stukanie

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

BiGi

Brt... odezwe sie w tygodniu... :)
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

No proste że głowiczka też możemy sie tym zająć dzwoń 600010607 czika jest już po zabiegu :D
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
BiGi

Ok sama regulacja glowicy nie pomogla, szukalismy dalej...
lektura na SX Club skierowala podejrzenia na regualtor VVT (vanos).
Wymienilismy i jak reka odjal... silnik pracuje rowniej, latwiej wkreca sie na obroty i co najwazniejsze... nie klekocze :D
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

BiGi pisze:Ok sama regulacja glowicy nie pomogla, szukalismy dalej...
lektura na SX Club skierowala podejrzenia na regualtor VVT (vanos).
Wymienilismy i jak reka odjal... silnik pracuje rowniej, latwiej wkreca sie na obroty i co najwazniejsze... nie klekocze :D
wymieniliście na nowy ? czy używka ?
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
Awatar użytkownika
somsiad511
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

wiatm ma mproblem jechalem sobie s13 slyszalem ze cos puka najczesciej bylo to jak dodawalem gazu ale wracajac do domu staralem jechac rowno az tu nagle stukanie sie nasililo mocno zaczelo stukac wiec nieryzykowalem i zgasilem silnik i na hol ale jeszcze jedno tez mysle ze bardzo wazne samochod kompletnie niemial mocy 150to max zaczyna l szarpac powyzej 3 tysiecy jak sie dawoalo gazu a napewno auto niebylo katowane stalo ponad rok w garazu a stuki wystepuja na wolnych praktycznie nieslychac jest git ale jak dodam troche gazu na biegu jalowym to pojawiaja sie stuki wiem ze jak nie forum to nikt niepomoze
tel 511094691
Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

Napisz coś więcej o tym pukaniu, czy jest rytmiczne, czy puka co obrót wału itp.
BiGi

nowy w nissanie kosztuje chore pieniadze... zainstalowalem najlepszy jaki moglem znalesc uzywany...
Awatar użytkownika
somsiad511
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

na wolnych tak tego nieslychac a jak dodajesz gazu to cos takiegotakiego (tyk tyk tyk tyk tyk) jak wiecej gazu dasz to szybciej tyka wedlug mie to jedna zecz tak tyka a i cisnienie oleju sie niezapalilo jak to zaczelo pukac ale wedlug mie to jest głosne pukanie jagby zawur klekotal tak mocno czy cos takiego
tel 511094691
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

No ja takie coś miałem .... hmm , sprawdz może ustawiniem zapłonu - max w lewo - przjedz kawałek do 3,5 tys - i max w prawo i przejedz do 3,5 tys , u mnie na max w lewo nie stukało , na max w prawo waliło jak głupie - były to panewki główne wału korbowego :(

Na max w lewo ustawiłem i pojechałem tak 100km do Micha od niego już Laweta nad morze.

Ale braków mocy nie rozumiem, moze to góra i faktycznie coś puszcza - zawór itp.
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
Awatar użytkownika
somsiad511
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

z tego co pamietam zaplon jest przekecony max w lewo ale nieoplaca mi sie jechac autem bo do domu brakuje 300km :( wiec tylko hol i miska w dół zy ktos wie coto za servis kolo autostrady a4 dokladniej pas autostrady remontowany i warsztat stoi obok cpnu z gazem ale tylko z gazem i le oni moga wziosc za wymiane panewek czesci ja kupuje oczywiscie
tel 511094691
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

bardzo przepraszam za OT ale az sie prosi .... ten post powyzej dalo by sie zrozumiec gdyby tak zastosowac chocby przecinki ... bo tak to mozna sie jedynie domyslac o co chodzi
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
synek

somsiad511 pisze:z tego co pamietam zaplon jest przekecony max w lewo ale nieoplaca mi sie jechac autem bo do domu brakuje 300km :( wiec tylko hol i miska w dół zy ktos wie coto za servis kolo autostrady a4 dokladniej pas autostrady remontowany i warsztat stoi obok cpnu z gazem ale tylko z gazem i le oni moga wziosc za wymiane panewek czesci ja kupuje oczywiscie
ale nie rób takich rzeczy na autobanie jak to remontowany odcinek to masz blisko albo do legnicy albo do wrocka napisz jak cos to podjade i cie scholuje gdzies ale u mnie tez tak stuka i to nie sa panewki to stało sie po wymianie rozrzadu i <font class="red">nie znam ortografii brzydkiego słowa określającego męskie przyrodzenie</font> wie co to jest jeszcze nie wymysliłem
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

jak po wymianie rozrzadu to pewnie CAS, byl o tym watek niedawno
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Ja mialem tykanie jak dodawalem gau bo: niepodlaczylem przewodu od odpowietrzebia silnika do rury ssacej i dolot zasysal lewe powietrze !!! Wiec pojawilo sie prawdopodobnie spalanie stukowe !! Robilo wlasnie TYK TYK TYK !!! Po puszczeniu gazu przestawalo tykac !!
Ja jestem z dlugoleki kolo wroclawia jesli potrzebujesz holowania : 0607257130
Mam troche czesci wiec jesli to CAS to tez mozemy go przelozyc i sprawdzic !!Daj znac na jakim kilometrze mniej wiecej stoi auto i kiedy sie mozemy spotkac zeby scholowac autko do mnie lub do jakiegos zakladu(wybor zalezy od Ciebie) !!
Pozdrawiam
pajak
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
somsiad511
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

to jest taki metaliczny glos no definitywnie pokanie glosne ale jak na wolnych obrotach nieslychac tego a jak cofam bez gazu tez tego nieuslyszalem tylko wtedy gdzy dodalem gazu
tel 511094691
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”