Car audio

Porady i problemy związane z muzą

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

naprawde trudno zgadywac po kolorze kabelkow ... moze sie da sciagnac jakiegos manuala do tego radia z opisem ? (nie zawsze czerwony to jest plus) ;)
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Szkoda kombinowac tak samo szkoda ciac oryginalna instalacje. Polecam zakup przejsciowki
z zlacz nissanowskich na ISO. Wydatek ok 12€ np. tutaj http://www.dietz24.biz/assets/s2dmain.h ... etz24.biz/

Ja kupowalem jeszcze w helmutowie z tego co pamietam w Conradzie, ale co do tego Dietza to jest pare osob ktore na allegro moga ci to sciagnac. Polecam tego Pana:
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid ... _recvd_all jest z niemiec wmiare mowi po polsku, zalatwi ci wszystko z dietza za przystepne pieniadze. Ja u niego kupowalem wiekszosc osprzetu.
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja nie prosze o opis kostek bo wiem ze to sa nissanowskie złącza.Chodzi mi o te kilka luźnych kabli,to jest do wysówanej anteny? I ten gruby kabel z dwoma bolcami (napewno tak jak mowilismy antena?) W tle widać jeszcze kostke ,naewno nie od radia,co to moze byc?
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Z tego co pamietam jak montowalem sprzet ta druga kostka to przewody do glosnikow. Jesli chodzi o luzne przewody to chyba takich nie mialem (no moze wysowanie anteny) ale wydawalo mi sie ze to ktos zmienial.
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

a może miałeś dodatkowego sprzęta jakiegoś za poprzedniego właściciela i teraz po tym czymś zostały tylko kable tak jak to było u mnie ;)
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Teraz musze po prostu zakupic kostke Iso i podpiac jakies radyjko i bedzie wiadomo co nie chodzi i do czego sa luzne kabelki :mrgreen: dzieki wszystkim
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

czy trzeba odkręcać śrubę w uchwycie do otwierania drzwi żeby ściągnąć tapicerkę? U mnie ta śruba chyba się skleiła g:(\
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

kamil pisze:czy trzeba odkręcać śrubę w uchwycie do otwierania drzwi żeby ściągnąć tapicerkę? U mnie ta śruba chyba się skleiła g:(\
trzeba
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Czy ktoś ma u siebie radio 2din?
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Niektorzy maja tu http://www.turbokillers.com/component/o ... /catid,10/

masz w 240sx radio z Golfa 2 DIN
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

No wygląda fajnie,ale czy trzeba coś przerabiac by z powodzeniem wstawić takie radio?
Czy ramka nia będzie za mała?Na zdjęciu wygląda spoko ale ciekaw jestem czy na żywca też jest tak ładnie wszystko spasowane bo już seryjnie są niedociągniecia w konsoli środkowej u mnie,z jednej st4rony plastik nie dochodzi do końca,z drugiej jeszcze coś a tu zdaje się być idealnie.
Zadając to pytanie chodziło mi o radio w stylu takiego dużego Sony na CD i kasete (jaki to model moze ktos wie?)
Mam możliwość wstawienia tego schowka z kieszenią na normalne radio ale jakoś to mi się średnio podoba.Schowek jest lekko obdrapany,nie wiem jakby to wygladalo.Doradzcie doś jak macie u siebie porobione,może macie jakieś inne połkieszenie niż seryjne schoweczki z klapką na spręzynke (mowa o s13 oczywiście) czy ktoś próbował wogóle walczyć z jakością seryjnych plastików,rysami,czy robiliście cokolwiek by w środku było mniej spartańsko?
Wiem wiem,moc itd,owszem,wszystko sie zgadza tyle że dla mnie nismo wygląda ślicznie w środku jak się zaczyna ściemniać i w połmroku znikają niedociągniecią plastików,ryski itd.
Co o tym sądzicie?? Pzdr
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Ja pod radiem zamiast schowka mam drugie radio.... CB radio ... :D
Obrazek
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

hehe,powiedzmy ze takie rozwiazania mnie nie interesuje :D
Podoba mi sie to radyjko w 240sx ale powiedzcie jak z montazem tego,czyje to wogole cudo? Samo radyjko chodzi po allegro kolo 600zł a to sporo kasy za radio...
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

uzytkownika SIWY_240SX, co do 600zl to nie oceniam - nie znam mozliwosci tego radia. Jednak prawde mowiac za 600zl trudno kupic jakies przyzwoite radio.
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Hmmm,nie wiem co sądzić.Ja skomplikowanych funkcji w radiu nie potrzebuje.Ma odtwarzac CD jak najbardziej neutralnie bo korekcja itd pojdzie ze wzmacniacza.Myśle sobie że to nie głupi pomysł z tym radyjkiem tylko musze się chyba odezwać do Siwego żeby opowiedział jak ciężką przeprawe miał z montarzem tego radia.
A czy nikt nie zna modelu tego dwu dinowego Sonego ,takiego jak w s14a były montowane albo Navarach z tego okresu??
To też nie głupie radio i po podpięciu pod wzmacniacz myśle że w miare by hulało.
A co do tego Golfowego to musicie przyznać że ładnie się z dechą komponuje,nie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”