Karrlos a jakie masz teraz spalenie ? Bo ja mam spore i moze tez wymienie termostatKarrlos pisze: Jak mipadł termostat to miałem spalanie 15-17 przy normalnej jeździe.
pali jak smok :(
Moderator: Moderator
Ostatnio zmieniony czw 20 paź, 2005 00:00 przez Fila., łącznie zmieniany 1 raz.
W tej chwili mam 13 ale jeżdże na 1 Bar 
ternmo mi padł jak miałem serię i wtedy mi spalał 10-12 w mieście.
Jeśli wskaźnik temp jest dokładnie w połowie i nie lata to powinno być OK. Sprawdź też czy opada/wzrasta przy chłodzeniu i wrzuceniu na max grzanie i na odwrót.
ternmo mi padł jak miałem serię i wtedy mi spalał 10-12 w mieście.
Jeśli wskaźnik temp jest dokładnie w połowie i nie lata to powinno być OK. Sprawdź też czy opada/wzrasta przy chłodzeniu i wrzuceniu na max grzanie i na odwrót.
EMWU is dead
Wskaznik idealnie w polowie nie. Zawsze jest kolo 1mm moze 1,5 mm przed polowa.
Co do skoków temp to nie mam zadnych.
fila widze że dorwałeś nowy temat i jush prubujesz sobie wmówić że u ciebie tesh coś sie zepsuło hehehe
jeżeli szybko ci sie nagrzewa samochód to masz sprawny termostat możesz tesh sprawdzić tak włacz samochód niech chodzi i sprawdzaj odmy które ida do chłodnicy jeżeli robią sie powoli ciepłe to termostat otwarty a jeżeli zimne znimne i nagle sie nagrzewają to termostat ok ale jak ciebie znam to jest wszystko ok tylko panikujesz a pozatym dużo koni duze spalanie z czegoś ta moc musi sie brac somsiad a tak wogóle to sprawdz zapłon przerwę na świecach spróbuj zresetować kompa i odpalić go bez gazu i nich chwilę pochodzi a jak chcesz mieć mniejsze spalanie to nie kładz cegły na pedał gazu heheh

sprzedam koguta tel 997
Hehe Fila - ja nawet nie wiem gdzie jest idealnie 1,5mm pod połową 
Moim zdaniem masz wszystko OK.
Jakie masz spalanie.
Bo mi przy mieszanej (wolno szybko) jeździe 13 L pali.
Jak się pobawię lub depnę to średnio 14.
Ciśnienie 1 Bar
Moim zdaniem masz wszystko OK.
Jakie masz spalanie.
Bo mi przy mieszanej (wolno szybko) jeździe 13 L pali.
Jak się pobawię lub depnę to średnio 14.
Ciśnienie 1 Bar
EMWU is dead
-
Micz
to mi przypomina czasy kiedy chciałem elektrykę w aucie naprawiać bo żaróweczka w przycisku się spaliła, żeby nie było OT na mojej serii idzie ok 11-12l/100 po mieścieFila. pisze:Wskaznik idealnie w polowie nie. Zawsze jest kolo 1mm moze 1,5 mm przed polowa.
- somsiad511
- Stały gość

- Kontakt:
karlos a u ciebie jak byl uszkodzony termostat byl caly czas otwarty czy zamkniety
tel 511094691
Dobra dobra chcialem was pocieszyc
ze tez mi cos duzo pali
W moim przypadku najgorsze jest to ze jezdze samochodem na niewielkie dystanse ...
Róznie bywa z tym spalaniem raz mi sie wydaje ze pali kolo 12 a raz kolo 16...
Ogólnie jest tak ze na 60km spala jedna kreske z wskaznika paliwa (w miescie) na trasie pali polowe tego. Staram sie jezdzic do 3000 tys rpm (w miescie) ale to itak bez znaczenia poniewaz jak wcisne pedał gazu to przy 2800 rpm mam juz 0,6 bara
(czyli max na co jest ustawiona turbina). Pozatym mam duze koła i szerokie opony pewnie to wplywa na spalenie w jakims stopniu...
Zreszta nie wazne... Jezdzi
Jezdzi
Ryczy
Ryczy
Bawi
Bawi
Wiec wszystko ok
Btw Dzieki Jasiu znów sobie cos ubzduralem
Karrlos tez dzieki za chcec pomocy
Pozdrawiam
W moim przypadku najgorsze jest to ze jezdze samochodem na niewielkie dystanse ...
Róznie bywa z tym spalaniem raz mi sie wydaje ze pali kolo 12 a raz kolo 16...
Ogólnie jest tak ze na 60km spala jedna kreske z wskaznika paliwa (w miescie) na trasie pali polowe tego. Staram sie jezdzic do 3000 tys rpm (w miescie) ale to itak bez znaczenia poniewaz jak wcisne pedał gazu to przy 2800 rpm mam juz 0,6 bara
Zreszta nie wazne... Jezdzi
Jezdzi
Ryczy
Ryczy
Bawi
Bawi
Wiec wszystko ok
Btw Dzieki Jasiu znów sobie cos ubzduralem
Pozdrawiam
-
DRL
Trochę mnie pocieszyliście bo mi też sporo spala a mam serię. Ja też jak Fila śmigam na krótkich dystansach i trochę się przestraszyłem ostatnio jak po zatankowaniu za 100PLN ~24l zrobiłem niecałe 200km. U mnie wskaźnik temp podczas jazdy jest trosze powyżej połowy ale jak tam dojdzie to ani drgnie.
Jeszcze w kwestii termostatu ... jak szybko powinien sie rozgrzac wozik ? (oczywiscie tak mniej wiecej) .. u mnie wyglada to tak, ze po odpaleniu, nawet jak poczekam jakies 10 minut to wskaznik nie pokazuje nagrzania, przy jezdzie z malymi predkosciami (gdy turbo nie dostaje po d...) temperatura tez nie rosnie, dopiero jak troche sie silnik pobutuje wtedy temperatura wzrasta standardowo do polowy wskaznika i juz tam stoi ... czyzby w tym przypadku termostat sie nie domykal calkowicie ?
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
-
Micz
dojście do połowy wskaźnika powinno termostatowi zejść nie więcej niż 5 min samego grzania na parkingu bądź ok 2km spokojnej jazdy
- somsiad511
- Stały gość

- Kontakt:
spalanie w cyklu mieszanym wyszlo 23l przy leciutkiej nodze

tel 511094691
-
robin
JA <font class="red">PIP</font> ale żeźnia, tak jak napisał Micz temperatura M U S I osiągnąć połowę wskaźnika po około 5-7 min. stania po odpaleniu, jeśli tak nie jest to wymieniaj termostat,
też wymieniałem , okazało się że poprostu jest zatarty jak go naciśniesz to się nie zamyka,
jeśli z temp. wszystko ok. to musisz zmieżyć czujnik temperatury ,komp może pokazywać 55 ale czujnik może nie zmieniać rezystancji po zmianie temp.
też wymieniałem , okazało się że poprostu jest zatarty jak go naciśniesz to się nie zamyka,
jeśli z temp. wszystko ok. to musisz zmieżyć czujnik temperatury ,komp może pokazywać 55 ale czujnik może nie zmieniać rezystancji po zmianie temp.
- somsiad511
- Stały gość

- Kontakt:
termostat nowka funkiel a czujnik teperatury gdzie sie znajduje i jak go sprawdzicrobin pisze:JA <font class="red">PIP</font> ale żeźnia, tak jak napisał Micz temperatura M U S I osiągnąć połowę wskaźnika po około 5-7 min. stania po odpaleniu, jeśli tak nie jest to wymieniaj termostat,
tel 511094691