t?umik

Moderator: Moderator

zozo1

czesc wszystkim!!
mam pytanko!
czy wie ktos czy podejda od innych marek samochodow tłumiki do nissana 200sx chodzi o sportowe tłumiki?jezeli ktos wie to mogłby napisac od jakiego modelu i marki ale zeby nie było duzo przerabiania a najlepiej wogole!a czy ktos wie ile kosztuje ten normalny tłumik do nissana 200sx ten seryjny z dwoma koncowkami??pozdrawiam i gory dziekuje!!!

jeszcze jedna a moze ma ktos jakies propozycje chodzi o tłumiki ktore sa dobre i by sie miesciły w cenie takiej jakiej kosztuje standardowy do 200sx

dziekuje
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

No ja akurat kupiłem nissana 200sx z wymienionym całym wydechem od katalizatora w tył i cena takiego zestawu to 700zł (na tyle są rachunki za części)Tak że nie wiem czy opłaca się robić wydech na oryginalnych częściach.
To jakbyś płacił za zamulanie auta :roll:
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
zozo1

no tak ale ty mowisz o całym tłumiku a mi chodzi o koncowy tylko a ceny tłumikow sportowych takich dobrych tez sa duze
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Podejdzie kazdy ktory sie zmiesci, zawiasy i tak trzeba zawsze dorabiac.
A skoro juz chcesz kupowac sportowy to zwroc uwage na to zeby kupic przelotowy a nie komorowy.
pozdro
zozo1

a moze ktos juz mierzył tłumik i ma gdzies wymiary a ile tak gdzies dobry juz tłumik ten przelotowy kosztuje?
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jezeli chcesz cos ze sredniej polki to polecam ten:
http://moto.allegro.pl/item160230185_tl ... er_pl.html
I cos tanszego bardzo podobny:
http://moto.allegro.pl/item160534705_su ... _wrc_.html
Oba sa wykonane ze stali nierdzewnej, sa przelotowe i bez problemu je zamontujesz w swojej dwusecie.
Awatar użytkownika
drv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ja obecni mam tłumik Balckflame i nie ma z nim problemu.
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
zozo1

a jak twoim zdaniem wystarczył by ten za 190 zł?bo ja tam nie chccem zeby nie wiadomo jaki głosny by był tylko wole kupic tani sportowy niz mam wymienic na seryjny?
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

skoro nie zamierzasz w przyszlosci przerabiac calego ukladu wydechowego na sportowy to wystarczy ci ten tanszy, zreszta tlumik to tlumik, tansza podrobka tez jest dobra :wink:
zozo1

narazie nie mam zamiaru nic robic w nim narazie chcem tylko taki tłumik aby był tani i w miare dobry?
Awatar użytkownika
drv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Więc załóż jakiś tani przelot i będzie dobrze. Coś tam da z mocy i będzie dobrze wyglądał.
Wywalony ABS
zozo1

a jak myslisz tez za 190zł chyba mocy nie zabierze? mam takie pytanko do was jak tam z mocowaniami bo gadałem z tym co ma ten tłumik i mowił ze ma mocowania za 15zł sztuke a jak sadzicie kupywac te mocowania czy przyczepic go do tych co sa od seryjnego tłumika i co proponujecie zeby nie było duzo przerabiania

dziekuje
Awatar użytkownika
drv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jak robisz przelot to dodaje mocy a nie zabiera. A za te 15zł to pewnie obejma do tłumika żeby go zmocować. Prętów ze starego tłumika nie użyjesz bo są ze zwykłej stali, musiał byś mieć pręt nierdzewny, i go przyspawać do tłumika lub kupić taką obejme.

Najlepiej jak byś miał zdjecia tej obejmy jak ona wygląda.
Wywalony ABS
zozo1

no narazie nie mam jak zrobic zdjecia dla tego sie tak wypytuje no cos tam by sie mosiało pokabinowac zeby go przymocoweac a ta obejma za 15 zł to nie wiem do czego ona jest czy do tłumika czy do rury bede sie mosiał zapytac tego goscia
Awatar użytkownika
drv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Zapytaj go, ale chyba to będzie do podwieszenia tłumika, bo do łączenia kosztuje ok. 5 zł.

Niestety to są tłumiki uniwersalne i rzeźba jest konieczna
Wywalony ABS
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”