swiatla sie nie otwieraja
Moderator: Moderator
- somsiad511
- Stały gość

- Kontakt:
mam problem ze swiatlami pewnego dnia wlaczylem swiatla noramlnie sie wloczyly zgasilem i juz tylko 1 lampa opadla schowalem recznie to prawa lampe. wloczylem znow to sie otworzyla zgasilem swiatla i znow sie niezamkla po czasie i lewa zaczela szalec caly czas sie zamykala jak chcialem ja otworzyc recznie zapomoca silniczka musialem odloczyc wtyczke a teraz obydwie sie schowaly i niechca sie otworzyc raz przyszalały mianowice otwieraly sie na przemian ale i odrazu zamykaly
tel 511094691
-
Micz
w pierwszej kolejności sprawdź przycisk od otwierania lamp, ten po prawej od kolumny kierownicy i doń kabelki, odepnij go i zobacz czy się otworzą...
- somsiad511
- Stały gość

- Kontakt:
gdzie w s13 jest przyciszk do otwierania lemp czy chodzi oten wlocznik swiatel po lewej stronie ten co zmienia tez kierunki ??Micz pisze:w pierwszej kolejności sprawdź przycisk od otwierania lamp, ten po prawej od kolumny kierownicy i doń kabelki, odepnij go i zobacz czy się otworzą...
tel 511094691
- clicker200sx
- Stały gość

- Kontakt:
Przy kierownicy po prawej stronie zaraz obok przycisku od awaryjnych, ten ktory otwiera lampy bez zapalania ich.somsiad511 pisze:gdzie w s13 jest przyciszk do otwierania lemp czy chodzi oten wlocznik swiatel po lewej stronie ten co zmienia tez kierunki ??Micz pisze:w pierwszej kolejności sprawdź przycisk od otwierania lamp, ten po prawej od kolumny kierownicy i doń kabelki, odepnij go i zobacz czy się otworzą...
-
MICHU
Obejrzyj dokładnie kabelki ktore dochodzą do silniczków lamp (masz tam wtyczki) sprawdz czy niema gdzieś wilgoci bo mi tak tańczyły w zeszłym roku wiosną jak sie wilgoć wkradła własnie miedzy te styki. Zanim to zrobisz to postaw recznie lampy tym przyciskiem o którym mówił wyżej clicker . Zobacz czy otworza sie obie i czy obie opadną. ja jak jechałem na swatłach i potem je wyłączyłem i wyłaczyłem tez silnik to potrafiły tak sobie tańczyć nawet i kilkanasci razy aż w końcu byłem zmuszony wcisnać ten przycisk co o nim mówimy, i wtedy sie uspkajały, ale tez zostawały w pozycji otwartej co mnie denerwowało.
- somsiad511
- Stały gość

- Kontakt:
niewiem albo go niema albo jestem slepy mam tylko 2 przyciski od awaryjnych i podgrzewanie szyby nigdzie niewidze tego przycisku moze ktos byl by tak dobry i zrobil zdjecie tego przycisku gdzie sie znajduje i jak wyglada moze poprzedni wlasciciel go wymontowal 
tel 511094691
- somsiad511
- Stały gość

- Kontakt:
wiec ja mam tylko 2 guziki i jaks zaslepke awaryjne pod awaryjnymi podgrzewanie szyby a troche na lewo od przyciskow jakas zaslepka tylko a i jeszcze jedno jak mrugne dlugimi swiatla sie otwieraja
tel 511094691
- musieli
- Proszę nie bić nowego

Jak by się z tego przycisku do twierania świateł zetarło oznaczenie to rzeczywiście wygląda on jak zaślepka
Może tak jest w Twoim przypadku - no chyba, że robili wersje bez.
musieli
Bordowe S13 z ursynowa + XXsior
Bordowe S13 z ursynowa + XXsior
-
Micz
ściera się to czarne a nie to białe...musieli pisze:Jak by się z tego przycisku do twierania świateł zetarło oznaczenie to rzeczywiście wygląda on jak zaślepkaMoże tak jest w Twoim przypadku - no chyba, że robili wersje bez.
somsiad na lewo od awaryjnych masz takie pokrętełko z pozycjami lamp 0,1,2,3, i na lewo od niego masz przyciska, inaczej ja nie wiem jaką masz elektrykę w wozie...
- somsiad511
- Stały gość

- Kontakt:
Micz pisze:ściera się to czarne a nie to białe...musieli pisze:Jak by się z tego przycisku do twierania świateł zetarło oznaczenie to rzeczywiście wygląda on jak zaślepkaMoże tak jest w Twoim przypadku - no chyba, że robili wersje bez.
somsiad na lewo od awaryjnych masz takie pokrętełko z pozycjami lamp 0,1,2,3, i na lewo od niego masz przyciska, inaczej ja nie wiem jaką masz elektrykę w wozie...
tel 511094691
-
Micz
jeśli to normalne s13 200sx to na pewno masz coś kombinowane, a w takim przypadku na forum można niestety tylko wywróżyć przyczyny tych problemów 
-
chajs
No ja mam problem z lampami. Wogole nie reaguja na przyciski i zapalanie swiatel. Jedzilem tak ale zaczyna mnie to denerwowac ze swiatla caly czas mam otwarte. Przelecialem servisowke ale w niej zabardzosie nie dowiedzialem gdzie szukac prpblemu. Gdzie szukac problemu ?? W jakims przekazniku ?? Tylko ktory przekaznik??
- somsiad511
- Stały gość

- Kontakt:
witam moze mi ktos pomuc mianowice szukam w serwisuwce schematu otwierania i zamykania lamp kt<font class="red">u</font>ra to strona mi sie zdaje ze to chyba strona 800 ale niejestem pewien
tel 511094691