Jakie ET (odsadzenie) mają fele w S13?
Moderator: Moderator
Szukałem ale nigdzie nie znalazłem wzmianki o ET45. Ktoś kto ma jakies wieksze pojecie o felgach bedzie wiedzial czy 17/7,5" z ET45 bedzie pasowalo do nissana? Zdaje sie ze w takim wypadku trzeba bedzie pakowac dystanse zeby fele nie szorowaly o amory. Bo z tego co sie doczytalem w necie im wieksze ET tym felga blizej auta a im mniejsze ET to felga bardziej wystaje na zewnatrz - wynika z tego ze przy ET45 trzeba pakowac dystanse. Jesli tak to jakie?
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
-
scotty
ja zakupilem 9x16 et tyl 30 przod 15
oponki toyo proxes t1s 215 40 16
wedlug mnie wygladaja prawidlowo
wieczorkiem zrobie foto dokladne . oponka strasnie mala i bez gleby konkretnej
kijowo wyglada.
wcześniej zadawałem już to pytanie ale nie dostalem odpowiedzi tylko opi... ze zaśmiecam forum więc zadaje jeszcze raz, teraz natomiast w tym temacie:
mam zamiar nabyć alusy ale zastanawiam się jakie czy 17 czy 18 zastanawiam sie czy na osiemnastkach s13 nie bedzie za wysoko stalo,natomiast przy siedemnastkach czy nie bedzie za dużo miejsca w nadkolach, zalezy mi zeby byl nisko ziemi prosze o komentarze z góry dziękuje
ps. fotki mile widziane
mam zamiar nabyć alusy ale zastanawiam się jakie czy 17 czy 18 zastanawiam sie czy na osiemnastkach s13 nie bedzie za wysoko stalo,natomiast przy siedemnastkach czy nie bedzie za dużo miejsca w nadkolach, zalezy mi zeby byl nisko ziemi prosze o komentarze z góry dziękuje
ps. fotki mile widziane
Stary.
Dostaniesz opier, jeszcze raz bo piszesz nie na temat !!!
Co ma ET felgi, do wysokości auta nad ziemią - NIC.
Żeby auto było nisko nad ziemią to musisz je obniżyć (krótsze sprężyny).
Dodatkowo na wypełnienia nadkoli to większy wpływ będą miały opony.
Więc jak nie pytasz o ET felg to pomyliłeś temat.
Dostaniesz opier, jeszcze raz bo piszesz nie na temat !!!
Co ma ET felgi, do wysokości auta nad ziemią - NIC.
Żeby auto było nisko nad ziemią to musisz je obniżyć (krótsze sprężyny).
Dodatkowo na wypełnienia nadkoli to większy wpływ będą miały opony.
Więc jak nie pytasz o ET felg to pomyliłeś temat.
EMWU is dead
oczywiścia ze je obniże natomiast zapomniałem o dopisaniu pewnej zeczy otóż felgi mam zamiar kupić o bardzo niskim parametrze ET tzn będą wystawały poza obrys nadwozia. i dlatego nawet jeżeli będzie nadkole bardzo nisko oponki to i tak na 18 (oponki 35) będzie wyzej niż na 17 (oponki40) stąd moje pytanko cz na 18 nie będzie jakoś tak wysoko.....????
Stary jak nie kumasz o co biega to weź najpierw poczytaj o tym, poszukaj jakiegoś programu - np opony - albo sobie wejdź na stronkę z oponami opony.com opony.pl i tam masz porównanie - seryjna opona do każdej innej. Moze wyczaisz organoleptycznie.
A na zakońmczenie to co mnie 35 obchodzi ??? Już napisałem że 35 zależy od szerokości opony.
Więc 205/35 255/35 i 27/35 mają różną wysokość opony.
Więc Twoje pytania to bzdura.
Jak nie rozumiesz to patrz punkt pierwszy bo prościej nie umiem.
A na zakońmczenie to co mnie 35 obchodzi ??? Już napisałem że 35 zależy od szerokości opony.
Więc 205/35 255/35 i 27/35 mają różną wysokość opony.
Więc Twoje pytania to bzdura.
Jak nie rozumiesz to patrz punkt pierwszy bo prościej nie umiem.
EMWU is dead
NIe zakładając nowego tematu.
Mam u siebie felgi 17x8.5 cala z ET 46. Kupuje teraz 18x8.5cala ET 45.
Teraz sedno. Zaciski hamulcowe mieszczą się na styk i podobno dlatego potrzebne jest takie duże ET. Czy kupując KAŻDA felgę z ET 45 (46) zaciski się zmieszczą?
Jedni mówią, że wystarczy odpowiednie ET i będzie dobrze, inni, że nawet mając ET 50 może nie pasować, bo zaleźy to od wzoru felgi.
Mam u siebie felgi 17x8.5 cala z ET 46. Kupuje teraz 18x8.5cala ET 45.
Teraz sedno. Zaciski hamulcowe mieszczą się na styk i podobno dlatego potrzebne jest takie duże ET. Czy kupując KAŻDA felgę z ET 45 (46) zaciski się zmieszczą?
Jedni mówią, że wystarczy odpowiednie ET i będzie dobrze, inni, że nawet mając ET 50 może nie pasować, bo zaleźy to od wzoru felgi.
ET - to odleglosc miedzy osia felgi a plaszczyzna montazu. A wiec, IMO zalezy od wzoru.
Tak