Juz raz pytalem zanim zalozylem...
teraz pytam bo juz zalozylem i nie widze podcisnienia. Cos mi sie uszy obilo ze musze 2 wezyki i 2 trojniki zalozyc? Ma ktos wiecej informacji?
PYTANIE 2
Albo mi cos jeblo albo ...wlasnie albo co?
Jak daje przepustnice tak na 70% pokazuje 0.5 bara (wskaznik z allegro za 60zl wiec dopuszczam jedna kreske na omkniecie) natomiast jak daje na 100% open (but w podloge) to cisnienie prawie znika ze wskaznika? Normalne czy jakas kaplica sie zdarzyla z dmuchawką?
zapodajcie mi dobre newsy co do drugiego problema bo zlych nie zniese
pozdr
PS. Zima idzie i zalozylem automatyczny wlacznik swiatel. dzieki za schematy w instrukcji serwisowej. montaz trwal ze 20 minut. kabelki i kolorki i na slepo. dziala od pierwszego razu.mandata za niemanie swiatel jesienia i zima nie bedzie!
miernik boos w s14
Moderator: Moderator
- DrRedDevil
- Stały gość

- Kontakt:
Zadajesz pytanie bez podstawowych danych. uzupełni je lepiej, jeśli chciałbyś aby Ci ktoś rzeczowo doradził.
A z boosT'em jest tak, że musi być podłączony wężykiem pod kolektor dolotowy, i wtedy jest i pod i nad ciśnienie, a Ty zapewne podłączyłeś pod układ dolotowy, i dlatego masz tylko nadciśnienie. Żadnych dwóch przewodów i dwóch trójników się nie stosuje.
A drugie pytanie, to rozwiń, bo różnie można z niego wnioskować, generalnie podaj informacje, jakie masz stałe doładowanie, i co dokładnie się dzieje jak wciśniesz gaz w podłogę...?
A z boosT'em jest tak, że musi być podłączony wężykiem pod kolektor dolotowy, i wtedy jest i pod i nad ciśnienie, a Ty zapewne podłączyłeś pod układ dolotowy, i dlatego masz tylko nadciśnienie. Żadnych dwóch przewodów i dwóch trójników się nie stosuje.
A drugie pytanie, to rozwiń, bo różnie można z niego wnioskować, generalnie podaj informacje, jakie masz stałe doładowanie, i co dokładnie się dzieje jak wciśniesz gaz w podłogę...?
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve
www.ProRacingTechnology.com
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve
www.ProRacingTechnology.com
-
bienias
AD2
No jak sobie jade np na dwojce to powyzej 3 tysi pokazuje 0.5 bara ale jak nie mam pedala w podlodze. jak jade tak na 70% i mam 0.5 bara i wcisne pedal do oporu (otworrze przepustnice) to cisienie spada do 0.1. jasniej nie potrafie opisac.
Moze to wina zle zalozonego wskaznika? (to co napisalem w pytaniu 1)
No jak sobie jade np na dwojce to powyzej 3 tysi pokazuje 0.5 bara ale jak nie mam pedala w podlodze. jak jade tak na 70% i mam 0.5 bara i wcisne pedal do oporu (otworrze przepustnice) to cisienie spada do 0.1. jasniej nie potrafie opisac.
Moze to wina zle zalozonego wskaznika? (to co napisalem w pytaniu 1)
- Adams
- Coś już wiem

- Kontakt:
przede wszystkim napisz gdzie wpiales sie z trojnikiem - to kluczowa sprawa.
co do teorii ze cisnienie spada do prawie 0 przy otwartej na maxa przepustnicy - poczulbys to od razu bo samochod drastycznie przestalby przyspieszac (roznica w granicach 0.2 bara jest duza a 0.4 to juz niebo a ludzie).
http://forum.turbokillers.com/tematy11/991,121.htm - wrzucilem tam 2 fotki miejsca wpiecia sie z rurka podcisnienia (zadnych 2 rurek czy trojnikow!) - moze Ci sie przydadza.
Koniec koncow albo wpiales sie w jakies dziwne miejsce, albo cos na linii trojnik-zegar jest zwalone, albo zegarek lipa. Dorwij kogos ze wskaznikiem, wykonaj przekladke na 5min i zobacz czy bedzie ok.
pzdr
co do teorii ze cisnienie spada do prawie 0 przy otwartej na maxa przepustnicy - poczulbys to od razu bo samochod drastycznie przestalby przyspieszac (roznica w granicach 0.2 bara jest duza a 0.4 to juz niebo a ludzie).
http://forum.turbokillers.com/tematy11/991,121.htm - wrzucilem tam 2 fotki miejsca wpiecia sie z rurka podcisnienia (zadnych 2 rurek czy trojnikow!) - moze Ci sie przydadza.
Koniec koncow albo wpiales sie w jakies dziwne miejsce, albo cos na linii trojnik-zegar jest zwalone, albo zegarek lipa. Dorwij kogos ze wskaznikiem, wykonaj przekladke na 5min i zobacz czy bedzie ok.
pzdr
'99 S14a - maszyna do: jarania sprzęgła, plucia ogniem, palenia gumy... jeździć niby też się da :]
ja bym szukal przyczyny w tym, bo wiekszosc ludzi chce, zeby: ladnie wygladalo, bylo tanio i dobrze pokazywalobienias pisze:(wskaznik z allegro za 60zl wiec dopuszczam jedna kreske na omkniecie)
pozatym tak jak Adams napisal mozliwe, ze to wina zlego miejsca zamocowania...
a teoretyzujac, moze jak depniesz to wtedy sie pojawia jakas nieszczelnosc/wypina sie gdzies kabelek/trojnik?..ale to w sumie bzdura, bo by nie pokazywal przy mniejszym otwarciu przepustnicy...no chyba, zeby przy tym jeszcze byl zwalony wskaznik (chociaz slyszalem za AG czasem pokazywaly na wylaczonym silniku 2bary
'Nigdy nie jest źle, ale zawsze może być lepiej' ;]
Przed A'pexi mialem wskaznik Autogauge (boost) i pokazywal OK, wiec nie wszystkie sa zle.
-
bienias
dzieki Adams! Podpiecie w miejscez twoje zdjecia pomoglo! Pokazuje piekne podcisnienie i prawie 0.6 bara podczas buta! Nic nie znika, pieknie dmucha! Az mi kilka koni przybylo chyba! Normalnie czuje ze lepiej jezdzi!:)
Ile moze narozrabiac zle podpiecie wskaznika...
Dzieki i temat do zamkniecia zatem.
Ile moze narozrabiac zle podpiecie wskaznika...
Dzieki i temat do zamkniecia zatem.