Odświeżę trochę sprawę.
Był poruszany w temacie.
Gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany, tu jest filmik.
Ktoś w końcu przetestował ten system w Nissanie?
Jak myślicie lepiej wyczyścić tym, czy też tą samą kasę wydać na tankowanie na shellu V-Powera przez jakiś czas?
CARBON CLEAN
Moderator: Moderator
-
cziko
jedyne czyszczeni silnika majace jakis sens to rozebranie go na czesci i umycie wszstkiego nitro rozcienczalnikiem - bobenzyna nie rozpuszca dobrze tego olejowego skwaru!!!wiesz ze umycie silnika na tip top pedzlami szczoteczkami wyciorkami
i iinymi tego typu zeczami zajmuje 2 dni??i wtedy wszstko jest tip topi mozna lac dobry olej i byc pewnym ze w suilniku nie zapanuje niepoządek ponownie!!!te wszstkie czyszczace i płukajace gówna to taka sam sciema jak i te motodoktory!!nic nie zastapi nowych piescieni zaden szlam na cylindrze
Pierścienie mam w porządku, a komorę spalania zawaloną nagarem. Środki myjące zawarte w paliwie V-Power podobno są w stanie to usunąć, ale może lepiej zadziała CARBON CLEAN? Oczywiście jak trzeba zrobić remont silnika to trzeba, żadnego drutowania 
|oo|__|oo|
Wildcat
O=O---O=O
Wildcat
O=O---O=O
@.wildcat.: a co jesli ta substancja wyczysci tobie silnik z nagaru, dzieki ktoremu twoj silnik utrzymywal w ogole kompresje? Jakos nie wierze w "cudowne srodki".

Adam
Adam
287 KM, 375 Nm przy 0.9 bara na seryjnej turbinie, 1/4 mili 14.17 (Hockenheim - Public race days 2007. Aktualna lista modow - tutaj. Bodykit BOMEX.
Z opinii z którymi się zetknąłem wynika, że nagar blokuje pierścienie i raczej powoduje spadek kompresji. To mi się wydaje logiczne, bo nagar sam w sobie sprężysty raczej nie jest, więc właściwości uszczelniające chyba ma mizerne. Na pewno powoduje różne niekorzystne skutki (np. zaburza gospodarke cieplną, może powodować samozapłon). Wolałbym chyba go usunąć, nawet kosztem dowiedzenia się, że mam trupa pod maską i jedyne co trzymało silnik w kupie to nagar 
|oo|__|oo|
Wildcat
O=O---O=O
Wildcat
O=O---O=O
-
Micz
remont robisz jak silnik pada, zostaw kase w kieszeni i dozbieraj na kapitolke i ciesz się póki co jazdą, a jak ktoś lubi cud rozwiązania to polecam ostatnio bardzo modny chip tuning za 3zł na allegro...
przez rurę wydechową zobaczył;) spoko nie mogłem sie powstrzymać
sprzedam koguta tel 997
Zagadka: Znajdź "węgiel" na poniższym obrazku.cziko pisze:a z kad wiesz ze wogule ci sie tam tak tego nagaru nazbierało??
[ Dodano: Sro Lis 30, 05 10:46 ]
- Załączniki
-
- swica.jpg (29.56 KiB) Przejrzano 9802 razy
|oo|__|oo|
Wildcat
O=O---O=O
Wildcat
O=O---O=O
ogólnie świeca brąz taka jak powinna być tylko ten kopciuch naokoło a to nie czasem osad od zimnego silnika na zimnym tak obkopci zawsze ale brąz jest dobry
sprzedam koguta tel 997
Ja znalazlem
Co wygralem ?
A tak na serio to jest tak jak mowi Cziko... Wszystkie czysciochy to sciema...
Przepraszam nie moglem sie powstrzymac
Okopcona jest po bokach bo masz silnik niedogrzany tj jezdzisz na malych dystansach.
A tak na serio to jest tak jak mowi Cziko... Wszystkie czysciochy to sciema...
Przepraszam nie moglem sie powstrzymac
- Załączniki
-
- swica_601.jpg (28.75 KiB) Przejrzano 9728 razy
czysciochy sa feee