głowice sa robine we wladziu na spokojnej 6!!moa trafiła do wawy bo szlifiez z gda dał dupy za co beknie 100%.wildcat. pisze: P.S. Gdzie SkyRacing wozi głowice do obróbki? Z tego co się doczytałem to chyba gdzieś w Warszawie
Remont silnika
Moderator: Moderator
-
cziko
-
marq
siema
mam male pytanko nie wiem czy wybralem dobry temat, ale chcialem sie dowiedziec mniej wiecej jaki jest koszt wymiany turbiny w s13 i jej regeneracij? Bo zastanawiam sie nad kupnem s13 z turbina do wymiany... prosze jak ktos wie to niech napisze... z gory dzieki !
mam male pytanko nie wiem czy wybralem dobry temat, ale chcialem sie dowiedziec mniej wiecej jaki jest koszt wymiany turbiny w s13 i jej regeneracij? Bo zastanawiam sie nad kupnem s13 z turbina do wymiany... prosze jak ktos wie to niech napisze... z gory dzieki !
regeneracja + wymiana około 600zł, silnik pewnie też będzie do remontu.
powrót do korzeni ?
-
marq
no to w miare myslem ze to bedzie cos kolo 2000 zl. 600 zl jeszcze moze przezyje... a z silnikiem to nie wiem... w kazdym razie teraz bede pewnie duzo myslal na temat kupna tego samochodu, wszyscy mowia ze sie bedzie <font class="red">PIP</font> jak szalony i bedzie u mnie wiecej stal niz jezdzil...moze jest w tym cos prawdy Ale bylo nie bylo jest PIEKNY i sie w nim zakochalem!!!
... pozdrowienia (dzieki za odpowiedz)
-
marq
no wlasnie... wiec chyba zainwestuje w Jette... przynajmniej czesci tansze...
pozdro...
[ Dodano: Czw Gru 08, 05 19:37 ]
[ Dodano: Czw Gru 08, 05 19:37 ]
-
MICHU
co do <font class="red">PIP</font> to poprostu na to auto trzeba mieć troche kasy... jezeli jej nie masz to bedziesz szczęsliwy kilka razy w miesiacu... i do cholery zapomnieć o wszystkich bajerach i skupić sie najpierw na porządnym silniku i zawieszeniu 
-
marq
Pocieszaje
kurcze i chyba dla tych kilku dni w miesiacu sie skusze
a cena s13 nie jest taka wygorowana bo od kumpla brata moge ja miec za mniej wiecej 3500 zl
a to raczej nie duzo
za taki samochod...
-
MICHU
No a jesteś pewny że nie wsadzisz 4 razy tyle w to auto...??
Nie ciagnąc tego dalej powiem że w uruchomienie tego auta wsadziłem już chyba z 5K PLN i dalej nic chociaż teraz auto stoi już u Jarka... no ale chodzi mi poprostu o to aby inni nie popełnili tych samych błedów co ja i nie wywalali kasy w błoto...
Bynajmniej nie odradzam chodzi o to by podejść do kupna z głową. pozdro
Nie ciagnąc tego dalej powiem że w uruchomienie tego auta wsadziłem już chyba z 5K PLN i dalej nic chociaż teraz auto stoi już u Jarka... no ale chodzi mi poprostu o to aby inni nie popełnili tych samych błedów co ja i nie wywalali kasy w błoto...
Bynajmniej nie odradzam chodzi o to by podejść do kupna z głową. pozdro
- Lukasz
- Stały gość

- Kontakt:
Za taką cenę nikt s13 w dobrym stanie nie oddaje. W niemczech w miare wyglądająca i sprawna to koszt koło 1500 EURO. Więc w okazje nie wierz, bo się może okazać że wpakujesz jeszcze dwa razy tyle a auto będzie stało.marq pisze:Pocieszajekurcze i chyba dla tych kilku dni w miesiacu sie skusze
a cena s13 nie jest taka wygorowana bo od kumpla brata moge ja miec za mniej wiecej 3500 zl
a to raczej nie duzo
za taki samochod...
- dziubas
- -#Klubowicz

- Kontakt:
ja wydalem juz grubo ponad dyche i jezdzi ale im dalej to zawsze cos silnik po remoncie a cieknie z kazdej strony piszcza paski ale to jeszcze ogarne narazie kolektor odkrecilem palcami tzn brt odkrecil i wlozylem profi uszczelke i dziala ale pojawily sie inne usterki wiec auto ma swoje mankamenty 
-
cziko
ile zrobiłes km od remontu??dziubas pisze:ja wydalem juz grubo ponad dyche i jezdzi ale im dalej to zawsze cos silnik po remoncie a cieknie z kazdej strony piszcza paski ale to jeszcze ogarne narazie kolektor odkrecilem palcami tzn brt odkrecil i wlozylem profi uszczelke i dziala ale pojawily sie inne usterki wiec auto ma swoje mankamenty
To ja więcej dałem za rozbitego SXamarq pisze:Pocieszajekurcze i chyba dla tych kilku dni w miesiacu sie skusze
a to raczej nie duzo
za taki samochod...
Za tyle to będziesz miał turbo, silnik, może skrzynia, i pełno pierdów które kosztują.
Będziesz częstym gościem topiców, nie jeździ, muli, szarpie, nie odpala, cieknie....
Jak nie masz 10 tys to nie podchodź do tego auta, bo będziesz kolejnym który mówi że auto to szmelc bo się ciagle psuje.
EMWU is dead
Karrlos pisze:To ja więcej dałem za rozbitego SXamarq pisze:Pocieszajekurcze i chyba dla tych kilku dni w miesiacu sie skusze
a to raczej nie duzo
za taki samochod...
Za tyle to będziesz miał turbo, silnik, może skrzynia, i pełno pierdów które kosztują.
Będziesz częstym gościem topiców, nie jeździ, muli, szarpie, nie odpala, cieknie....
Jak nie masz 10 tys to nie podchodź do tego auta, bo będziesz kolejnym który mówi że auto to szmelc bo się ciagle psuje.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
- mikey_one
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Witam. Jestem tu nowy (co widac:)) ale ciesze sie ze Was znalazlem. Od ponad roku bujam sie z zamiarem kupna nyski, najpierw mial to byc 100 nx a teraz zdecydowalem sie na 200. Balem sie tylko ze niestety bedzie dluzej stal niz jezdzil
Po przeczytaniu okolo 3/4 forum (troche to trwalo) zdecydowalem sie na kupno. Dzieki Waszym radom i opiniom w temacie remontu oraz opiniom kumpla (jezdzi s14 2.0) jeszcze sie wacham pomiedzy wersjami czy s13 czy s14. Bede mial na ten cel okolo 12-15 tys i teraz tylko nie wiem czy kupic tanszy z silnikem do remontu i zdac sie na Wasza pomoc czy wydac wiecej przy zakupie szukajac takiego z silnikiem w stanie bdb. Sorki za maly offtopic ale choc troche nawiazelm do tematu remontow silnika