jakie wejdą głośniki w oryginalne miejsca z przodu
i czy jest możliwość włożenia 165mm na jakiś dystansach czy trzeba więcej rzeźbić
głośniki do s13 89'
Moderator: Moderator
poczytaj, na temat glosnikow z przodu bylo naprawde bardzo duzo wiadomosci, lacznie z fotkami, przykladowymi dystansami i wogole mase ciekawych informacji
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Polecam 5x7 jbl gto ale muszisz wyciąc sobie w drewienku otwór tej wielkości i zamontowac zamiast tego chamskiego plastiku przy prawidlowym montarzu przód zagra doskonale
do tego dobre gwizdki na wysokosci lusterek ja mam Mac audio i to wszystko pod wzmacniacz oczywiści firmowy !!! żadnego boschmana czy inne ja mam sprawdzone modele magnata i dobre kabelki grube peztlenówki i kierunkowe czincze a co do tyłu to głosniki w puleczke oczywiście wzmocnioną 6 x 9 jbl gto oraz jakas fajna tubka np. magnat ja mam taką co zajmuje cały kuferek ale gra na maxa i do tego tak jak do przodu wzmacniacz kable a i kondensator 1f po kilku tygodniach ustawień powinno grać zaczebiście !!!!
Lubimy ostro zakurzyć .....
do przodu chce wpakować głośniki HERTZ ESK 165 i podpiąć pod wzmacniacz na tyle nie chce żadnych głośników jedynie skrzynia w bagażniku
tylko na przód musze znaleść jakieś dystanse i upchac to gdzies pod tapicerke bo nie chce mi sie dorabiac dystansów
drzwi oczywiscie zostana wygłuszone
tylko na przód musze znaleść jakieś dystanse i upchac to gdzies pod tapicerke bo nie chce mi sie dorabiac dystansów
drzwi oczywiscie zostana wygłuszone
Sorry ale to co zrobiles jest totalnie bez sensu...kevin pisze:Polecam 5x7 jbl gto ale muszisz wyciąc sobie w drewienku otwór tej wielkości i zamontowac zamiast tego chamskiego plastiku przy prawidlowym montarzu przód zagra doskonaledo tego dobre gwizdki na wysokosci lusterek ja mam Mac audio i to wszystko pod wzmacniacz oczywiści firmowy !!! żadnego boschmana czy inne ja mam sprawdzone modele magnata i dobre kabelki grube peztlenówki i kierunkowe czincze a co do tyłu to głosniki w puleczke oczywiście wzmocnioną 6 x 9 jbl gto oraz jakas fajna tubka np. magnat ja mam taką co zajmuje cały kuferek ale gra na maxa i do tego tak jak do przodu wzmacniacz kable a i kondensator 1f po kilku tygodniach ustawień powinno grać zaczebiście !!!!
1. Glosnigi jbl ostatnio bardzo sie popsuly i prawde mowiac daleko od Boszmana nie odbiegaja
2. i kierunkowe czincze - wierzysz w to naprawde
3. Magnat to tez nie najciekawszy sprzet
4. Do tego co masz kondensator raczej jest zbedny, bardziej nalezy zwrocic uwage na przekroj przewodow zasilajacych.
5. Pakowanie glosnikow na tyl nie ma najmniejszego sensu...
6. Co to jest tuba ??? bo nie rozumiem domyslam sie ze SubWofer pytanie tylko czy w obudowie zamknietej czy bassreflex...
bazabaza masz dobre podejscie - pomysl jednak moze nad innymi glosniczkami np. cos z PowerBass lub Rainbow SLX 265 Deluxe. ESK nie sa zle jednak maja okropnie klujace w uszy twetery. Praktycznie nalezy w nich wymienic tweterki i poprawic troche zwrotnice.
Napisz zreszta jaka muzyke sluchasz to cos postaram sie doradzic... Co do wzmacniacza polecam cos z u-Dimension
Co do paneli to nie takie straszne, a musisz jakos stabilnie zamocowac glosniki.
Zerknij tutaj jak robil panele 200sx i ja:
http://forum.turbokillers.com/tematy21/434,165.htm
1. głośniki jbl gto obsłuchiwałem około 2 miesięcy i jeśli chodzi o scene itp.. to w tej klasie cenowej naprawde są najlepsze, bardziej wyrażne były klariony ale kosztowały 2x tyle !!!
2. Czincze kierunkowe naprawde istnieją
wiem bo zajmuje sie muzyka od 10 lat
warunek muszą to byś firmowe kable a nie takie za 50-80 zł.
3. Kondensator miałem za free to go dałem by sie nie kurzył nie wiem czy sie przydaje bo kabelki które idą do wzmacniaczy są soczyście grube
4. Głośniki z tyłu poprawiają scene choś żle ustawione moga ją popsuc
5. Wzmacniacz magnat ale za to najwyszy model z dużą mozliwością ustawień
6. Tuba to taki sub. o przekroju walca
ma wady i zalety bas jest głęboki ale zajmuje ok 2x więcej miejsca i nie jest tak dynamiczny jak bym chciał
Jeśli chodzi o twoje głośniczki do przodu chodż jak najwięcej po sklepach ze sprzętem i słuchaj do bulu wybierz te które najbardziej Ci odpowiadaja (scena bas cena itp...)
2. Czincze kierunkowe naprawde istnieją
3. Kondensator miałem za free to go dałem by sie nie kurzył nie wiem czy sie przydaje bo kabelki które idą do wzmacniaczy są soczyście grube
6. Tuba to taki sub. o przekroju walca
Jeśli chodzi o twoje głośniczki do przodu chodż jak najwięcej po sklepach ze sprzętem i słuchaj do bulu wybierz te które najbardziej Ci odpowiadaja (scena bas cena itp...)
Lubimy ostro zakurzyć .....
1. moze i fakt nie wiem jaka - klase cenowa wybrales, jednak firmy ktore wymieniasz dla mnie poprostu juz nie istnieja, JBL jeszcze mota sie z estradowka i systemami liniowymi ale i tak dostaje w d... od Dynacorda i jego systemu Cobra lub System V... W sumie ten nieszczesny JBL to przyklad jak mozna szybko zniszczyc firme i produkty jakie kiedys robila. Osobiscie sam bardzo cenilem JBL-a i mam nawet glosniki zrobione na starych dobrych przetwornikach JBL-a...kevin pisze:1. głośniki jbl gto obsłuchiwałem około 2 miesięcy i jeśli chodzi o scene itp.. to w tej klasie cenowej naprawde są najlepsze, bardziej wyrażne były klariony ale kosztowały 2x tyle !!!
2. Czincze kierunkowe naprawde istniejąwiem bo zajmuje sie muzyka od 10 lat
warunek muszą to byś firmowe kable a nie takie za 50-80 zł.
6. Tuba to taki sub. o przekroju walcama wady i zalety bas jest głęboki ale zajmuje ok 2x więcej miejsca i nie jest tak dynamiczny jak bym chciał
2. Sygnalowki takie to bzdura, roznia sie nie podlaczeniem ekranu z jednej strony, jak ktos chce to oddam takie Dietza za flaszke. Obecnie mam Dietz WASHINGTON niestety nie sa juz kierunkowe ;(
4. Chyba ze robisz 5:1 ale pakowanie ich w "pole" nic dobrego nie wrozy, czy na jakims koncercie stajesz tylem do sceny ? Natomiast 5:1 w aucie to juz niezle wyzwanie i duze koszty.
5. Ja tam wole by wzmacniacz mial mniej ustawien i aby minimalnie ingerowal w dzwiek
6. Tuba to zle okreslenie - dlatego troche ironi w mojej wypowiedzi. To tez jest SubWofer z tym ze w innej obudowie... Liczy sie bardziej czy to zamknieta czy BR. Sorry ale tuba to zawsze mowia wiesniaki pod remiza, a nie ludzie zajmujacy sie audio...
Co do glosnikow to w sklepach raczej nic nie odslucha, glosniki w tzw. skrzynkach pokazowych graja calkiem inaczej niz w drzwiach. Najlepiej przygotowac sobie panele i wytlumic drzwi. Nastepnie w wlasnym aucie odsluchac pare modeli glosnikow (praktycznie w kazdej solidnej firmie CA zgodza sie na to - bo tak sie robi...).
Jesli dobrze rozumiem to paczki ktore miales za plecami to linie opozniajace ktore maja za zadaniem aby dzwiek niosl sie dalej . ale generalnie niema co porownywac sprzetu na koncerty a sprzetu do CAMaretzky pisze:ToM , w GD byl koncert J.M. Jarre'a , stalem przodem do sceny , a glosniki mialem z tylu , z przodu , z bokui dzwiek byl naprawde super.
a co do JBL to strasznie przereklamowany sprzet , jada na kiedys wyrobionej opini .
Obecnie jedyny dobry sprzet JBL to paczki estradowe serii VERTEC
Pozdrawiam
ToM pisze:Sorry ale to co zrobiles jest totalnie bez sensu...kevin pisze:Polecam 5x7 jbl gto ale muszisz wyciąc sobie w drewienku otwór tej wielkości i zamontowac zamiast tego chamskiego plastiku przy prawidlowym montarzu przód zagra doskonaledo tego dobre gwizdki na wysokosci lusterek ja mam Mac audio i to wszystko pod wzmacniacz oczywiści firmowy !!! żadnego boschmana czy inne ja mam sprawdzone modele magnata i dobre kabelki grube peztlenówki i kierunkowe czincze a co do tyłu to głosniki w puleczke oczywiście wzmocnioną 6 x 9 jbl gto oraz jakas fajna tubka np. magnat ja mam taką co zajmuje cały kuferek ale gra na maxa i do tego tak jak do przodu wzmacniacz kable a i kondensator 1f po kilku tygodniach ustawień powinno grać zaczebiście !!!!
1. Glosnigi jbl ostatnio bardzo sie popsuly i prawde mowiac daleko od Boszmana nie odbiegaja
2. i kierunkowe czincze - wierzysz w to naprawde
3. Magnat to tez nie najciekawszy sprzet
4. Do tego co masz kondensator raczej jest zbedny, bardziej nalezy zwrocic uwage na przekroj przewodow zasilajacych.
5. Pakowanie glosnikow na tyl nie ma najmniejszego sensu...
6. Co to jest tuba ??? bo nie rozumiem domyslam sie ze SubWofer pytanie tylko czy w obudowie zamknietej czy bassreflex...
bazabaza masz dobre podejscie - pomysl jednak moze nad innymi glosniczkami np. cos z PowerBass lub Rainbow SLX 265 Deluxe. ESK nie sa zle jednak maja okropnie klujace w uszy twetery. Praktycznie nalezy w nich wymienic tweterki i poprawic troche zwrotnice.
Napisz zreszta jaka muzyke sluchasz to cos postaram sie doradzic... Co do wzmacniacza polecam cos z u-Dimension
Co do paneli to nie takie straszne, a musisz jakos stabilnie zamocowac glosniki.
Zerknij tutaj jak robil panele 200sx i ja:
http://forum.turbokillers.com/tematy21/434,165.htm
słucham wszystko to co mi wpadnie w ucho ale najwiecej Chillout i Drum && Bass
[ Dodano: Sro Wrz 20, 06 16:13 ]
mam pytanie jak sa zamontowane oryginalne głośniki czy są zamocowane na dystansie plastikowym który ma 4 otwory w prostokącie, czy 2 otwory na dole szeroko rozstawione a 2 blisko siebie, czy glośnik jest na metalowym kołnierzu przykręcanym na 3 śruby, czy może jeszcze inaczej bo niemam narazie czasu zdejmowac tapicerki a znajomy ma mi zrobic dystanse
Oryginalne sa montowane w takim dziwnym plastiku, jak zobaczysz na moje panele to podstawa jest identyczna jak w tym plastiku, z tym ze u mnie jest tam okragla dziura - natomiast w plastiku przetloczenia i miejsce na eliptyczny glosnik.słucham wszystko to co mi wpadnie w ucho ale najwiecej Chillout i Drum && Bass
[ Dodano: Sro Wrz 20, 06 16:13 ]
mam pytanie jak sa zamontowane oryginalne głośniki czy są zamocowane na dystansie plastikowym który ma 4 otwory w prostokącie, czy 2 otwory na dole szeroko rozstawione a 2 blisko siebie, czy glośnik jest na metalowym kołnierzu przykręcanym na 3 śruby, czy może jeszcze inaczej bo niemam narazie czasu zdejmowac tapicerki a znajomy ma mi zrobic dystanse
A odnosnie muzyki to w takim wypadku polecam PowerBass, bez Suba potrafia narobic niezlego balaganu
mam jeszcze jedno pytanie które beda lepsze głośniki Rainbow SLX 265 Deluxe czy moze RAINBOW SLX 165 DELUXE które wybrać.
[ Dodano: Czw Paź 12, 06 19:22 ]
a jeszcze jedno mam wzmacniacz CARPOWER HPB-602 który chce wykorzystac na przód
[ Dodano: Czw Paź 12, 06 19:22 ]
a jeszcze jedno mam wzmacniacz CARPOWER HPB-602 który chce wykorzystac na przód
-
skmh
Witam jesli masz jakie kolwiek pytanie odnosnie glosnikow to wejdz na strone http://www.akustik.bazarek.pl
koles sie naprawde zna i ci doradzi . Pozdrawiam
-
skmh
Raczej mozesz sluchaj dam na tej stranie dogory w rogu masz nr telfonu zadzwon do tego kolesia jutro i sie wszystkoego dowiesz jest naprawde dobry i ma swietne ceny polecam go !!