Supercharger w Nissanie 300ZX NA Z32
Moderator: Moderator
Cool pisze:Na wstępie chciałem zaznaczyć, że na imię mam Jacek - rozmywa to pewne wątpliwości co do płci....
A co ci sie stalo z wentylatorem?Cool pisze: Niestety na razie mój bolid porusza się z prędkością wozu drabiniastego więc na pojedynek trzeba jeszcze trochę poczekać, a nie jestem zwolennikiem podtlenku azotu - miałem w poprzednim samochodzie ( Nissan Sunny Gti).....
Na razie walczę z pompą wodną i wentylatorem...
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno
S14a drift spec
S14a drift spec
No i nawet tego nie dotykaj...Goran220V pisze:Znalazlem cos takiego: twin turbo kit for the 200SX![]()
![]()
TomaRacing
S14a drift spec
S14a drift spec
Powiedzmy, że miałem dzwona... Mam jeszcze parę gadżetów do poprawki.. Min. wentylator mi się troszeczkę uszczerbił, nie bił więc myślałem, że jest ok - a on jak na złość załatwił mi łożysko na pompie wodnej - pompe dzisiaj już kończe, a wicherek na elektryczny chce zamienić... Jak wiadomo nie będzie motorka obciążał - tylko muszę go jakoś elegancko zamontować....
Nie zmieniaj na elektryczny bo ten silnik i jego elektronika jest przystosowany do wiatraka na wiskozie ( tak sie to pisze? )Cool pisze:Powiedzmy, że miałem dzwona... Mam jeszcze parę gadżetów do poprawki.. Min. wentylator mi się troszeczkę uszczerbił, nie bił więc myślałem, że jest ok - a on jak na złość załatwił mi łożysko na pompie wodnej - pompe dzisiaj już kończe, a wicherek na elektryczny chce zamienić... Jak wiadomo nie będzie motorka obciążał - tylko muszę go jakoś elegancko zamontować....
Jak chcesz tanio graty do niego to przedzwon do mnie.
TomaRacing
S14a drift spec
S14a drift spec
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
słyszałem wiele o tym ile mocy zabiera wentylator na pasku nawet do 5KM. Ale niech sobie ta moc zabera wole żeby zabierał niz żeby mial mi sie silnik przegrzać. Wentylatory elektryczne maja miejsza moc i słabiej chłodza to jedno a
drógie to że do napedu wentylatora potrzeba prądu a z kąd z akumulatora? Nie
Z alternatora i gdy sie włącza alternatora a on i tak obciąża pasek klinowy czyli silnik. Powiecie że w miejszym stopniu. A dlaczego? Skoro każde użądzenie ma swoją sprawnośc (alternator dość wysoka bo 85%)a w przypadku wiskozy nie ma żadnego przetwornika energii.
Jesli chodzi o odciazenia na 400m to też wiskozy nie odłącze ale odłącze wspomaganie i alternator (prądu mi raczej starczy na wiecej niz 400m
)
drógie to że do napedu wentylatora potrzeba prądu a z kąd z akumulatora? Nie
Z alternatora i gdy sie włącza alternatora a on i tak obciąża pasek klinowy czyli silnik. Powiecie że w miejszym stopniu. A dlaczego? Skoro każde użądzenie ma swoją sprawnośc (alternator dość wysoka bo 85%)a w przypadku wiskozy nie ma żadnego przetwornika energii.
Jesli chodzi o odciazenia na 400m to też wiskozy nie odłącze ale odłącze wspomaganie i alternator (prądu mi raczej starczy na wiecej niz 400m
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Dzięki Brt. Jutro dzwonię... Właśnie się wk....iłem pompą wodną.... Jeden symbol VG30DE i symbol pompy PA909 - a są dwie do wyboru... Jak łatwo zgadnąć dostałem nie tą co potrzeba.... 
Jeszcze pytanko...
Brt - masz kogoś, kto mógłby kolektorek pod sprężarke zmontować do kupy
A i jescze jedna rzezcz - masz regulowane światła w Nysie
Brt - masz kogoś, kto mógłby kolektorek pod sprężarke zmontować do kupy
Kolektroek mozemy zmajstrowac my jezeli masz na ten temat jakies info.Cool pisze:Jeszcze pytanko...
Brt - masz kogoś, kto mógłby kolektorek pod sprężarke zmontować do kupy![]()
A nysa niestety nie ma regulacji
TomaRacing
S14a drift spec
S14a drift spec
Zgadamy się na weeken jakoś - pod warunkiem, że robota mnie nie uziemi... Najwyżej zorganizuję drugie kolektorki i zobaczymy co z tym będzie można zrobić...
Dorwałem kompresorek marki Mercedes z CLK... I teraz pojawiło się pytanie jak tym dziadostwem sterować razem z wtryskami i czy wystarczy ....
P.S. BRT - dorwałem system regulacji wysokośći świateł - pewnie u siebie też masz pociągnięte kabelki wystarczy podłaczyć i git.... Jest dodatkowy do montażu i działa - koszt ok.350 PLN...
P.S. BRT - dorwałem system regulacji wysokośći świateł - pewnie u siebie też masz pociągnięte kabelki wystarczy podłaczyć i git.... Jest dodatkowy do montażu i działa - koszt ok.350 PLN...
1. Od jakiego modelu masz ten kompresor? pojemnosc ! Sterowac tym trzeba jakims madrym piggybackiemCool pisze:Dorwałem kompresorek marki Mercedes z CLK... I teraz pojawiło się pytanie jak tym dziadostwem sterować razem z wtryskami i czy wystarczy ....
2. Chetnie zobacze jak to u ciebie dziala
TomaRacing
S14a drift spec
S14a drift spec
Sprężarka jest od 230.... I teraz pytanie, bo nie mogę nigzie dorwać żadnych informacji odnośnie sprzętów Z MB....
Odnośnie kolektora, bo informacji nie mam żadnych, chociaż znalazłem już silniczek ze sprężarką ale gość nie chiał się chwalić jak to zrobił....
Jest szansa, żeby od podstaw go zrobić pod tą sprężarkę i czy jest sens?
Odnośnie kolektora, bo informacji nie mam żadnych, chociaż znalazłem już silniczek ze sprężarką ale gość nie chiał się chwalić jak to zrobił....
Jest szansa, żeby od podstaw go zrobić pod tą sprężarkę i czy jest sens?
A taniej ci nie wyjdzie kupienie silnika od 300zx tt ???
Silnik od TT będzie kosztował ok. 12000 PLN.
A spodobał mi się pomysł wsadzenia sprężarki - mam nadzieję ,że temat wyjdzie.
Najwyżej samochód chwilę dłużej postoi...
A spodobał mi się pomysł wsadzenia sprężarki - mam nadzieję ,że temat wyjdzie.
Najwyżej samochód chwilę dłużej postoi...