mój nissanik :P
Moderator: Moderator
Witam wszystkich
może zacznę od początku 3 lata temu mój brat kupił (za moją namową) nissanka200sx suuper fura no i wszystko byo spoko. za jakiś czas obróciła się panewka na wale tak że jak go rozebralismy i zobaczyliśmy wał to była tragedia nie zraziło nas to i wał poszedł do napawania wał zrobiony i chodzi do tej pory niedawno dostałem tego nissanka w spadku po bracie bo i tak nim nie jeżdził bo ma służbową furkę oczywiście się ucieszyłem no i teraz zaczyna się problem samochód przyprowadziłem od niego ale z wielkiej oszczednosci wcisnołem do niego gazolinę (wiem wielki błąd)po sprawdzeniu silnika wyszło na jaw że turbo poszło na spacer ;( synchronizator na 2 wywalony w kosmos , wydech do remontu mam pytanko dotyczące warsztatu gdzie dobrze robią turbinki bo nie chcę się przejechać po śmiecia gorszego niż mam,irównież dotyczy to gazu mianowicie do 3000 rpm dusi się i dławi a powyzej jest jush spoko na benzynce chodzi dobrze jak ktos wie co mu jest niech poradzi dzięki[/b]
sprzedam koguta tel 997
-
Anonymous
odnosnie turba zapytaj łukasza, moze jakis warsztat we Wrocławiu... ale i tak cieniutko widze regeneracje tyrba ( cena minium we wrocku to ok. 1300 zł.) Gaz to sobie daruj, jezeli ktos zamontował ci jakis sracz to za późno juz. Instalacje do turbo to wydatek z rzedu 4000 zł. 
6500 ?
przeciez mozna zamontowac zwyklą instalacje za 2500 zł
nie wspominajac ze mozna tez zalozyc bez komputera instalacje za 1900 zł ale przepisy teraz na to nie pozwalają
w styczniu bede montował gaz to napisze co i jak
nie wspominajac ze mozna tez zalozyc bez komputera instalacje za 1900 zł ale przepisy teraz na to nie pozwalają
witam gościu w tomaszowie mazowieckim ma gaz zalożony do nissanika 200sx jush mam jego namiary ma mi podesłać wymiar mixera taki jak on ma u niego chodzi lux ja za swoją instalację dałem 2 koła ale po znajomości bo normalnie biorą 3000-4000
sprzedam koguta tel 997
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Zapomnijcie o mikserach! Skad ten pomysł? Nie słyszałem żeby to zdawało egzamin w turbo (ale moze mało zyję)
Jak turbo to tylko wtryski to moje zdanie....
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
-
s38
ja bym na tym nie oszczedzal. Poza tym w zyciu bym nie montowal gazu do auta z turbo!IceMan pisze:6500 ?
Ludzie co wy z tym gazem ..... Opanujcie sie
-
Goran220V
Ja kiedys widzialem w Wawie S14tke z hakiem
To tak apropos rzeczy, ktore mi sie w bańce nie mieszczom
- Lukasz
- Stały gość

- Kontakt:
Pojechałem kiedyś na sprawdzenie amortyzatorów moim byłym nissankiem i z ciekawości spytałem się ile by kosztowało założenie gazu. "Mechanik" pomacał gumową rurę która jest przy przepustnicy i stwierdził że 1500zł
, no to ja się go pytam czy mi zamontuje komputer sterujący na to on że nie potrzeba bo ten który jest w tym aucie sie sam nauczy
.
Więc tak, ja bym gazu do silnika z turbo nie zakładał(nie ma jak zapach benzyny
) jak już to TYLKO wtrysk gazu.
Co do regeneracji turbiny to polecam we wrocławiu firmę Jaro&Sław, kolesie się cenią(za regenerację koło 1000-1500zł), ale wymieniają ośkę z łopatkami i będziesz miał pewność że po pół roku nie padnie.
Więc tak, ja bym gazu do silnika z turbo nie zakładał(nie ma jak zapach benzyny
Co do regeneracji turbiny to polecam we wrocławiu firmę Jaro&Sław, kolesie się cenią(za regenerację koło 1000-1500zł), ale wymieniają ośkę z łopatkami i będziesz miał pewność że po pół roku nie padnie.

no dobra dzięki za porady dotyczące gazu i turbinki może cos z tym zrobię hehehehe 
sprzedam koguta tel 997
mało widziałeśjarkowy pisze:Zapomnijcie o mikserach! Skad ten pomysł? Nie słyszałem żeby to zdawało egzamin w turbo (ale moze mało zyję)
1. Jechałem nissanem z NAJTAŃSZĄ instalacją BEZ komputera i auto jechało bardzo ładnie.
2. Kolega do Fiata Coupe 5 cylindrow tez turbo mial tez zalozoną najtanszą instalacje i auto tez latało
Nie wiem czy wiecie ze z taką instalacją wcale auto gorzej nie lata
That's all