głośniki do s13 89'
Moderator: Moderator
Zadzwon pod ten numer: 17 857-58-30 lub 17 857-58-31 i popros Jurka Dlugosza. To jest numer telefonu do firmy ESSA http://www.essa.com.pl/ Jurek jest wlascicielem.
To jest dystrybutor na Polske tego sprzetu, jak znam zycie to Jurek ci poleci co i jak (zna sie dobrze na caraudio - zdobyl wicemistrza europy w SoundOff) - a jak dobrze pogadasz to dostaniesz jakis upust i gadzety...
Mozesz powiedziec ze masz namiary od Tomka z KG co kupowal DEGO i uPRO 7.2 do Nissana 200sx...
Jak chcesz PB to najlepszy kontakt
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Myslalem nad Rainbow i innymi - ale do tej muzyki co slucha bazabaza PB bedzie chyba najbardziej odpowiedni. Rainbow graja bardzo ladnie jednak to bardziej glosniczki do spokojnej muzyki. PB powinno dac ladnego kopawojtus pisze:Ja bym poszedł w głosniki bardziej "wyrafinowane"![]()
Np. Phase evo pcs lub Rainbow. W cenie bowerbass'ów wydaja mi sie duzo lepszymi propozycjami! - ale tylko wydaja sie bo nie slyszalem ich osobiscie.
Ps. Tubaklik klik
lub potocznie nazywany sobwoofer w obudowie walca przez "dresów"![]()
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
a szkoda bo zwlaszcze te drozsze graja bardzo poprawnie, a jakosc elementow w zwrotnicach bije nawet takie firmy jak DLS, Morel itp. gdzie laduja tanie chinskie kondensatory MKTwojtus pisze:Ja tam do PB nie jestem przekonany...![]()
Dlatego kupilem Tonsile Speed 1700s
Czyli tak jak mi kiedys Jurek z ESSA napisal:
dlatego w koncu kupilem DEGO i graja rewelkaTiaaaa, ale jak na kondensatorze zwrotnicy jest namalowane logo DLS lub
Morel to odrazu się lepiej czujesz pomimo że ten kondensator to najtańszy
badziew z Chin za 0.2$ ?
Czyli wszystko działa zgodnie z założeniami - 90% kupuje właśnie przez
nazwę, 5% słucha nie patrzac na nazwę i płaci za brzmienie a kolejne 5%
patrzy tylko na nazwę i logo.
nie było mnie jakis czas w domu ale wkońcu dotarły domnie głosniki i mam znowu pytanie jak sciagnąc tapicerke z dzwi zeby niczego nieuszkodzic
[ Dodano: Czw Lis 23, 06 20:12 ]
i jeszcze jedno pytanie czy ktos wygłuszał dzwi w s13 jesli tak to ile mat trzeba zużyć na dwoje dzwi maty maja wymiar 500mm x 250mm
[ Dodano: Czw Lis 23, 06 20:12 ]
i jeszcze jedno pytanie czy ktos wygłuszał dzwi w s13 jesli tak to ile mat trzeba zużyć na dwoje dzwi maty maja wymiar 500mm x 250mm
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
Odkrecasz wszystkie widoczne srobki (klamka, mocowanie raczek itp.) na roczkach masz jedna srobke pod zaslepka (w zaglebieniu plastiku), kolejna srobke pod zaslepka masz z przodu tapicerki w okolicy lusterka. Potem lapiesz tapicerke od dolu i powoli odrywasz (aby wyskoczyla z kolkow). Rob to delikatnie jak poczujesz wiekszy opor to zobacz czy wszystko jest napewno odkrecone aby nie polamac tapicerki. Co do mat to musisz wymierzyc, nie pamietam ile tego tam wchodzi. Przed wytlumieniem i zalepieniem sprawdz wszystkie mechanizmy zamki itp. aby potem nie trzeba bylo zrywac jak cos sie zacina lub lata.