Niezly watek.
Kiedys mialem stuningowana Honde i latalem sobie codzien z wyjacym wydechem, twardym zawieszeniem itd. Po kilku latach tak wyszlo, ze kupilem inne auto, a jeszcze nie mialem sprzedanego poprzedniego auta i zrozumialem, jak to jest wygodnie miec transport, gdy jedne auto sie psuje i stoi.
W danym momencie mam 4 auta i motocykl i jestem zadowolony. Do pracy jezdze A6 quattro z gazem (tanio, komfortowo, bezpiecznie + fun zima). SX (twarde zawieszenie i duzo mocy) stoi i czeka wiosny, a w czasie sezonu to wykorzystuje go do fun'u (slalom, jakies imprezy samochodowe, touge i tak poszalec na drogach). Terenowka jest do wypadow na lono natury, a jeszcze jedno Audi quattro sluzy jako auto zastepcze do wszystkiego (+ kolejny project car).
Jak oszczędzić mając Nissana 200sx
Moderator: Moderator
Ja tez kiedys za wszelka cene chcialem miec jedno auto do wszystkiego, nie chcialem turbo , bo wiecej stoi jak jezdzi , wiec kupilem 240tke. Ale po lekkich przerobkach tez zaczelo sie nie oplacac nim dojezdzac do pracy , wiec kupilem civica na gaz i jak narazie nie zaluje. Moge sobie spokojnie dlubac nyske i nie spiesząc sie robic wszystko po kolei.
Teraz jak spadl snieg , a ja mam nowy lakier to wogole sie ciesze ze nie musze nim jezdzic
Jest dupowuz , czas na turbo
Teraz jak spadl snieg , a ja mam nowy lakier to wogole sie ciesze ze nie musze nim jezdzic
Jest dupowuz , czas na turbo
miec 2 samochody to wogole jest wygoda
Jak padnie jeden to zawsze jest drugi i nie trzeba sie spieszyc z naprawa tylko zrobic wszystko tak jak ma byc.
Sam mam dodatkowo Mazde 121 i jak potrzeba to sie przesiadam
Jak padnie jeden to zawsze jest drugi i nie trzeba sie spieszyc z naprawa tylko zrobic wszystko tak jak ma byc.
Sam mam dodatkowo Mazde 121 i jak potrzeba to sie przesiadam
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
witam
Plan B ( czyli drugie auto ) przy 200sx jest najlepszym rozwiązaniem.
aktualnie mam 3 auta
Opla Astrę do pracy
Subaru Foreściaka jako familijny dupowóz
i S13 do nocnego streetowania + nieraz jakieś zawody...
S13 do jazdy na codziennej niestety się nie nadaje. Niewygodne, mało pakowne i przynajmniej moje zbyt głośne, mało ekonomiczne i trochę za radykalne ( choć z okazji zimy wewnątrz pojawiła się tapicerka audio i fotele )
Plan B ( czyli drugie auto ) przy 200sx jest najlepszym rozwiązaniem.
aktualnie mam 3 auta
Opla Astrę do pracy
Subaru Foreściaka jako familijny dupowóz
i S13 do nocnego streetowania + nieraz jakieś zawody...
S13 do jazdy na codziennej niestety się nie nadaje. Niewygodne, mało pakowne i przynajmniej moje zbyt głośne, mało ekonomiczne i trochę za radykalne ( choć z okazji zimy wewnątrz pojawiła się tapicerka audio i fotele )
W sezonie to czasami jade do pracy SX'em - twardo, glosno i nie do twarzy bedac w garniturze, ale dobry nastroj jest najwazniejszy.
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
A ja się nie pieprze i mam TYLKO S13. Jeżdże nim zawsze i wszędzie gdzie potrzebuję i jest OK. Jak bym miał jeszcze opłacać drugie auto i myśleć co w którym trzeba wymienić i trzymać te dwa dziady pod blokiem to ja pieredziele
Co innego mieszkanie we własnym domku z dwoma ogrzewanymi garażami - mmmm marzenie
Co innego mieszkanie we własnym domku z dwoma ogrzewanymi garażami - mmmm marzenie
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
- sebastian
- Coś już wiem

- Kontakt:
tia...nyska pali troche za dużo czasem...Dlatego myślę nad kupnem wlasnie jakiegoś przewoziciela z punktu A do punktu B..A dokladniej polo II ,fiesta,corsa,audi 80 stare,golf I-II...Chodzi bardziej o auto do pracy...Ponieważ 9 litrów minimum nissana zje mnie tam...
SX FOR LIFE....
Pewnie ze jezdzilbym 200SX i do pracy i caly czas w ogole, ale np po 5 miesiacach stania w garazu, 1 kwietnia jak wsiadam do niego, to czuje sie dokladnie tak samo jak tego dnia w 2001 kiedy go kupilem... No poprostu leci mi po nogach!
Adam
Adam
287 KM, 375 Nm przy 0.9 bara na seryjnej turbinie, 1/4 mili 14.17 (Hockenheim - Public race days 2007. Aktualna lista modow - tutaj. Bodykit BOMEX.
Też podzielam wasze zdanie , ja kupiłem za 1500zł zdezelowaną Micre K10 , dołożyłem do niej 1700zł = 3200zł i ANI JEDNE RAZ OD ROKU nie otwarłem maski , nie miałem z nią problemu a jeszcze fisiowata jest bo ma Sunroof (cały dach ze szmaty sie otwiera 
A te 1700 żł które wsadziłem to były gumy , zawiecha , regulacje , zbierzność i bzdurki tak że baaardzo polecam takie rozwiązanie , a Nissanów Micra na rynku w cenie 2000-3000 jest multum. I są skalne , wytrzymują nawet jak ich nie "Kochamy"
Silnik 1,0 45KM
to tyle co mój sx na rozruszniku

A te 1700 żł które wsadziłem to były gumy , zawiecha , regulacje , zbierzność i bzdurki tak że baaardzo polecam takie rozwiązanie , a Nissanów Micra na rynku w cenie 2000-3000 jest multum. I są skalne , wytrzymują nawet jak ich nie "Kochamy"
Silnik 1,0 45KM
Wreszcie jeździ , i to jak 
Jako że powiększyła mi się rodzina również kupiłem drugi samochód.
Dzięki temu Nissan może służyć w pełni jako driftcar.
Bez drugiego samochodu musiałbym 200sx sprzedać. Drugi samochód to dla mnie idealne rozwiązanie.
Dzięki temu Nissan może służyć w pełni jako driftcar.
Bez drugiego samochodu musiałbym 200sx sprzedać. Drugi samochód to dla mnie idealne rozwiązanie.
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
-
wolak240sx
- Stały gość

- Kontakt:
no właśnie temat trochę o niczym bo wiadomo każdy ma inne potrzeby i wymagania...
Ja jeżdżę tylko nyską bo miesięcznie to śmigam max 1000km Brak dzieci itp.
A jak ktoś jest w innej sytuacji to oczywiście drugie auto jest wskazane...
Rozwiązań tego problemu jest tyle co i właścicieli nissanów
Ja jeżdżę tylko nyską bo miesięcznie to śmigam max 1000km Brak dzieci itp.
A jak ktoś jest w innej sytuacji to oczywiście drugie auto jest wskazane...
Rozwiązań tego problemu jest tyle co i właścicieli nissanów
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
Pytać
- _chester_
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Temat z zycia wziety
.
Obecnie posiadam dwa auta s14a i nexie 2.0 16v.
Z uwagi na warunki, nismo stoi w garazu i czeka na wiosne, poruszam wiec sie nexia, ktorej nie nie mozna nazwac autem ekonomicznym, jednak biorac pod uwage osiagi to w porownaniu do z nissanem wypada rewelacyjnie
(choc rwd to inna gadka
) . Jednak twardy i niski zawias, w dodatku ryczacy wydech nie zawsze sie sprawdzaja wiec poruszam sie rodzicow Avensisem d4d.
Przejechanie odcinka 900km avensisem kosztowalo mnie mniej niz 450 nissanem
Obecnie posiadam dwa auta s14a i nexie 2.0 16v.
Z uwagi na warunki, nismo stoi w garazu i czeka na wiosne, poruszam wiec sie nexia, ktorej nie nie mozna nazwac autem ekonomicznym, jednak biorac pod uwage osiagi to w porownaniu do z nissanem wypada rewelacyjnie
Przejechanie odcinka 900km avensisem kosztowalo mnie mniej niz 450 nissanem
WWW.Ecu-Tune.Pl
Sprzedaż, Montaż i strojenie Nistune, Ecumaster, SMT6, Apexi PFC, AEM
Sprzedaż, Montaż i strojenie Nistune, Ecumaster, SMT6, Apexi PFC, AEM
A ja ostzre sobie zabki na jakis skuter. Co dziennie musze przemiezyc cala wawe na wskros wiec to chyba bedzie najoszczedniejszy i najszybszy srodek transportu.
live fast, die sidewayz
-
Strzelec
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Ale skuter to raczej sezonowy przemieszczacz. Jak dowali śniegiem i mrozem to przyjemniej, szybciej i bezpieczniej z buta dojść do celu. Albo komunikacją szynową.
Volvo S60
Land Rover Defender 110
Land Rover Defender 110