Ponieważ kończą mi się powoli heble w nismo s13 '92r. zamarzyłem sobie niedrogi zestawik w postaci: nawiercane tarcze+dobre klocki. Telefon w łapę i dzwonie po hurtowniach z działami tuningu:) ( w końcu mieszkam w stolicy) w poszukiwaniu np. ebc turbo groove lub ate power discks plus ferodo ds performance. I zonk! Okazuje sie, że dużo jest ale do s13 przed liftem. nigdzie nie maja ani tarcz ebc, ate ani ferodo performance. Znalazlem tylko ferodo premier ale to seria. Co prawda w jc auto są w ofercie tarcze black diamond ale komplet na przód kosztuje 1025zł!!! Mam więc na razie dostęp do: płyn hamulcowy dot 5.1 comma i klocki ferodo premier ale to za mało. I tu pytanie do turbomianiaków-
1)Czy ktoś ostatnio w wawce kupował w normalnych cenach jakieś fajne hamulce? Jak gdzie za ile?
I pytanie nr2 Czy to prawda że na nawiercanych tarczach klocki kończą się po około 5tyś km?
3)Co polecacie?
tuned up brakes
Moderator: Moderator
live fast, die sidewayz
-
rafus
Czemu sklep musi być konkretnie w Warszawie? Jeśłi szukasz EBC to jakiś czas temu (2006.10.12) się orientowałem i poniższa oferta MotoFit być może jeszcze jest aktualna:
Kod: Zaznacz cały
Witam,
Niestety przewodów nie prowadzimy. Na resztę podaję ceny z rabatem przy zakupie całego kompletu.
Klocki przód EBC Green Stuff DP2775 - 276 zł / komplet
Klocki przód EBC Red Stuff DP3775C - 351 zł / komplet
Klocki tył EBC Green Stuff DP2528 - 167 zł / komplet
Tarcza przód EBC Turbo Groove GD822 (280mm) - 439 zł / sztuka
Dodatkowo przesyłkę kurierem DHL (przedpłata) zrobimy gratis gdyż taki zestaw waży około 20 kg.
Pozdrawiam,
MotoFit.pl-
gtadam
to prawda ze klocki hamulcowe scieraja sie juz po 5 tys kilometrow przy zastosowaniu nawiercanych lub nacinanych tarcz hamulcowych,poniewaz klocek jest narazony na scinanie w przeciwienstwie do tarcz normalnych(plaskich).A jezeli chodzi o przebieg 5 tys to jest on plus minus,poniewaz kazdy jezdzi inaczej ale jak ktos ma taki setup to zazwyczaj ostro lata 
dołącze sie do tematu
co musze wymienić obrócz tarcz żeby mieć hamulce takie jakie sa w s13 po lifcie
i jakie będą tego przyblizone koszta
co musze wymienić obrócz tarcz żeby mieć hamulce takie jakie sa w s13 po lifcie
i jakie będą tego przyblizone koszta
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
-
rafus
hmm, nie wnikałem - uważałem, że sprzedawca mniej więcej wie co sprzedaje, ale w tym momencie się walnął chyba. Gdzie sie człowiek nie ruszy to wszystkim trzeba na ręce patrzeć... Jak tak wniknąć w oznaczenia to według katalogu EBC DP2528 powinien być w ogóle do 300zx, a np. tu autopartswarehouse jest sprzedawany też jako do 240sx 89-93 (240 miały takie same zaciski jak 300?). Dalej skoro Green Stuff to DP2775 a Red Stuff to DP3775C to co w powyższym katalogu Katalog EBC oznacza DP686/2? Green'y czy seryjne? Czy znowu sprzedawca coś namieszał? Przyznam, że deczko się już w tym gubić zaczynam.
240sx(CL9H) ma inne hamulce z tyłu niż 200sx(AD9+DS17HD)
W S14 i Z32 są kontsrukcyjnie te same hamulce (i chyba R32).
Podstawową referencją na przód jest DP775, aby zrobić z tego greeny trzeba dodać dwójkę (DP2775), redy trójkę (DP3775C). Zgodnie z tą nomenklaturą DP686/2 jest nową wersją klocka seryjnego (black). Gdyby istniał taki green byłby oznaczony DP2686.
Nawiasem mówiąc DP686/2 mimo, że jest w katalogu i cennikach jest niedostępny.
W S14 i Z32 są kontsrukcyjnie te same hamulce (i chyba R32).
Podstawową referencją na przód jest DP775, aby zrobić z tego greeny trzeba dodać dwójkę (DP2775), redy trójkę (DP3775C). Zgodnie z tą nomenklaturą DP686/2 jest nową wersją klocka seryjnego (black). Gdyby istniał taki green byłby oznaczony DP2686.
Nawiasem mówiąc DP686/2 mimo, że jest w katalogu i cennikach jest niedostępny.
|oo|__|oo|
Wildcat
O=O---O=O
Wildcat
O=O---O=O
Nie mysl o tej Warszawie. Z UK bedzie taniej. Jutro postaram sie w pracy znalezc link'a do e-shop'u Black Diamond lub 3G.
chodzi mi o warszawe ze wzgledu na ewentualne reklamacje (ktore jesli chodzi o ebc podobno sie zdazaja). Airbog black daimondy beda tam w zjadliwej cenie????
live fast, die sidewayz
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Jak ebc to tylko red na przód i green na tył. green na przodzie nie zdaja egzaminu. A o rozgrzewanie redów bym sie nie martwił hamuja tak samo po nagrzaniu jak przed no moze ciut słabiej a green hamuja dobrze na zimno ale na gorąco to juz porażka...
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Sam kiedys myslalem o EBC, ale odpuscilem sobie - zbyt duzo sprzecznych zdan na ich temat.Mate96 pisze:chodzi mi o warszawe ze wzgledu na ewentualne reklamacje (ktore jesli chodzi o ebc podobno sie zdazaja). Airbog black daimondy beda tam w zjadliwej cenie????
Mysle, ze kupie w najblizszym czasie Black Diamond (szczegolnie po tym, kad duzo fanow BMW w UK je bardzo chwali, a ja mysle o przednich tarczach od M3).
Cena bedzie lepsza niz EBC.
http://www.europerformance.co.uk/brakes ... oses.mhtml
http://www.needforspeed.co.uk/pages/sbp ... 4&User=NFS