Wskaźniki

Wszystko co dotyczy dodatkowych zegarów,problemy z działaniem,podłączenie,problemy z montażem.Boost,EGT,AFR,Temp.Wody,Temp.Oleju,Ciśnienie Oleju itp....

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
ZyZZyX
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

dr Mike a mozesz powiedziec skąd zalatwiales podkladke pod filtr i na jaki gwint i jaki filtr pod to podpasowac ? Ogolnie wszystkie parametry

To jak panowie ktos poradzi co z ta podkładką pod filtr do wskaźników?

A jeszcze jedno, kupilem wskazniki temp oleju i cisnienie i w jednym z nich jest taki rozgałęźnik ktory sie wkreca zamiast orginalnego czujnika w bloku? Ktoś moze mi powiedziec czy bawic sie w ten trojniczek czy lepiej podkladke pod filtr?

[ Dodano: Nie Lip 02, 06 14:50 ]
Mam juz wszystkie zegarki no i chcialbym je w koncu zalozyc. Dr Mike jak rozwiązales tą sprawe z podladką pod filtr? Ja mam taki rozgaleznik wkrecany w miejsce orginalnego czujnika cisnienia oleju (byl razem ze wskaznikiem w komplecie) i sie zastanawiam czy montowac ten trujnik czy rozejzec sie za tą podkladką pod filtr. Co leprze? Ten rozgaleznik da rade? Bo jak widzialem tę podkladke pod filtr to troche droga jest ok 200zl. Poradzcie jak to rozwiązac

[ Dodano: Sro Lip 05, 06 22:29 ]
nikt sie nie odezwie :> ?
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jako ze 2 wskazniki (boost/vacuum, cis. oleju) juz leza u mnie (czekam na egt) pora na maly update...
jakos nie moglem sie doszukac nigdzie, wiec czy moze ktos dla mnie zrobic 'historyjke obrazkowa'? :D tzn. pokazac co, gdzie i jak?, bo nie chce niczego spie@%$ i robic 2 razy :roll:

boost: no niby miedzy kolektor ssacy a silnik, ale cos dokladniej? fotka please :wink:
cis. oleju: kilka postow wczesniej byla mowa o jakims adapterze...wiecej info, no i fotke tez poprosze
egt: zamontowac w kolek. wydech., ok, czyli ze mam se dziurke wywyiercic? :roll: fotka

no i jest jeszcze sprawa mocowania:
1.LINK - fajny i sie miesci pod radio bez przerobek (?), ale jakby nie bylo jak wbije 3 to nie bede przynajmniej 1'go wskaznika widziec :?
2.LINK - taa, obudowa...no jakos mnie nie przekonuje :roll:
3.LINK - fajnie sie prezentuje, ale zeby rowno stala to bym ja musial blizej szyby postawic, a wtedy cos z 52'jek odczytac raczej ciezko bedzie :|
4.LINK - no chyba najlepsza opcja ale nie obejdzie sie bez przerobek...zobaczymy co mi pajak odpisze :wink:
ktore wybrac?

sorry, ale naprawde mam juz dosc robienia wszystkiego po 2 razy :evil:, pozatym szukalem i naprawde nie znalazlem zadnych 'normalnych' odpowiedzi...
'Nigdy nie jest źle, ale zawsze może być lepiej' ;]
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Zdjęcia z miejscami montażu wskaźnika turbo oraz podkładką pod filtr oleju są na forum - poszukaj.

Natomiast jeśli chodzi o miejsce montażowe wskaźników - jeśli nie zależy Ci na "lansie", to rozważ schowek przy nogach pasażera. Ja tam zamontowałem i jest bardzo dobrze. Na wskaźniki i tak nie patrzysz cały czas. Kiedy Ci są potrzebne - otwierasz schowek i masz.
Wolałem je umieścić trochę z boku, niż na słupku tuz przy głowie.
PZDR
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

fakt bylo kilka tematow gdzie byly zdjecia...tyle ze problem polega na tym, ze wszystkie tematy ktore przegladalem byly tak stare, ze linki juz wygasly :roll:...no chyba ze mam slaby wzrok i przeoczylem te zdjecia/tematy :wink:
podobno tez na stronie glownej byly opisy montarzu, ale jakos nie umiem znalezc
UPDATE: poszukalem na starej stronie i faktycznie cos tam jest na temat egt i boost'a, ale na temat egt nic nowego sie nie dowiedzialem i nie ma fotki, 'gdzie i jak' :wink:, a boost byl montowany tylko jako cisnienie, na dole jarkowy napisal ,ze wrzuci zdjecia boost/vacuum, ale niestety nie widzialem :roll:
mozliwe tez ze na starym forum byly zdjecia, ale juz chyba go nie ma (?)
juz nie mowiac o fakcie, ze wiekszosc faktow dotyczy CA18DET :?

schowek odpada...wole je miec na weirchu, pozatym schowek jest zajety
a pajak narazie nie jest mi w stanie pomoc, wiec chyba sam sie pobawie z przerabianiem slupka wykorzystujac 4 opcje :D
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

dziekuje..
co prawda znowu ca18det, ale w sumie dosc podobnie wyglada rozmieszczenie :roll:

no i wyszlo na to ze nie umiem szukac :oops:
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Zegary w schowku ? Zajebiste rozwiazanie. Przy strojeniu na 3ce zalozmy na 300KM zawsze jest duzo czasu zeby przy jezdzie ogniem pomiedzy samochodami otworzyc sobie napredce schowek i "looknac" jakie jest EGT i boost. :( Matko swieta.

A jezeli chodzi o mocowanie zegarow to polecilbym Ci montaz ich w seryjnym slupku. Ale nie chodzi mi w tym miejscu o profi slupek z allegro a'la carbon tylko o przerobienie seryjnych slupkow pod dane zegary i pod Twoj wzrost w firmie, ktora ma o tym pojecie. Ja tak zrobilem i choc jest to drogie, jestem super zadowolony. Jednak naleze chyba do mniejszosci na tym forum, ktora lubi miec cos zrobione porzadnie. Niedlugo wkleje zdjecia slupka w temacie o moim samochodzie.

Pozdrawiam
rafus

Piotr Jankowski pisze:Jednak naleze chyba do mniejszosci na tym forum, ktora lubi miec cos zrobione porzadnie.
Proszę wyluzowac trochę, bo jeśli chodzi o porządną robotę to np. ja osobiście zamiast super hiper drogiego słupka robionego na zamówienie wolę profi zegary z warning'iem i peek-hold'em, które można umieścić gdziekolwiek. Pozwala to lepiej skupić się na jeździe bez zbędnego "lookania" na odczyty.
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

rafus pisze:Proszę wyluzowac trochę, bo jeśli chodzi o porządną robotę to np. ja osobiście zamiast super hiper drogiego słupka robionego na zamówienie wolę profi zegary z warning'iem i peek-hold'em, które można umieścić gdziekolwiek. Pozwala to lepiej skupić się na jeździe bez zbędnego "lookania" na odczyty.
true, true...
ale niestety w moim przypadku to sa zwykle 52'ki bez alarmu :?, wiec u mnie musza byc na wierzchu i latwo czytelne :wink:

piotrek - chetnie bym se slupek przerobil, ale jakos nie znam zadnych firm od 'car-audio' u mnie w miescie, ktora by to zrobila, wiec chyba bede musial sam se porzezbic (a mam 0 zdolnosci manualnych :lol:) + wykorzystujac do tego pociete na 3 czesci to LINK
co wy na to?

[ Dodano: Nie Wrz 10, 06 12:32 ]
a moze kupic to LINK, a trzeci pakowac w kubek? :wink:
kurcze, na ich stronie nie ma mail'a kontaktowego, a konta na ebay'u nie mam :x
czy ktos moze sie za mnie spytac? :roll:
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Piotr Jankowski pisze:Zegary w schowku ? Zajebiste rozwiazanie. Przy strojeniu na 3ce zalozmy na 300KM zawsze jest duzo czasu zeby przy jezdzie ogniem pomiedzy samochodami otworzyc sobie napredce schowek i "looknac" jakie jest EGT i boost. :( Matko swieta.
Zluzuj młody człowieku. Zapewniam Cię, że zegary nie są gorzej widoczne niż na Twoim słupku (weź pod uwagę akomodację oka). No ale faktycznie, na zlocie taka opcja nie umywa się do wypasionego słupeczka... :roll:
PZDR

P.S. Przy jeździe w 2 osoby schowek odpada ale ja, mając kogoś na pokładzie, jeżdżę i tak jak taryfą. :D
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

mam TEN slupek i nie pasuje tak rewelacyjnie. ogolnie bez opalarki nie podchodz
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

piotrek - chetnie bym se slupek przerobil, ale jakos nie znam zadnych firm od 'car-audio' u mnie w miescie, ktora by to zrobila, wiec chyba bede musial sam se porzezbic (a mam 0 zdolnosci manualnych :lol: ) + wykorzystujac do tego pociete na 3 czesci to LINK
co wy na to?
Nie jest tak zle, ja tez jakims specjalista nie jestem... zobacz w dziale CarAudio pokazywalem jak zrobic zabudowe tweterka. Jedyna udreka to troche syfu z szlifowanej szpachli, wazne by byc dokladnym, a nawet jak cos spaprasz to warstwa szpachli i jechane dalej. Nawet jak wyjdzie troche nie rowno to po obiciu u tapicera nic nie bedzie widac :)
Jest to naprawde tania i prosta metoda, do tego mozna sobie rozmiescic wszystko jak tobie pasuje...
Awatar użytkownika
daglas
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

doloncze sie i pokaze jak ja mam zamatowane , mysle ze jest nie najgorzej :)
Załączniki
P2204847.JPG
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

to jest najlepsze miejsce na ważne zegary :)
u mnie tam jest boost i olej, ale zamiast oleju bedzie egt

Obrazek
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

dr Mike pisze:
Zluzuj młody człowieku. Zapewniam Cię, że zegary nie są gorzej widoczne niż na Twoim słupku (weź pod uwagę akomodację oka). No ale faktycznie, na zlocie taka opcja nie umywa się do wypasionego słupeczka... :roll:
PZDR

P.S. Przy jeździe w 2 osoby schowek odpada ale ja, mając kogoś na pokładzie, jeżdżę i tak jak taryfą. :D

No Mike? Litosci!!! Jak mozesz pisac ze zegary w schowku to zajebiste rozwiazanie? No jaja sobie robisz? Chcialbym to zobaczyc jak idziesz ogniem bokiem i spogladasz na zegarki w nogi pasazera. Gratulacje. Dobre pomysly powinny byc nagradzane. W tym wypadku mozesz wyrwac glowna nagrode darwina jak wypakujesz gdzies mesko w latarnie.

Dziwna dyskusja.

A moze w bagazniku? Skoro jest peak and hold to mozna spokojnie do bagara wrzucic.

Jak piknie to po jezdzie mozna sie zatrzymac i sprawdzic w bagazniku jakie wartosci byly osiagniete.

Tak trzymac!
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno

S14a drift spec
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dodatkowe zegary”