Co jest? Brak odcinki!!

ECU, chip, SMT, ECU MASter, Apexi i inne wynalazki typu: EBC, kontrole trakcji, kontrole stuku,

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Camil
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Siema.
Problemy sa dwa:
1. Auto nie ma odcinki, mozna ladowac na maxa
2. Auto jak jest na wyzszych obrotach to po puszczeniu gazu gasnie
Prosze o pomoc i jako najwiekszy spamer tego forum prosze nie robic off topa w tym temacie :wink:
Awatar użytkownika
Maciek VMax
Coś już wiem
Coś już wiem

Ale czego nie ma odcinki? Obrotów czy doładoawania bo z postu ciężko stwierdzić co miałeś na myśli?

Jak gaśnie to może być nieszczelność w układzie dolotowym od turbosprężarki albo może źle wyregulowany/zepsuty BOV(ja tak miałem).
GO FAST.... OR GO HOME.
Awatar użytkownika
Camil
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

chodzilo mi o odcinke obrotow
Jak sprawdzic gdzie moze byc nieszczelnosc?
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

zdaje sie, ze u mnie jest to samo, tylko ze w CA18DET. po zalozeniu mbc i wskaznika doladowania auto wkreca sie wyzej niz zwykle a z przyzwyczajenia nie cisnalem mocniej tylko zmienialem juz bieg na wyzszy, ale zdaje sie ze odcinke szlag trafil, przy zdjeciu nogi z gazu nie gasnie, ale nierowno schodzi z obrotów. przed zalozeniem wszystko bylo OK :roll:
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

mysza pisze:zdaje sie, ze u mnie jest to samo, tylko ze w CA18DET. po zalozeniu mbc i wskaznika doladowania auto wkreca sie wyzej niz zwykle a z przyzwyczajenia nie cisnalem mocniej tylko zmienialem juz bieg na wyzszy, ale zdaje sie ze odcinke szlag trafil, przy zdjeciu nogi z gazu nie gasnie, ale nierowno schodzi z obrotów. przed zalozeniem wszystko bylo OK :roll:

W jaki sposób po zmianie z przyzwyczajenia biegu na wyższy stwierdzasz,że odcięcie się przesunęło?
Przewidujesz, że tak będzie ?
Odcinka jest przy 7200 więc albo zażynasz auto zmieniając bieg z przywyczajenia przy 7150 albo zaczynasz opowiadać kolejną niestworzoną historię, która zacznie krążyć i potem wszyscy będą mówić że w S13 po założeniu MBC i wskaźnika przesuwa odcinkę.

Jeśli nie jesteś pewny to nie bredź, bo chyba już wszyscy mają dość opinii że S13 to złom, panewki się kręcą jak pojebane, każdemu na lewo i prawo itd itp.

Jak sprawdzisz to napisz i najlepiej nagraj filmik bo chciałbym to obejrzeć.
A jak nie sprawdziłeś to nawet nei zaczynaj pisać że Ci się wydaje.

Jutro kasuję Posty.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

Karrlos pisze: Jak sprawdzisz to napisz i najlepiej nagraj filmik bo chciałbym to obejrzeć.
A jak nie sprawdziłeś to nawet nei zaczynaj pisać że Ci się wydaje.
Zgodnie z życzeniem daje zdjecie:
Obrazek
Niestety filmiku nie udalo sie zrobic. Po Twojej jakże uprzejmej prośbie :) o potwierdzenie moich stwierdzeń okazalo sie, że odcinke mam przy 7500 zamiast przy 7200 - co w miarę widać na zdjęciu.
Karrlos pisze: zaczynasz opowiadać kolejną niestworzoną historię, która zacznie krążyć i potem wszyscy będą mówić że w S13 po założeniu MBC i wskaźnika przesuwa odcinkę.
Nie powiedziałem, że jest to wina MBC ani wskaźnika, napisałęm tylko, że po ich montażu to się pojawiło, ale może to być np. jakaś nieszczelność którą zrobiłem albo cuś innego zupełnie nie zależnego od tych rzeczy co wyszło akurat przy tej okazji.
Bredni nie chcę opowiadać i daltego dałem potwierdzenie w postaci zdjęcia.
Karrlos pisze: wszyscy mają dość opinii że S13 to złom, panewki się kręcą jak pojebane, każdemu na lewo i prawo itd itp.
Nie napisałem, że S13 to złom. Wszystko zależy od tego kto ma ile nerwów na ten samochód i czy każda drobna usterka będzie go denerwować tak, że będzie wpieniał się na maksa. Ja tam lubie grzebać przy swoim mimo małej wiedzy z mechaniki samochodowej, ale przynajmniej wiem, że zrobiłem coś samemu i widzę efekty działania tego(no może nie zawsze porządane :) ). Także nie przypisuj do mnie słów których nie powiedziałem.

Poza tym rozumiem, że jak się jest na forum tyle czasu i ma się tyle postów to takie głupawe pytania jak moje mogą kogoś wkurzać i potem dzieje się tak, że się za to obrywa i po części Cię rozumiem bo jednak po tych 2 latach na forum też zaczynają mnie irytować po raz kolejny zadawane pytania w stylu co jest lepsze -kupno wozu w polsce czy sprowadzanie z zagranicy i czy za 5000zl to mi sie oplaci? Tylko, że ja albo olewam takie wypowiedzi, albo jeśli już miałbym zabrać głos to wyraziłbym się w miarę spokojnym tonem bo wiadomo, że każdy początkujący forumowicz musi przynajmniej parę razy zadać jakies idiotyczne pytanie, na które pewnie nie raz padła odpowiedź.
Ja takie pytania zadawałem i pewnie jeszcze zdarzy mi się zadać i Tobie pewnie też się to zdarzyło stawiając pierwsze kroki na forum.
Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśniło i nikt na nikogo się nie obrazi :) w końcu nie jesteśmy w przedszkolu :)
Co do zegarów i odcinki, może skoro zegary są elektryczne to tam coś może szfankować i po prostu oszukują na wskaźniku? albo jest jakaś nieszczelność w układzie? Nie mam zielonego pojęcia...

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Obrotka przekłamuje; życia nie oszukasz mbc czy tam boost gauge nie zakłóci liczenia impulsów z CAS'a .
Tez sobie to uswiadomiłem po podłączeniu Profeca e01 w którym mam pomiar obrotów i są inne niż na wskazówce.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

EDIT.
Nie obrażam się i nie obrażam Cię.
Mam taki język do każdego więc no offence. Zawsze jestem kuxxxxxo bezpośredni

Co do złomów to napisałem ogólnie.
Bo na innych forach właśnie takie opinię się pojawiają.

Co do foty to dzięki :D
Tak jak Rafi napisał - przekłamania.
Ecu odcina zawsze, chyba ze ktoś przesunie odcięcie przeprogramowując/oszukując. Inaczej się nie da.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

No to sprawa jasna :)
Mam nadzieję, że u kolegi Camila również przyczyną jest to samo, bo jak nie to przepraszam za zawalenie topicu. :wink:

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Najlepiej to sprawdzić prównując z drugim autem która ma odcięcie przy 7200
Jedziecie obok siebie i sprawdzacie czy obroty wam się pokrywają.
Jak masz taką możliwość to fajnie by było jakbyś sprawdził przekłamania co tys obrotów.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
Camil
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Licznik pokazuje 8 tys a chyba takich przeklaman nie ma zeby przy 8tys bylo rzeczywiscie ponizej 7200 wiec moze ktos wie o co chodzi? Chodzi o s13 :)
Awatar użytkownika
Mate96
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

głupie pytanie-nie jeździsz może na gazie?
live fast, die sidewayz
Awatar użytkownika
Camil
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

nie jezdze na gazie. Co do odcinki jutro wyjme ecu i sprawdze czy nie ma zmienionego chipa usuwajacego odciecie. Jednak martwi mnie to gasniecie auta.
Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

U mnie też odcina około 7500 brotów, czasami pójdze pod 8... Pewnie licznik trochę łże.
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

Karrlos pisze:Ecu odcina zawsze, chyba ze ktoś przesunie odcięcie przeprogramowując/oszukując. Inaczej się nie da.
albo mam zwalone ecu albo obrotomierz.

zawsze ciagnolem do 7k ale ostatnio sie zgapilem i wskazowka doszla do 8,5 !!!!!!

normalnie az mi serce stanelo, a co dziwne nie odcielo nawet przy tych obrotach
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika silnika”