Car audio
Moderator: Moderator
-
Nurek2004
QRDE JAK JUŻ KUPYWAC TO WSZYSTKO TAKIEJ SAMEJ FIRMY A NIE WSZYSTKO INNEJ. BOSCHMANN TO ZAJRBIST.. FIRMA MA BARDZO DOBRE RZECZY. SPRZĘT BARDZO DOBRZE MI GRA I TO JEST W TYM NAJWAZNIEJSZE.
UMC chyba na wszystkim dobrze slychac 
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
-
Nurek2004
NO NA WSZYSTKIM SŁYCHAC A WSTAW SOBIE DO SAMOCHODU SPRZĘT ZA 1000ZŁ A POTEM WSTAW SOBIE ZA PRAWIE 4OOOZŁ I PORWÓNAJ GDZIE BYŁO LEPIEJ. TU NIE CHODZI ŻE WSTAWISZ SOBIE 2000WATT SAMEGO BASU I CO TO ZA SŁUCHANIE JAK NIE MA WYSOKICH I ŚREDNICH TONÓW. JAK WSTAWISZ TEŻ ZA MAŁO WYSOKICH I ŚREDNICH TONÓW TO TEŻ NIE JEST CIEKAWIE. TRZEBA SOBIE WSZYSTKO ŁADNIE DOBRAĆ A NIE WSTAWIAĆ BYLE CO.
:MoD: - nie krzycz!
:MoD: - nie krzycz!
normalnie jak akwizytor...
Boszman jest do dupy i tyle... a kupowanie wszystkiego jednej firmy niczemu nie sluzy... jak o czyms nie mamy pojecia to sie nie wypowiadajmy tylko pytajmy...
Boszman jest do dupy i tyle... a kupowanie wszystkiego jednej firmy niczemu nie sluzy... jak o czyms nie mamy pojecia to sie nie wypowiadajmy tylko pytajmy...
nie chce bronic kolegi nurka bo skladanie calosci na podzespolach jednej firmy to bezsens ...
na tomiast co do firmy boschmann....
Assassin wogule slyszales kiedys jak graja glosniki z dobrej serri boschamanna ?
podejrzewam ze znasz ta firme tylko z marketowych pulek.... i z opowiesci kogos co zna kogos kto ma ...
stary boschman robi zajebiste glosniki . ma serie ktore nic nie odstepuja calej reszczie oczywiscie nie jest to ROCKFORD-FOSGATE , Earthquake albo JL Audio ale spokojnie dorownoje pionnierowi , soniaczom, noi chyba najbardziej przereklamowanej firmie JBL....
na potwierdzenie mojej tezy powiem ze kupilem do kadetta na tyl 3 drozne 6x9" Boschmanna 150W znamionowej mocy za ok 110zl na allegro ... a moj kumpel ktory stwierdzil ze nie bedzie gowien zakladal kupil pionniery za 350 zl .... tez 6x9" i przetestowalismy te glosniki pod jego wzmacniaczem obydwoje stwierdzilismy ze niestety nie warto mu bylo przeplacac 3 krotnie ...
Moje zdanie jest takie jak nie masz kasy na pozadny sprzet z wysokiej polki(ROCKFORD-FOSGATE , Earthquake albo JL Audio ) i nie chcesz w car audio wpakowac kilku tys zl to kup sobie boschamana a bedziesz mial sprzet o conajmniej polowe tanszy a napewno tak samo grajacy jak reszta sprzetu typu sony pionnier itd
wiem ze mnie tu wszyscy zaraz zjada ale niestety dopuki nie porownasz 2 glosnikow na zywo to zadne spekulacje niemaja sensu ... niestety sama cena nie jest wyznacznikiem ... tak na marginesie dodam ze moje boschmany mialy 2x taki magnes jak te pionki ...
aha jeszcze raz mowie ze chodzi mi o porzadne serie boschmann a nie o te wersje marketowe 1500W 10 drozne ...
radze oblukac www.boschmann.com
Pozdro
sorry za bledy itp ale tak sie unioslem tymi bezsensownymi krytykami ...
na tomiast co do firmy boschmann....
Assassin wogule slyszales kiedys jak graja glosniki z dobrej serri boschamanna ?
podejrzewam ze znasz ta firme tylko z marketowych pulek.... i z opowiesci kogos co zna kogos kto ma ...
stary boschman robi zajebiste glosniki . ma serie ktore nic nie odstepuja calej reszczie oczywiscie nie jest to ROCKFORD-FOSGATE , Earthquake albo JL Audio ale spokojnie dorownoje pionnierowi , soniaczom, noi chyba najbardziej przereklamowanej firmie JBL....
na potwierdzenie mojej tezy powiem ze kupilem do kadetta na tyl 3 drozne 6x9" Boschmanna 150W znamionowej mocy za ok 110zl na allegro ... a moj kumpel ktory stwierdzil ze nie bedzie gowien zakladal kupil pionniery za 350 zl .... tez 6x9" i przetestowalismy te glosniki pod jego wzmacniaczem obydwoje stwierdzilismy ze niestety nie warto mu bylo przeplacac 3 krotnie ...
Moje zdanie jest takie jak nie masz kasy na pozadny sprzet z wysokiej polki(ROCKFORD-FOSGATE , Earthquake albo JL Audio ) i nie chcesz w car audio wpakowac kilku tys zl to kup sobie boschamana a bedziesz mial sprzet o conajmniej polowe tanszy a napewno tak samo grajacy jak reszta sprzetu typu sony pionnier itd
wiem ze mnie tu wszyscy zaraz zjada ale niestety dopuki nie porownasz 2 glosnikow na zywo to zadne spekulacje niemaja sensu ... niestety sama cena nie jest wyznacznikiem ... tak na marginesie dodam ze moje boschmany mialy 2x taki magnes jak te pionki ...
aha jeszcze raz mowie ze chodzi mi o porzadne serie boschmann a nie o te wersje marketowe 1500W 10 drozne ...
radze oblukac www.boschmann.com
Pozdro
sorry za bledy itp ale tak sie unioslem tymi bezsensownymi krytykami ...
z tym sie zgodze...Forest pisze:nie chce bronic kolegi nurka bo skladanie calosci na podzespolach jednej firmy to bezsens ...
slyszalem...Forest pisze:na tomiast co do firmy boschmann....
tu sie mylisz...Forest pisze:podejrzewam ze znasz ta firme tylko z marketowych pulek.... i z opowiesci kogos co zna kogos kto ma ...
dla mnie "pionnier", "soniacz" oraz JBL maja dobre glosniki... ale tylko niektore, wiec takie uogolnianie do niczego mnie nie przekonuje...Forest pisze:stary boschman robi zajebiste glosniki . ma serie ktore nic nie odstepuja calej reszczie oczywiscie nie jest to ROCKFORD-FOSGATE , Earthquake albo JL Audio ale spokojnie dorownoje pionnierowi , soniaczom, noi chyba najbardziej przereklamowanej firmie JBL....
tez nie lubie przeplacac, moje jajka z tylu to tania Alpina(199PLN), ktora poprostu nienajgorzej gra... ich zadaniem jest przedewszystkim uzupelnienie dzwiekuForest pisze:na potwierdzenie mojej tezy powiem ze kupilem do kadetta na tyl 3 drozne 6x9" Boschmanna 150W znamionowej mocy za ok 110zl na allegro ... a moj kumpel ktory stwierdzil ze nie bedzie gowien zakladal kupil pionniery za 350 zl .... tez 6x9" i przetestowalismy te glosniki pod jego wzmacniaczem obydwoje stwierdzilismy ze niestety nie warto mu bylo przeplacac 3 krotnie ...
jak nie chcesz pakowac kilku tys zl na audio, a tym bardziej jak chcesz to najpierw przesluchaj glosniki ktore chcesz kupic i zdecyduj co Ci sie podobaForest pisze:Moje zdanie jest takie jak nie masz kasy na pozadny sprzet z wysokiej polki(ROCKFORD-FOSGATE , Earthquake albo JL Audio ) i nie chcesz w car audio wpakowac kilku tys zl to kup sobie boschamana a bedziesz mial sprzet o conajmniej polowe tanszy a napewno tak samo grajacy jak reszta sprzetu typu sony pionnier itd
wyznacznikiem nie... ale czasami dobrze odzwierciedla jakoscForest pisze:wiem ze mnie tu wszyscy zaraz zjada ale niestety dopuki nie porownasz 2 glosnikow na zywo to zadne spekulacje niemaja sensu ... niestety sama cena nie jest wyznacznikiem
a teraz wez te pionki i te boszmany do reki i porownaj cewki... magnes to nie wszystkoForest pisze: ... tak na marginesie dodam ze moje boschmany mialy 2x taki magnes jak te pionki ...
nadal nie wiem ktora to jest "porzadna" seria Boszmana... moze sprecyzuj??Forest pisze:aha jeszcze raz mowie ze chodzi mi o porzadne serie boschmann a nie o te wersje marketowe 1500W 10 drozne ...
niom dokladnie co do buszmena tez podchodze bardzo sceptycznie, choc pojawil sie nawet wzmaki za ponad 1000zl 
Odnosnie glosnikow Sony to moze robia kilka dobrych z wysokiej polki, tak samo cala seria Sony Xplod to raczej nie wypal - zwlaszcza patrzac na ceny. Z wzmacniaczami to samo, prawde mowiac to jak juz ktos lubi sony, alpine itp. to starsze modele (np. Sony M1, M3).
To samo tyczy sie glosnikow Alpine lub Pioneer raczej kiszki i prawde mowiac dalego od Buszmena nie odstaja.
Jak ktos chce wmiare tanio to jest wiele innych przyzwoitszych firm - heh niektore nawet tansze niz Sony,Alpine, Pioneer. Wracajac do buszmena to podniecaja sie co niektorymi wzmacniaczami ludzie startujacy w dB dragu - jednak tutaj o jakosc raczej nie chodzi, a do robienia duzego halasu znam ciekawszy sprzet niz car audio
.
Pozatym nalezy pamietac o dobrym zamocowaniu glosnikow, oraz wytlumieniu bo to niestaty podstawa. I prawde mowiac wmiare dobre wytlumienie moze byc drozsze od calego sprzetu buszmena he he wiec trudno tu o jakis kompromis...
Tak samo ludzie pakuja po 10000W do auta buszmena itp. jada potem na dyskoteke do remizy
bawic sie w macho
Ja tam wole np. tylko 2x75 W / 4om z mojego u-D pozatym ladnie wyglada
Odnosnie glosnikow Sony to moze robia kilka dobrych z wysokiej polki, tak samo cala seria Sony Xplod to raczej nie wypal - zwlaszcza patrzac na ceny. Z wzmacniaczami to samo, prawde mowiac to jak juz ktos lubi sony, alpine itp. to starsze modele (np. Sony M1, M3).
To samo tyczy sie glosnikow Alpine lub Pioneer raczej kiszki i prawde mowiac dalego od Buszmena nie odstaja.
Jak ktos chce wmiare tanio to jest wiele innych przyzwoitszych firm - heh niektore nawet tansze niz Sony,Alpine, Pioneer. Wracajac do buszmena to podniecaja sie co niektorymi wzmacniaczami ludzie startujacy w dB dragu - jednak tutaj o jakosc raczej nie chodzi, a do robienia duzego halasu znam ciekawszy sprzet niz car audio
Pozatym nalezy pamietac o dobrym zamocowaniu glosnikow, oraz wytlumieniu bo to niestaty podstawa. I prawde mowiac wmiare dobre wytlumienie moze byc drozsze od calego sprzetu buszmena he he wiec trudno tu o jakis kompromis...
Tak samo ludzie pakuja po 10000W do auta buszmena itp. jada potem na dyskoteke do remizy
Ja tam wole np. tylko 2x75 W / 4om z mojego u-D pozatym ladnie wyglada
Wtrące i swoje 3 grosze.
Co do boschmana to nic nie powiem bo nie słyszałem.
Ale co do sony to fakt jest taki ze: sam uzywam wzmacniacz Sony 4x75 nie pamiętam modelu i jest to bardzo przyzwoity sprzęt. Wielu ludzi słuchało u mnie muzy i są naprawde zaskoczeni gdy dowiadują ze tam gra "soniacz". Nie chodzi o głosnosc , ale o jakosc, Jak go kupowałem to nie było lepszego sprzętu za tą kase który miałby lepszy stosunek szumów. ( nie szumi wogóle ). Mocy takze ma pod dostatkiem. Spokojnie poradził sobie z subwooferem Empaser band-pass 30cm serii impulse. Jest stabilny do 1 ohma a to zadkosc.
Wiec jesli chodzi o Sony to niektóre produkty są godne polecenia.
BTW W domu mam wszysko Sony
Co do boschmana to nic nie powiem bo nie słyszałem.
Ale co do sony to fakt jest taki ze: sam uzywam wzmacniacz Sony 4x75 nie pamiętam modelu i jest to bardzo przyzwoity sprzęt. Wielu ludzi słuchało u mnie muzy i są naprawde zaskoczeni gdy dowiadują ze tam gra "soniacz". Nie chodzi o głosnosc , ale o jakosc, Jak go kupowałem to nie było lepszego sprzętu za tą kase który miałby lepszy stosunek szumów. ( nie szumi wogóle ). Mocy takze ma pod dostatkiem. Spokojnie poradził sobie z subwooferem Empaser band-pass 30cm serii impulse. Jest stabilny do 1 ohma a to zadkosc.
Wiec jesli chodzi o Sony to niektóre produkty są godne polecenia.
BTW W domu mam wszysko Sony
chciales zebym sie poslinil??ToM pisze:Ja tam wole np. tylko 2x75 W / 4om z mojego u-D pozatym ladnie wyglada
niestety teraz caraudio to jak ciuchy 5 lat temu - twoja koszulka adika ma 3 metki ? .... moim zdaniem to troche niestety szpan ....
najwazniejszy jest emblemat na maskownicy ...
co do sprzetu to naprawde nie warto kupowac tanich serii pionkow , sonek itp ... to tylko logo a nic lepiej od boschmanna nie graja ... choc sa 3 razy drozsze zeby mialy podobne parametry
co do ceny i jakosci ok glosnik za 2000zl na 99% gra lepiej on glosnika za 200zl (ten 1% zostawiam na niesamowite wyjatki ...) ale przy cenie 200 a 500 zl nieraz nie ma co sie nia sugerowac cena bo wiekszy wplyw na cene mial marketing nie jakosc ....
kazdy ma i tak swoje zdanie i spoko wiadamo ze jak sie buduje profi car audio to nie zalozy sie boschamannow ale tez nie zalozy sie tanich pionkow itp ...
tak czy siak dysponujac na audio gotowka 1200-1500zl ( nie liczac radia) wolabym zbudowac kompletne caraudio na boschanie niz kupic 2 profi glosniki bo i tak nie sa wstanie zagrac tak jak "komplet"
btw nie moge sie dokopac do zdjec ktore kiedys widzialem - autka robionego na zawody caruadio zbudowanego od podstaw na boschmannie ... ale wygladalo naprawde nice... niewiem jak gralo bo na zdjeciach nie widac
aha w pelni sie zgadzam z ToMem ze bardzo wazne jest przygotowanie auta pod audio czyli wygluszenie, dobre umiejscowienie , obliczenia mocy glosnika do pojemnosci danej kasty , mocowanie, nie wspominajac juz o kablach
Pozdro
najwazniejszy jest emblemat na maskownicy ...
co do sprzetu to naprawde nie warto kupowac tanich serii pionkow , sonek itp ... to tylko logo a nic lepiej od boschmanna nie graja ... choc sa 3 razy drozsze zeby mialy podobne parametry
co do ceny i jakosci ok glosnik za 2000zl na 99% gra lepiej on glosnika za 200zl (ten 1% zostawiam na niesamowite wyjatki ...) ale przy cenie 200 a 500 zl nieraz nie ma co sie nia sugerowac cena bo wiekszy wplyw na cene mial marketing nie jakosc ....
kazdy ma i tak swoje zdanie i spoko wiadamo ze jak sie buduje profi car audio to nie zalozy sie boschamannow ale tez nie zalozy sie tanich pionkow itp ...
tak czy siak dysponujac na audio gotowka 1200-1500zl ( nie liczac radia) wolabym zbudowac kompletne caraudio na boschanie niz kupic 2 profi glosniki bo i tak nie sa wstanie zagrac tak jak "komplet"
btw nie moge sie dokopac do zdjec ktore kiedys widzialem - autka robionego na zawody caruadio zbudowanego od podstaw na boschmannie ... ale wygladalo naprawde nice... niewiem jak gralo bo na zdjeciach nie widac
aha w pelni sie zgadzam z ToMem ze bardzo wazne jest przygotowanie auta pod audio czyli wygluszenie, dobre umiejscowienie , obliczenia mocy glosnika do pojemnosci danej kasty , mocowanie, nie wspominajac juz o kablach
Pozdro
Za 1500zl mozna spokojnie miec fajny zestaw i nie robil bym tego na buszmenie.tak czy siak dysponujac na audio gotowka 1200-1500zl ( nie liczac radia) wolabym zbudowac kompletne caraudio na boschanie niz kupic 2 profi glosniki bo i tak nie sa wstanie zagrac tak jak "komplet"
Powiedzmy na u-Dimension:
wzmacniacz μ-Jr. 2-370 i systemik na przod μ-Jr. Comp 6 za 1500zl mozna taki sprzet wyrwac. Ewentualnie inny system przedni np. PowerBass (bije na glowe buszmena nawet najnizszy model glosnikow).
Mozna tez inne warianty, owszem bez sub-a - ale wole dobry zestaw przedni bez suba niz calosc buszmena.
heh no nie slinic sie mozna, ale jak sie slucha serii Pro u-Dimension (ja jestem w szoku), zdjecie tego nie oddaje choc obudowa tez jest nicechciales zebym sie poslinil??
Wkoncu na u-Dimension Pro Jurek z Essy zdobyl wice mistrza europy w sound-off
-
wojtus
Ad 1. TatoTurbo to nie jest chłopak z pierwszej łapanki!! zobacz sobie na to foum:
http://diyaudio.pl/forum/viewforum.php? ... be8d42c45f
Polataj troszke i zobaczysz jaki z niego amator
Co do tweerow to jest tam przyklejony temacik, warto zajrzec:
http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=5296
I to własnie tatoturbo go załozył...
TOM
Ty masz glosniki u-Dimension?? Zawsze sie zastanawialem jak to gra... niestety nigdy nie mialem okazji slyszec
Ty masz glosniki u-Dimension?? Zawsze sie zastanawialem jak to gra... niestety nigdy nie mialem okazji slyszec
akurat jesli chodzi o glosniki to nie mam u-Dimension, choc Comp 6 graja bardzo fajnie. Maja troche za ostry tweter i trzeba go troche przyciszyc. Jednak takie dolegliwosci maja nawet Morele. Aktualnie udalo mi sie ze starych zapasow znajomego dorwac DEGO, bardzo fajne glosniczki i stosunkowo niedrogie - jednak obecnie praktycznie niedostepne.
Wiecej zdjec odnosnie mojego auta jest w dziale samochody klubowiczow http://forum.turbokillers.com/tematy_2799.htm
W sumie bardzo fajnie wypada tez PowerBass i jest godny rozpatrzenia jesli nie chce sie na audio wydac duzo kasy.
Wiecej zdjec odnosnie mojego auta jest w dziale samochody klubowiczow http://forum.turbokillers.com/tematy_2799.htm
W sumie bardzo fajnie wypada tez PowerBass i jest godny rozpatrzenia jesli nie chce sie na audio wydac duzo kasy.