strumienica a katalizator

kolektory wydechowe, tłumiki, downpipe, itp.

Moderator: Moderator

mr0k
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

czy ktos z was slyszal ze montowanie strumienicy w silnikach 16v i turbo moze byc przyczyna przypalania sie zaworow??? ja czytalem taki artkul w jakims czasopismie ...napisal to jakis szanowany profesor.
odnosnie 16v mozna je stosowac za katalizatorem ale nie zamiat. w turbo tak samo jedynie w 8v mozna jest je zastapic... ponoc przyspieszone wyciagniecie spalin przyspieszy domkniecie zaworow czy cos takiego....
tak samo przestawienie sondy moze wplywac nie kozystnie na spalanie i obroty... jesli fabrycznie jest montowana w kat...
wiecie cos na ten temat???
Mło0dy
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

to ja słyszalem/czytalem cos takiego ze strumienica moze stopić tłoki ..... :oops:
ja mysle ze Turbina sama sobie doskonale poradzi z odprowadzeniem spalin...dając jej jeszcze mozliwie wiecej " luzu "
Ostatnio zmieniony wt 12 gru, 2006 17:02 przez Mło0dy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Wiekszosc strumienic zwlaszcza z allegro luskowe to mozna o kant d.... rozbic.
Strumienica dobrze zaprojektowana do wolnossacego moze poprawic oproznianie cylindrow, w turbo to raczej nie ma sensu stosowac. Natomiast zle zaprojektowany uklad wydechowy moze doprowadzic do cofania sie spalin i wypalania zaworow (np. wpakowanie pseudo strumienicy w wydech). Liczba zaworow raczej nie ma tu wiekszego znaczenia.
Zreszta zapewne nasz nadworny fizyk roball dokladniej objasni pewne zjawiska zachodzace w ukladzie wydechowym.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

No to idę do tablicy :)

Post o wydechu - tutaj można przeczytać co wiem o zjawiskach w wydechu :)
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

strumienice stosuje sie w samolotach a nie w autach
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

W autach też się stosuje, ale jakikolwiek sens ma to w N/A
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Wiecie co.
Powiem dosadnie
<font class="red">PIP</font> pies strumienice i inne magnetyzery.

Chcecie wydawać pieniądze to wydawajcie, ale jak widze takie problemy na tej stronie to mi sie żygać chce i się nie dziwię, że co poniektórzy dają sobie spokój z forum.
Bo to faktycznie szkoda czas marnować na czytanie tego.
Ostatnio zmieniony śr 13 gru, 2006 12:42 przez Karrlos, łącznie zmieniany 1 raz.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

od magnetyzerów wara :mrgreen:
to że większość sprzedawców wciska kit,
to że niewiele osób potrafi zestroić auto pod magnetyzer
to że pod wpływem różnych opinii spodziewasz się po założeniu magnesu 100 dodatkowych KM to nie powód żeby uważać że to nie działa - działa tak jak to jest fizycznie uzasadnione

proszku do prania też nie używasz bo mówili w TV że "lepszy i pranie białe jak &FFFFFF"? :mrgreen:

wracając do strumienic - w silniku turbo nie ma sensu ich stosować zamiast kata,
lepszy efekt da wymiana kata na kawałek rury
Awatar użytkownika
ipi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

juz kiedys poruszalem ten temat i dostalem taka sama odpowiedz przelot owszem ale strumienice to ewentualnie moge sobie w deskorolce zalozyc :D

jak juz cos w ca18det robic to wolny wydech i wtedy jedyny problem do rozwiazania to srednica

a jeden problem to nie problem :D

pozdrawiam
tymczasowo brak podpisu
mr0k
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

dziekuje za sprostowanie...i nie trzeba sie unosic.. niewiedza a glupota dwie rozne sprawy..
lepiej zapytac niz udawac ze sie cos wie ale bez przekonania...jeszce raz dzieki. choc nadal mam delikatny zgryz z tym moim nissanem............. przerabiac NA na TT biorac pod uwage ze w tym konkretnym modelu byl TT tyle ze padl a poprzedni wlasciciel zapodal NA in mam LPG :)......... niby glowice leza turbo tez ponoc blok ten sam ale czy jest sens ......czy lepiej caly silnik???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ wydechowy”