Nowy MAXI tuning: wszystko o Nissanie 200SX

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

email juz jest w dziale dla klubowiczow zapraszam do dyskusji...
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Adams pisze:w zamieszczonym dzisiaj na forum opisie nissanka Muro na samym poczatku napisane jest ze ma "ostry walek od CA16". wiec chyba jednak bledu nie ma :)
Ale ostry wałek jak by nie było skraca czas otwarcia zaworów , wiec skąd nazwa ze "ostry" ??
Obrazek
tery

nawet moja bicz jest na jednym zdjeciu... :D :D

ogolnie art b.fajny. Gratuluje Tymon.

pzdr
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Przejezdzilem cale 3miasto za ta gazetka i w koncu ja dorwalem hahaha :twisted: :twisted: :twisted:
Jak koledzy z 3miasta nie zdolali jej dostac to z checia pozycze :D
Awatar użytkownika
Muro
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Maretzky pisze:
Adams pisze:w zamieszczonym dzisiaj na forum opisie nissanka Muro na samym poczatku napisane jest ze ma "ostry walek od CA16". wiec chyba jednak bledu nie ma :)
Ale ostry wałek jak by nie było skraca czas otwarcia zaworów , wiec skąd nazwa ze "ostry" ??
wydłuza a nie skraca :!:
w wolnossącym CA16DE jest własnie ostrzejszy wałek, co daje dłuzsze otwarcie zaworów aby wolnossący silnik zdazył zaciągnąć więcej powietrza, w turbo wałek jest łagodniejszy bo powietrze jest tłoczone do silnika pod ciśnieniem i nie ma potrzeby dłuzszego otwarcia zaworu(tzn. jest jesli chcemy osiągnąć pewną moc)

nazwa ostry stąd ze kształt krzywki jest inny, bardziej "ostry"
powrót do korzeni ?
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Muro pisze:
Maretzky pisze:
wydłuza a nie skraca :!:
w wolnossącym CA16DE jest własnie ostrzejszy wałek, co daje dłuzsze otwarcie zaworów aby wolnossący silnik zdazył zaciągnąć więcej powietrza, w turbo wałek jest łagodniejszy bo powietrze jest tłoczone do silnika pod ciśnieniem i nie ma potrzeby dłuzszego otwarcia zaworu(tzn. jest jesli chcemy osiągnąć pewną moc)

nazwa ostry stąd ze kształt krzywki jest inny, bardziej "ostry"
Wg mojego rozumowania powinien byc łagodniejszy zeby zawór był dłuzej otwarty.
Obrazek
nismoracing

nie czepiajac sie jest to drugi nie pierwszy numer w tym roku, po drugie smieszy mnie to ze skanujecie ten artykuł, czy 9,90 to taki wydatek, chyba nikt z tego powodu nie umze to cale skanoowanie to takie smieszne wychodz gazeta raz na jakis czas z opisem sx a wy nawet na to zydzicie pieniędzy jestescie smiesznii. Przez takich ludzi jak wy nie ma rozwoju w tym kraju sa dwie polskie gazety ktore nie moga sie rozwijac przez takich czytelnikow jak w szkoda ze nie zorganizujecie spootu z jednym Maxi Tuningiem zeby kazdy mogl przeczya podkreslam to jeszcze raz jestescie zalosni
differ

W takim razie link do skanów po raz drugi, kto jest żałosny niech ściąga
www.toya.net.pl/~differ/maxiscan.zip :oops:
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

nismoracing pisze:nie czepiajac sie jest to drugi nie pierwszy numer w tym roku, po drugie smieszy mnie to ze skanujecie ten artykuł, czy 9,90 to taki wydatek, chyba nikt z tego powodu nie umze to cale skanoowanie to takie smieszne wychodz gazeta raz na jakis czas z opisem sx a wy nawet na to zydzicie pieniędzy jestescie smiesznii. Przez takich ludzi jak wy nie ma rozwoju w tym kraju sa dwie polskie gazety ktore nie moga sie rozwijac przez takich czytelnikow jak w szkoda ze nie zorganizujecie spootu z jednym Maxi Tuningiem zeby kazdy mogl przeczya podkreslam to jeszcze raz jestescie zalosni
Z pewnoscia nie jest to kwestia pieniedzy lecz dostepnosci a raczej niedostepnosci tej gazety. troche mi zajelo odnalezienie kiosku w ktorym ja posiadali. Wiec gdyby nie udalo mi sie jej nabyc to z pewnoscia bym ja sciagnal z forum i byl wdzieczny DIFFEROWI!!!!!!!
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Empik w GD - już nie ma.
Kioski - brak
2 dni szukałem i nie ma. Ściągnąłem skan - fajne, Jak znajdę gazetę to kupię na 100% , tylko gdzie ją można dostać ??
Clicker wyślij i na priv info, może jeszcze będzie.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

nismoracing pisze:nie czepiajac sie jest to drugi nie pierwszy numer w tym roku, po drugie smieszy mnie to ze skanujecie ten artykuł, czy 9,90 to taki wydatek, chyba nikt z tego powodu nie umze to cale skanoowanie to takie smieszne wychodz gazeta raz na jakis czas z opisem sx a wy nawet na to zydzicie pieniędzy jestescie smiesznii. Przez takich ludzi jak wy nie ma rozwoju w tym kraju sa dwie polskie gazety ktore nie moga sie rozwijac przez takich czytelnikow jak w szkoda ze nie zorganizujecie spootu z jednym Maxi Tuningiem zeby kazdy mogl przeczya podkreslam to jeszcze raz jestescie zalosni
Nismo ale niekrzycz tak bo jest naprawde wiele osob w klubie ktore przesadzily z iloscia pieniedzy wydanych na tuning( i przywrocenie do pelnej sprawnosci ) !!
Coprawda wyplata juz niedlugo, ale moja zostala juz w zeszlym miesiacu wydana na czesci !!
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Karrlos pisze:Empik w GD - już nie ma.
Kioski - brak
2 dni szukałem i nie ma. Ściągnąłem skan - fajne, Jak znajdę gazetę to kupię na 100% , tylko gdzie ją można dostać ??
Clicker wyślij i na priv info, może jeszcze będzie.
W carrefurze zaraz za kasami jest duzy kiosk z prasa, wczorj mieli jeszcze kilka sztuk wiec trzeba sie spieszyc!!!!
Rengiro

Wydaje mi sie ze to Ty jestes ZAŁOSNY i snobistyczny w swojej wypowiedzi!!!. Celem zamieszczenia skanów w/g mojego rozumowania było:

1. Uzytkownicy forum którzy mają problem z kupnem tej gazety, mają szanse zobaczyc materiał na forum TK. Skany są rozdzielczości 150 dpi, takze jest to jakosc jaka wystarcza do przeczytania tekstu, jak ktos przeczyta to i tak bedzie chcial kupic gazete.

2. Forum odwiedza wielu przypadkowych gości i mają jak na dłoni zródło które dla nich moze okazac sie najbardziej wiarygodne!!!!!!!

3. Juz niedługo bedzie następny numer MAXI TUNNING, najprawdopodobniej juz bez opisów
nissana 200sx. Takze w/g mnie zamieszczenie skanów jest konieczne jak przystalo na żywo działajace forum!!!! Taka sytuacja ze mamy w gazecie kilka ładnych kartek nie zdaza sie codziennie!!!

Jest jeszcze wiele pozytywnych aspektów zamieszczenia tych scanów na
najwiekszym w POLSCE stowarzyszeniu uzytkownikow nissanów, jestes tak ŻAŁOSNY, ze nie chce mi sie produkowac ... Podkresle jeszcze raz , ze nawet nikom do glowy nie przyszlo ze chodzi tu o wykrecenie wydawcy MAXI na pare groszy. Ja jestem całym sercem
za rozwojem literatury tuningowej w POLSCE i polecam zakup tej gazety każdemu użytkownikowi forum TK.
Awatar użytkownika
Muro
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

w Alfa Centrum - na dole w inmedio i na górze w empiku.

Nismoracing nie obrażaj moich kolegów bo w tym momencie kulturą sie nie popisałeś, jak chcesz pisać takie prostackie posty to lepiej nie pisz nic :!:
powrót do korzeni ?
Awatar użytkownika
Forest
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

potwierdzam ... w poznaniu nie znalazlem .... a troche paliwa i czasu na to stracilem .. zaczynajac od kolosow typu epmik do kioskow babci stasi za rogiem ...

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”