontrole stuku,

Moderator: Moderator

Mobil:)

Hej mam pytanie czy chip mozna zalozyc do auta bez hamowni? i jak to wplywa na silnik i turbo?
Dzieki :D
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

jaki chip, co na chipie, jaki silnik, po jakich modach... itd.

Pewnie ze mozesz, wszystko mozesz zrobic bez hamowni.

a propo, co wyszlo z tym katalizatorem bo nie napisales ?
Ostatnio zmieniony śr 21 lut, 2007 02:01 przez ODINN, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
Adams
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Zalezy o jaki chip Ci chodzi. Chip "sensu stricte" (nie piggback etc) wkladasz bez hamowni poniwez jest to gotowy napisany program - nic nie stroisz. Chip'ow jest duzo, przeznaczonych po seryjne auta, ale przede wszystkim pod konkretne modyfikacje (np. wydech, dolot, pompa paliwa, podniesione doladowanie). Generalnie nie bedziesz mial wtedy wystrojonego auta na zylete ale powinno byc szybciej i przyjemniej dla silnika (mniejsza konsumpcja paliwa etc).
Jednak nigdy nie wrzucilbym do autka chip'a jakiegos nieznanego producenta, a porzadne sa calkiem drogie. Osobiscie mam wysokie zdanie o horsham developments.
Jak to wplynie na turbo i silnik? No jak z kazdym modem podnoszacym jego parametry musisz sie liczyc z tym ze wszystko pracuje pod wyzszym obciazeniem...
pzdr
'99 S14a - maszyna do: jarania sprzęgła, plucia ogniem, palenia gumy... jeździć niby też się da :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika silnika”