Ustawienie zaplonu??

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
daglas
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Mam problem gdy ustawie zaplon na lampe to samochud szarpie a gdy przesune go calkiem w jednom strone to nie szarpie i mam pytanie czy to moze tak byc ,czy nie szkodzi silnikowi pomozcie szanowni KLUBOWICZE!!!
Gdy jest ustawiony prawidlowo to
przerywa przy 4 tys tak jakby iskra ginela nieda sie jezdzic , chyba ze bardzo powolutku bede dodawal gazu to nie przerwie pompe paliwa sprawdzalem jest ok
Załączniki
w takim ustawieniu  silnik nie przerywa
w takim ustawieniu silnik nie przerywa
Ostatnio zmieniony śr 10 maja, 2006 06:02 przez daglas, łącznie zmieniany 1 raz.
chajs

Ja jak swoj kupilem to tez mialem tak zaplon ale sobie ustawilem na znaki ktore sa na obudowie i zaplonie i samochod w miare ok jezdzi. A jak z rozrzadem moze przestawiony ?? A jak szarpie ??
Adam_Krakow

Witam wszystkich czy w 200sx (s13) ustawia sie zaplon? Moj swietny mechanik stwierdzil ze sam sie ustawia?? Potrzebuje rady pozdrawiam all! [shadow=green][/shadow]
Awatar użytkownika
dziubas
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

to masz swietnego mechanika :roll:
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Tak ustawia się.
Zmień mechanika !!!!
EMWU is dead
Awatar użytkownika
.wildcat.
Stały gość
Stały gość

Sprawdzałeś pompę paliwa pod obciążeniem (w czasie jazdy)?

Oczywiście może być tak, że przestawiony jest rozrząd, ale przy tych objawach bardziej prawdopodobna jest pompa paliwa.
|oo|__|oo|

Wildcat

O=O---O=O
Awatar użytkownika
yabcok
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Adam jak chcesz do napisz do mnie na gg to dam ci namiary do mechanika w Skale koles od 15 lat naprawia japonce
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

hehe
w bosh service powiedzili mi to samo - nie ustawia się
zadałem im pytanie - "w takim razie po co są znaki na kole pasowym"
fajne mieli miny :)

do ustawienia zapłonu potrzeba:
- kabel wysokiego napięcia szt. 1
- stroboskop wysokonapięciowy szt. 1
- 15 min czasu

odkręcasz dekiel świec
wykręcasz cewkę z cylindra nr 1 (pierwszy od przodu)
wpinasz kabel wysokiego napięcia pomiędzy cewkę a świecę
zapinasz sroboskop na kablu
luzujesz CAS

kręcąc CAS ustawiasz zapłon na 2 znak od prawej (stojąc przodem do auta) - odpowiada to wyprzedzeniu 15*

co cię skłoniło do ustawiania zapłonu?
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Robal Jak jesteście z Kakowa to co za problem pomóc koledze - wchodzisz niech nie jedzie do Pana Mietka bo drutu nawstawiają .
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

problem w tym że aktualnie nie siedzę w kraku :))
pozatym nie mam stroboskopu

Adam, skąd masz nysskę?
być może oglądałem jak szukałem swojej
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Adam_Krakow

Witam wszystkich dziekuje za instrukcje na temat zaplonu, ale moj wspanialy mechanik nie posiada tymczasowo stroboskopu:-( wiec nic nie ustawie. Co do Krakowa i mechanikow to moze jak przyjade nissanem na wakacje gdyz od 2,5 roku mieszkam w Londku. Wtedy napewno poprosze o jakis adres i zrobie wszystko co trzeba. Pozdrawiam [shadow=yellow][/shadow]
Awatar użytkownika
ZyZZyX
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Podpinam sie pod temat aby nowego nie tworzyc, powiedzcie mi czy jak wukrece casa i go wyciagne calkiem i zaczne przestawiac ten walek to ma znaczenie na zaplon? Ustawilem kolo pasowe na 15stopni i mam casa przestawionego na max w lewo, wiec postanowilem przestawic ten walek w casie. Jak zacząłem obracac walkiem to przestal odpalac ale trafilem na taki punkt ze silnik chodzil ale mial czkawke ale znacznie poprawil sie zapach spalin. Na wczesniejszych ustawieniach smrod z rury wydechowej jest taki drazniący,mocny ale za to silniczek chodzi jak nowka rowniutko i wogole i jest lekko jakby mulowaty.
Jak dokladnie ustawic zaplon? przy wyciągniętym casie?
kuvi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Witam

Adam jak chcesz to zadzwoń 509-727-521 to sie umówimy to Ci ustawie Cas-a, jestem z Krakowa.

ZyZZyX troszke nie do końca zrozumiałem jak przestawiasz sobie Casa jak jest wyciągnięty?, żeby go włożyć i tak musisz trafić sobie klin w klin, a ustawiasz go dopiero jak juz masz go założonego na wałek i lekko przykręconego do obudowy, chyba że nie masz klina po którejś ze stron i wtedy troszke bardziej trzeba sie na męczyć.
Jak juz bedziesz miał Cas-załozonego i ładnie ustawiony +- 15st. i wyjdzie CI ze masz Casa w skrajnym położeniu, to może byc pasek przestawiony, lub własnie wieloklin urwany, lub ma juz luz. (oglądnij Casa w środku czy widac klin , i tak samo zobacz czy na wałku masz klin, jak nie to wymień tą częsc która niestety klina nie ma).
Odpowiadając na Twoje pytanie nie ustawisz zapłonu przy wyjętym Casie.

Pozdrawiam
Kuvi
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

NO brawo widze ze są na tym forum ludzie co sie znaja nażeczy i ładnie odpisują i pomagają! A już straciłem nadzieję!
Tak trzymać chłopaki.
Szkoda ze nie moge w tym topicu dodawać pochwał...
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”