Wyciek z Turbo - czy to już koniec

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

ronin

Dziś podczas wymiany płynu chłodniczego zaobserwowałem wyciek oleju w okolicach turbiny. I tu nasuwa się moje pytanie : co to może być ????? Czy to znaczy , że turbina się skończyła i trzeba ją regenerować - czy może to coś mniej bolesnego - czekam na odpowiedż ( dokładniej to krople oleju zwisają z turbiny )
Awatar użytkownika
jasiu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

zależy po której stronie odkręc wąz doprowadzający powietrze do turbo i zobacz czy nie masz w nim oleju jak masz to mogą być różne przyczyny filtr powietrza zapchany turbo wali olej jush albo jeszcze za duża kompesja w misce korbowej i w odmy wali olej czyli gdzieś komprecha ucieka z slinika pierścienie albo zawory,jak na środku turba to przewód mógł sie poluzowac i sie sączy
sprzedam koguta tel 997
ronin

Kompresja w silniku jest b.dobra , filtr też nie jest zapchany. Który przewód mógł się poluzować - który sprawdzić ??Olej jest widoczny od dołu turbo.
Pozdro.
Awatar użytkownika
somsiad511
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

sprawdz ta rurke co idzie od bloku do turba i ta co idzie od turba do miski taka gruba sprawdz czy niesa popuszczone a jak leci na spolowieniu to znaczy ze poszly uszczelniacze tak bylo w moim przypadku
tel 511094691
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”