Chcę zdjąć tylną lampę, odkręciłem te trzy nakrętki ale ona mimo to ani drgnie! W serwisówce jest napisane, że trzeba ją podgrzać opalarą, ale po co? Jest na kleju czy na jakimś innym uszczelnieniu? Nie chcę jej drzeć na siłę bo mogę zniszczyć. Jak mam się zabrać do tego?
PZDR
Tylne lampy - demontarz
Moderator: Moderator
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
z tego co pamietam to blende trzeba zdjac wczesniej. a lampa jest przyklejona na jakis tam siuwax
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę[/center][/scroll]

Nie jestem pewnien na 100 %, bo dawno ją zdejmowałem ale musisz zdjąć środkoą część (tę ze światłami cofania), a nakrętek jest więcej niż 3 (4 lub 5), które na dodatek lubią się ukręcać.
PZDR
PZDR
- Adi
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
najpierw trzeba blende odkrecic zdjac wszystkie nakretki sa widoczne niekture maja jeszcze na sobie takei biale zatyczyczki i lampy boczne nagrzac od srodka najlepiej opalarka oczywiscie z umiarem zeby nie potopic i z calej sily je wypychac od srodka jak cos podwazyc czyms od strony blendy jak bedzie zdjeta i z calej sily wypychac bo sa one przyklejony na taka czarna mase bardzo mocno
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
OKi dzięki, teraz muszę opalare załatwić i wio!
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
ja sobie poradzilem bez opalarki. delikatnie oderwalem lampe poprostu. i no troche noza uzylem
bo to takie strasznie kleiste jest. tyle ze ja to robilem w lato jak upaly byly
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06