Nowy MAXI tuning: wszystko o Nissanie 200SX
Moderator: Moderator
email juz jest w dziale dla klubowiczow zapraszam do dyskusji...
- clicker200sx
- Stały gość

- Kontakt:
Przejezdzilem cale 3miasto za ta gazetka i w koncu ja dorwalem hahaha
Jak koledzy z 3miasta nie zdolali jej dostac to z checia pozycze
Jak koledzy z 3miasta nie zdolali jej dostac to z checia pozycze
wydłuza a nie skracaMaretzky pisze:Ale ostry wałek jak by nie było skraca czas otwarcia zaworów , wiec skąd nazwa ze "ostry" ??Adams pisze:w zamieszczonym dzisiaj na forum opisie nissanka Muro na samym poczatku napisane jest ze ma "ostry walek od CA16". wiec chyba jednak bledu nie ma
w wolnossącym CA16DE jest własnie ostrzejszy wałek, co daje dłuzsze otwarcie zaworów aby wolnossący silnik zdazył zaciągnąć więcej powietrza, w turbo wałek jest łagodniejszy bo powietrze jest tłoczone do silnika pod ciśnieniem i nie ma potrzeby dłuzszego otwarcia zaworu(tzn. jest jesli chcemy osiągnąć pewną moc)
nazwa ostry stąd ze kształt krzywki jest inny, bardziej "ostry"
powrót do korzeni ?
Wg mojego rozumowania powinien byc łagodniejszy zeby zawór był dłuzej otwarty.Muro pisze:wydłuza a nie skracaMaretzky pisze:Ale ostry wałek jak by nie było skraca czas otwarcia zaworów , wiec skąd nazwa ze "ostry" ??Adams pisze:w zamieszczonym dzisiaj na forum opisie nissanka Muro na samym poczatku napisane jest ze ma "ostry walek od CA16". wiec chyba jednak bledu nie ma![]()
w wolnossącym CA16DE jest własnie ostrzejszy wałek, co daje dłuzsze otwarcie zaworów aby wolnossący silnik zdazył zaciągnąć więcej powietrza, w turbo wałek jest łagodniejszy bo powietrze jest tłoczone do silnika pod ciśnieniem i nie ma potrzeby dłuzszego otwarcia zaworu(tzn. jest jesli chcemy osiągnąć pewną moc)
nazwa ostry stąd ze kształt krzywki jest inny, bardziej "ostry"
-
nismoracing
nie czepiajac sie jest to drugi nie pierwszy numer w tym roku, po drugie smieszy mnie to ze skanujecie ten artykuł, czy 9,90 to taki wydatek, chyba nikt z tego powodu nie umze to cale skanoowanie to takie smieszne wychodz gazeta raz na jakis czas z opisem sx a wy nawet na to zydzicie pieniędzy jestescie smiesznii. Przez takich ludzi jak wy nie ma rozwoju w tym kraju sa dwie polskie gazety ktore nie moga sie rozwijac przez takich czytelnikow jak w szkoda ze nie zorganizujecie spootu z jednym Maxi Tuningiem zeby kazdy mogl przeczya podkreslam to jeszcze raz jestescie zalosni
-
differ
W takim razie link do skanów po raz drugi, kto jest żałosny niech ściąga
www.toya.net.pl/~differ/maxiscan.zip
www.toya.net.pl/~differ/maxiscan.zip
- clicker200sx
- Stały gość

- Kontakt:
Z pewnoscia nie jest to kwestia pieniedzy lecz dostepnosci a raczej niedostepnosci tej gazety. troche mi zajelo odnalezienie kiosku w ktorym ja posiadali. Wiec gdyby nie udalo mi sie jej nabyc to z pewnoscia bym ja sciagnal z forum i byl wdzieczny DIFFEROWI!!!!!!!nismoracing pisze:nie czepiajac sie jest to drugi nie pierwszy numer w tym roku, po drugie smieszy mnie to ze skanujecie ten artykuł, czy 9,90 to taki wydatek, chyba nikt z tego powodu nie umze to cale skanoowanie to takie smieszne wychodz gazeta raz na jakis czas z opisem sx a wy nawet na to zydzicie pieniędzy jestescie smiesznii. Przez takich ludzi jak wy nie ma rozwoju w tym kraju sa dwie polskie gazety ktore nie moga sie rozwijac przez takich czytelnikow jak w szkoda ze nie zorganizujecie spootu z jednym Maxi Tuningiem zeby kazdy mogl przeczya podkreslam to jeszcze raz jestescie zalosni
Empik w GD - już nie ma.
Kioski - brak
2 dni szukałem i nie ma. Ściągnąłem skan - fajne, Jak znajdę gazetę to kupię na 100% , tylko gdzie ją można dostać ??
Clicker wyślij i na priv info, może jeszcze będzie.
Kioski - brak
2 dni szukałem i nie ma. Ściągnąłem skan - fajne, Jak znajdę gazetę to kupię na 100% , tylko gdzie ją można dostać ??
EMWU is dead
Nismo ale niekrzycz tak bo jest naprawde wiele osob w klubie ktore przesadzily z iloscia pieniedzy wydanych na tuning( i przywrocenie do pelnej sprawnosci ) !!nismoracing pisze:nie czepiajac sie jest to drugi nie pierwszy numer w tym roku, po drugie smieszy mnie to ze skanujecie ten artykuł, czy 9,90 to taki wydatek, chyba nikt z tego powodu nie umze to cale skanoowanie to takie smieszne wychodz gazeta raz na jakis czas z opisem sx a wy nawet na to zydzicie pieniędzy jestescie smiesznii. Przez takich ludzi jak wy nie ma rozwoju w tym kraju sa dwie polskie gazety ktore nie moga sie rozwijac przez takich czytelnikow jak w szkoda ze nie zorganizujecie spootu z jednym Maxi Tuningiem zeby kazdy mogl przeczya podkreslam to jeszcze raz jestescie zalosni
Coprawda wyplata juz niedlugo, ale moja zostala juz w zeszlym miesiacu wydana na czesci !!
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
- clicker200sx
- Stały gość

- Kontakt:
W carrefurze zaraz za kasami jest duzy kiosk z prasa, wczorj mieli jeszcze kilka sztuk wiec trzeba sie spieszyc!!!!Karrlos pisze:Empik w GD - już nie ma.
Kioski - brak
-
Rengiro
nismoracing pisze:nie czepiajac sie jest to drugi nie pierwszy numer w tym roku, po drugie smieszy mnie to ze skanujecie ten artykuł, czy 9,90 to taki wydatek, chyba nikt z tego powodu nie umze to cale skanoowanie to takie smieszne wychodz gazeta raz na jakis czas z opisem sx a wy nawet na to zydzicie pieniędzy jestescie smiesznii. Przez takich ludzi jak wy nie ma rozwoju w tym kraju sa dwie polskie gazety ktore nie moga sie rozwijac przez takich czytelnikow jak w szkoda ze nie zorganizujecie spootu z jednym Maxi Tuningiem zeby kazdy mogl przeczya podkreslam to jeszcze raz jestescie zalosni
Wydaje mi sie ze to Ty jestes ZAŁOSNY i snobistyczny w swojej wypowiedzi!!!. Celem zamieszczenia skanów w/g mojego rozumowania było:
1. Uzytkownicy forum którzy mają problem z kupnem tej gazety, mają szanse zobaczyc materiał na forum TK. Skany są rozdzielczości 150 dpi, takze jest to jakosc jaka wystarcza do przeczytania tekstu, jak ktos przeczyta to i tak bedzie chcial kupic gazete.
2. Forum odwiedza wielu przypadkowych gości i mają jak na dłoni zródło które dla nich moze okazac sie najbardziej wiarygodne!!!!!!!
3. Juz niedługo bedzie następny numer MAXI TUNNING, najprawdopodobniej juz bez opisów
nissana 200sx. Takze w/g mnie zamieszczenie skanów jest konieczne jak przystalo na żywo działajace forum!!!! Taka sytuacja ze mamy w gazecie kilka ładnych kartek nie zdaza sie codziennie!!!
Jest jeszcze wiele pozytywnych aspektów zamieszczenia tych scanów na
najwiekszym w POLSCE stowarzyszeniu uzytkownikow nissanów, jestes tak ŻAŁOSNY, ze nie chce mi sie produkowac ... Podkresle jeszcze raz , ze nawet nikom do glowy nie przyszlo ze chodzi tu o wykrecenie wydawcy MAXI na pare groszy. Ja jestem całym sercem
za rozwojem literatury tuningowej w POLSCE i polecam zakup tej gazety każdemu użytkownikowi forum TK.
w Alfa Centrum - na dole w inmedio i na górze w empiku.
Nismoracing nie obrażaj moich kolegów bo w tym momencie kulturą sie nie popisałeś, jak chcesz pisać takie prostackie posty to lepiej nie pisz nic
Nismoracing nie obrażaj moich kolegów bo w tym momencie kulturą sie nie popisałeś, jak chcesz pisać takie prostackie posty to lepiej nie pisz nic
powrót do korzeni ?
potwierdzam ... w poznaniu nie znalazlem .... a troche paliwa i czasu na to stracilem .. zaczynajac od kolosow typu epmik do kioskow babci stasi za rogiem ...
Pozdrawiam
Pozdrawiam