no tak, ale jezeli upuje sie produkty drozsze to i placi sie za jakosc - nie zawsze, ale w przypadku HKS,Greddy, Blitz czy Bailey albo Forge.
sa niewiele drozsze - Bailey i Forge a mysle ze sa znacznie lepsze od wspomnianych blow offow.
do osob z nissanow tez sprzedalem pare blow off-ow i zmieniali ze wspomnianych wyzej.
mysle ze troszeczke wiem co mowie bo wszystkie te firmy przewinely sie przez moje rece.
te osoby ktore wziely ode mnie zaworki zeby zastapic inne to nie wiem czy oni je reklamowali, wielu sie po prostu nie chcialo bo wiadomo jak latwo w Polsce odzyskac pieniadze za cokolwiek.
blow off plug and play
Moderator: Moderator
benny_marcin a mi to wyglada na robienie sobie z twojej strony reklamy przy okazji psucia rynku Properowi. Nie zaprzecze ze HKS, Greddy i inne firmy maja renome, jednak BOV-y to nie technologia kosmiczna i moga byc rownie dobrze wykonane w Polsce.
Zaloze sie ze wiekszosc renomowanych BOV-ow robi sie i tak w Chinach - koszty produkcji w
USA, czy rozwinietych krajach europy sa poprostu zbyt wysokie.
Koejna sprawa to latwiej dostac podrobke renomowanej firmy niz sprawdzonego produktu krajowego. A Chinczycy sa na tyle perfekcyjni ze trudno je nieraz odroznic - zobacz ile osob nacielo sie na tanie turbiny Garret-a jesli by je sprzedawali drozej liczba osob byla by zapewne jeszcze wieksza... Zapewne przekonali by sie o ich jakosci po szybkim rozpadzie zakupionego sprzetu...
Ja mam prosta zasade jesli cos dziala dobrze po co mam przeplacac za nazwe firmy ???
A za nazwa firmy nie koniecznie idzie jakosc, wiele marek sie popsulo i leca na wyrobionej opinii...
Zaloze sie ze wiekszosc renomowanych BOV-ow robi sie i tak w Chinach - koszty produkcji w
USA, czy rozwinietych krajach europy sa poprostu zbyt wysokie.
Koejna sprawa to latwiej dostac podrobke renomowanej firmy niz sprawdzonego produktu krajowego. A Chinczycy sa na tyle perfekcyjni ze trudno je nieraz odroznic - zobacz ile osob nacielo sie na tanie turbiny Garret-a jesli by je sprzedawali drozej liczba osob byla by zapewne jeszcze wieksza... Zapewne przekonali by sie o ich jakosci po szybkim rozpadzie zakupionego sprzetu...
Ja mam prosta zasade jesli cos dziala dobrze po co mam przeplacac za nazwe firmy ???
A za nazwa firmy nie koniecznie idzie jakosc, wiele marek sie popsulo i leca na wyrobionej opinii...
MOMENT!! Nurek, nie wiem skad sie wziales ale jeszcze bardziej nie wiem co Ty tu robisz, ludzie maja dosyc czytania tak durnych postow. Gdzie w tym filmiku z Google.pl pieknie slychac BOV-a??? wogole po ch*** piszesz byle pisac?? ogarnij sie do qr*** nedzy bo nawet osoby takie jak ja, czyli nie znajacy sie tak na temacie jak szanowni koledzy, nie pisza takich postow z dupy!! Nie pisze na Priv tylko dlatego, ze chce aby Mod zwrocil uwage na to. Oczywiscie prosze go takze o wykasowanie wkrotce tego posta i przepraszam za bicie piany ale nerwy mi puszczaja.NurekPolczyn pisze:http://video.google.com/videoplay?docid ... q=blow+off
Na filmiku można usłyszeć jak pięknie działa BOV.
[ Dodano: Sob Wrz 23, 06 11:40 ]
Dodam jeszcze że BOV jest załączony w S13
-
benny_marcin
- Proszę nie bić nowego

ToM - chyba pomyliles sie ze swoimi teoriami.
Ja sobie zadnej reklamy nie robie, bo podstawowa sprawa, nie produkuje blow off-ow!
ja sprzedaje pare rzeczy, ale jak okazyjnie mi sie cos trafi a nie jestem sklepem.
napisalem to co slyszalem i widzialem, a niewiele dobrego tego bylo. takze prosze bez bezpodstawnych tekstow w moja strone bo nie moja wina ze te blow off-y nie dzialaly jak powinny w tych przypadkach.
do tego zastanow sie, jak bym robil sobie reklame to bym polecal produkty Devil-a??? chyba nie, a tak zrobilem bo slyszalem same pozytywne opinie, i do tego czlowiek sie zna na tym co robi i mowi.
ToM, jezeli to jest takie proste zrobic blow off-a to dlaczego sam tego nie zrobiles???
aha, i jezeli mowisz ze blow off-y sa takie proste w budowie, to najwyrazniej nie masz pojecia jak jest zbudowany HKS czy Greddy. co wiecej nie jest to taka prosta sprawa jak by sie wydawalo.
a co do sprawy gdzie pewne produkty sie robi, to nie ma to znaczenia jezeli efekt koncowy jest taki jak oczekiwano.
no to powiedz ktore firmy tak leca na wyrobionej opini a robia kiepskie rzeczy??? pisz konkretnie.
i napisales ze moze to felerna seria czy prototypowa......
hmmmm jak widzisz, sam przyznales.
wiec pewnie jest to loteria ze akurat ten bedzie sprawny - no bo przeciez moze to 'felerna seria' a moze model 'prototypowy'.
jak ktos robi dobre rzeczy to sie o tym mowi, wiec jak ktos nawalil to dlaczego o tym nie powiedziec??????
Ja sobie zadnej reklamy nie robie, bo podstawowa sprawa, nie produkuje blow off-ow!
ja sprzedaje pare rzeczy, ale jak okazyjnie mi sie cos trafi a nie jestem sklepem.
napisalem to co slyszalem i widzialem, a niewiele dobrego tego bylo. takze prosze bez bezpodstawnych tekstow w moja strone bo nie moja wina ze te blow off-y nie dzialaly jak powinny w tych przypadkach.
do tego zastanow sie, jak bym robil sobie reklame to bym polecal produkty Devil-a??? chyba nie, a tak zrobilem bo slyszalem same pozytywne opinie, i do tego czlowiek sie zna na tym co robi i mowi.
ToM, jezeli to jest takie proste zrobic blow off-a to dlaczego sam tego nie zrobiles???
aha, i jezeli mowisz ze blow off-y sa takie proste w budowie, to najwyrazniej nie masz pojecia jak jest zbudowany HKS czy Greddy. co wiecej nie jest to taka prosta sprawa jak by sie wydawalo.
a co do sprawy gdzie pewne produkty sie robi, to nie ma to znaczenia jezeli efekt koncowy jest taki jak oczekiwano.
no to powiedz ktore firmy tak leca na wyrobionej opini a robia kiepskie rzeczy??? pisz konkretnie.
i napisales ze moze to felerna seria czy prototypowa......
hmmmm jak widzisz, sam przyznales.
wiec pewnie jest to loteria ze akurat ten bedzie sprawny - no bo przeciez moze to 'felerna seria' a moze model 'prototypowy'.
jak ktos robi dobre rzeczy to sie o tym mowi, wiec jak ktos nawalil to dlaczego o tym nie powiedziec??????
-
benny_marcin
- Proszę nie bić nowego

ten blow off to raczej nie XS Power - tzn na pewno nie jest to XS Power.
to chinszczyzna ; )
to chinszczyzna ; )
-
Proper
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Panowie po co te przepychanki wiadomo, że czasami i mi uda się coś spieprzyć, bywa i tak nie myli się ten co nic nie robi! Ale po to jest gwarancja. (jak i bezpłatny montaż czy możliwość wypróbowania u mnie na miejscu). A nawet jeśli ktoś z klubowiczy odezwie się po roku nawet po 2 latach że cos z jest nie tak to chętnie pomogę czy zregeneruje zawór za free. Swojej roboty się nie boje
...i myślę że to jest ta przewaga jak się kupuje od polskiego producenta tak jak:
2M czy Properfekt
...i myślę że to jest ta przewaga jak się kupuje od polskiego producenta tak jak:
2M czy Properfekt
Blow-off!!! ...daj upust swojej mocy!!! 
www.properfekt.pl
http://www.facebook.com/pages/Properfek ... 1328464662
www.properfekt.pl
http://www.facebook.com/pages/Properfek ... 1328464662
-
benny_marcin
- Proszę nie bić nowego

Panie Proper.
zwracam honor.
nie wiedzialem ze jest taka gwarancja.
podejzewam ze te osoby o ktorych mowilem, im sie pewnie nie chcialo nic robic tylko woleli kupic nowy.
pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie.
pozdrawiam
Marcin
zwracam honor.
nie wiedzialem ze jest taka gwarancja.
podejzewam ze te osoby o ktorych mowilem, im sie pewnie nie chcialo nic robic tylko woleli kupic nowy.
pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie.
pozdrawiam
Marcin
Powod jest prosty nie mam na to czasu, pozatym pojedyncza sztuka wyszla by mnie duzo wiecej. Moglem pozyczyc od kogos, zwymiarowac, nastepnie kupic material - isc do znajomego na warsztat bo nie mam obrabiarek w domu.... I sobie zrobic...ToM, jezeli to jest takie proste zrobic blow off-a to dlaczego sam tego nie zrobiles???
Jednak nic nie jest zadarmo, znajomemu musze odpalic za zajecie maszyn, material tez kosztuje - nie mowiac juz o moim czasie... Sumarycznie BOV taki jak propera wyszedl by mnie z 500zl nie mowiac o straconym czasie ktory moglem poswiecic dla mojej firmy.
Co do BOV-ow Propera to nie opieram sie o czyjes zazlyszane opinie, tylko o swojego BOV-a co mam w aucie oraz BOV-y zamontowane w samochodach kolegow...
Poprostu jesli sie nie sprawdzi opini do konca, a nie na wlasnej skorze powinno sie uzyc slowa "podobno". Stwierdzenie faktu ze sa do dupy jest poprostu nie na miejscu jak sie osobiscie z tym nie ma do czynienia i nie zna wszystkich faktow.
-
benny_marcin
- Proszę nie bić nowego

po pierwsze juz zwrocilem honor Properowi.
po drugie to ... nie bede sie z Toba spieral, ja swoje widzialem a Ty swoje.
moja opinia sie poprawila bo wyjasnil to sam producent.
a reszte to wiem z doswiadczenia. ze Ty cos wiesz to nie znaczy ze inni nie maja pojecia.
koledzy kolegami, jedni chca zeby im cos 'odpalic' a inni nie. moi koledzy za cos takiego nawet nie chca 'flaszki' wziac nie mowiac juz jakiejs kasie. wiadomo nie robia wszystkiego na zawolanie, ale jak moga to za friko - przynajmniej dobrzy kumple, bo znam i takich co za podwozke 5km chca kase.
stary nie ma co sie sprzeczac. ja stwierdzilem fakt, bo pare nie dzialalo. do tego wlasnie sie dowiedzialem ze Pan Proper chetnie przyjmuje reklamacje jak cos jest nie tak, wiec wniosek jest prosty, tym osobom co ja spotkalem po prostu nie chcialo sie ruszyc du..py ze naprawic go.
jak sie kiedys spotkamy ToM to postawie Ci browarka bo cala ta sprzeczka byla niepotrzebna - ja mialem swoje fakty a Ty swoje. Sytuacja jest juz jasna i nie ma tematu. co Ty na to?
Peace
po drugie to ... nie bede sie z Toba spieral, ja swoje widzialem a Ty swoje.
moja opinia sie poprawila bo wyjasnil to sam producent.
a reszte to wiem z doswiadczenia. ze Ty cos wiesz to nie znaczy ze inni nie maja pojecia.
koledzy kolegami, jedni chca zeby im cos 'odpalic' a inni nie. moi koledzy za cos takiego nawet nie chca 'flaszki' wziac nie mowiac juz jakiejs kasie. wiadomo nie robia wszystkiego na zawolanie, ale jak moga to za friko - przynajmniej dobrzy kumple, bo znam i takich co za podwozke 5km chca kase.
stary nie ma co sie sprzeczac. ja stwierdzilem fakt, bo pare nie dzialalo. do tego wlasnie sie dowiedzialem ze Pan Proper chetnie przyjmuje reklamacje jak cos jest nie tak, wiec wniosek jest prosty, tym osobom co ja spotkalem po prostu nie chcialo sie ruszyc du..py ze naprawic go.
jak sie kiedys spotkamy ToM to postawie Ci browarka bo cala ta sprzeczka byla niepotrzebna - ja mialem swoje fakty a Ty swoje. Sytuacja jest juz jasna i nie ma tematu. co Ty na to?
Peace
Ja sie tez nie spieram...
Jednak z tym za free to jest roznie. Niestety jak sie prowadzi firme i idzie produkcja to ktos nie chetnie da mi dostep za free. Oczywiscie jak by maszyny staly wolne to moge sobie dzialac za flaszke ktrora razem z kumplem wypijemy
Ja osobiscie tak samo prowadze firme i marnowanie kupy czasu tez mi sie nie kalkuluje...
Dlatego jest wlasnie tyle firm i kazdy zajmuje sie czym innym, w sumie kazdy musi na czyms sobie zarobic
A co do piwa to czemu nie
Jednak z tym za free to jest roznie. Niestety jak sie prowadzi firme i idzie produkcja to ktos nie chetnie da mi dostep za free. Oczywiscie jak by maszyny staly wolne to moge sobie dzialac za flaszke ktrora razem z kumplem wypijemy
Dlatego jest wlasnie tyle firm i kazdy zajmuje sie czym innym, w sumie kazdy musi na czyms sobie zarobic
A co do piwa to czemu nie
to ja napisze cos od siebie
DEVILa kazdy wie ze sa dobre-chyba nikt sie nie skarzyl,
PROPERA kupilem od niego jednego,byl wadliwy nie domykal sie zadzwonilem do niego z reklamacja i w ciagu bodajrze 3 dni mialem drugiego sprawnego bez zadnych ale.. to sie chyba w polsce nie zdaza ze tak latwo zareklamowac ,duzy + dla PROPERA
jezdzilem na nim rok,bez zadnych awarii,teraz jezdzi na nim od pol roku kmpel i tez nic sie nie dzieje
dodam ze jest to zawor jednotloczkowy z trabkami i na prawde glosno syczy,wszystko dobrze dzialczy i jest ok
DEVILa kazdy wie ze sa dobre-chyba nikt sie nie skarzyl,
PROPERA kupilem od niego jednego,byl wadliwy nie domykal sie zadzwonilem do niego z reklamacja i w ciagu bodajrze 3 dni mialem drugiego sprawnego bez zadnych ale.. to sie chyba w polsce nie zdaza ze tak latwo zareklamowac ,duzy + dla PROPERA
jezdzilem na nim rok,bez zadnych awarii,teraz jezdzi na nim od pol roku kmpel i tez nic sie nie dzieje
dodam ze jest to zawor jednotloczkowy z trabkami i na prawde glosno syczy,wszystko dobrze dzialczy i jest ok
raczej chodzilo mi o to: czego wiecej mozna sie spodziewac po firmie sprzedajacej takie zestawy 1 dniowe...benny_marcin pisze:ten blow off to raczej nie XS Power - tzn na pewno nie jest to XS Power.
to chinszczyzna ; )
nvrmind.
- Nurek200SX
- Stały gość

A gdzie lepiej podłączyć BOVa?? Pod turbine(widziałem na niektórych fotkach) czy tam pod przepustnice?? Gdzie jest lepiej??
...:::200SX S13:::...
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D