Witam wszystkich ponownie. Wczoraj chciałem wyjechać z garażu żeby wymienić cewki które zakupiłem od Czika, więc odpalam autko (200SX, 1991r) i jak zwykle zaskoczyło szybko a że miałem zmniejszone przerwy na świecach bo mam cewke walnietą autko jakby nie regularnie odpalało, wskoczyło na ok. 800-1000obrotów spadło na 500 i po lekkim dodaniu gazu weszło na 2000obr. po czym zgasło i to zgasło na dobre. Próbowałem zapalić jeszcze raz ale nie dało się, więc pomyslałem że może cewki szlag trafił na dobre. Wykręciłem cewki, świece (świece były zalane paliwem chyba po tej nie udanej próbie odpalenia) ustawiłem przerwy na świecach na 0,85mm, zakręciłem nowe cewki i odpalam i nic, nawet nie załapuje na 1 cylinder. Wykręcam świece i mokre, sprawdzam iskrę na wszystkich świecach jest bez zarzutu. Co to może być?? Paliwo dostaje iskra błyska a nawet nie zakaszla. Proszę o pomoc gdzie szukać??
Pozdrawiam.
Już nie mam siły. Zapalił i zgasł.
Moderator: Moderator
przerwa na swiecach powinna wynosic 1,1mm ale to chyba nie jest najistotniejsze do zapalania ...
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Spotkałem z takim objawem po zawilgotnieniu wiązki trzeba wstawic w garage farelkę ustawioną na power tranzistor i powypinane kostki. ;przepływina padła ; power tranzistor; obacz kody błędów ; jeszcze acc valve trzeba by sprzawdzic czy nie szwankuje. W razie co tel ratunkowy
600010607
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
-
ChEsTeR
Kreci kreci i nie odpala??
Podejrzewam rozrusznik.
Sproboj wymienic swoeczki. Ja mialem ostatnio po probie odpalenia tak zalalem swiece ze nie cholrey iskry dac nie chcialy.
Podejrzewam rozrusznik.
Sproboj wymienic swoeczki. Ja mialem ostatnio po probie odpalenia tak zalalem swiece ze nie cholrey iskry dac nie chcialy.
- Wojtku
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Rozrusznik raczej nie no bo kręci wałem. Świece wykręcałem i sprawdzałem iskrę ale może być tak że ta iskra znika jak wkręcę świece i kompresja ją zdmuchuje, nie wiem może pojawia sie jakieś przebicie i wydaje mi się to najbardziej prawdoipodobne, bo świece wyjmuje mokre to ewidentnie świadczy o tym że nie dostaje zapłonu bo paliwo zostaje podane do cylindra, chyba że wtryski leją paliwo a nie rozpraszają i może nie jest w stanie się zapalić?? Nie wiem, dzisiaj zmienię świece, wysuszę suszarką power transistor, oraz całą wiązkę, może to pomoże. Czy coś jeszcze może odpowiadać za odpalanie auta?? Chyba juz nic, bo tylko iskra i paliwo, ACC i inne rzeczy to raczej juz jak autko odpali, to one wtedy się włączają w pracę silnika, ale tu nawet nie zaskakuje na jeden cylinder, ale nie ma co gdybać trzeba brać się do roboty. Ciężko wysiedzieć w pracy do 15, ale nie stety trzeba bo dzięki niej można kupować nowe rzeczy do autka 
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
mam podobny problem tylko tyle ze nie mam mokrych wez wykrec kompa zawiesc do fachowca zeby sprawdzil czy z kompa wychodzi sygnal ja tak mialem zrobil mi to i powiedzial ze gdzies mam zwarcie i pali mi kompa i to zwarcie jest mam chyba na cewkach jeszcze na 100%nie wiem bo caly czas grzebie
Warsztatow zapewne kilka jestsnake pisze:panowie, a macie jakiś warsztacik w warszawie, który nie zepsuje a pomoże ?
Ewentualnie moge cos zorganizowac
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]