Wskaźniki

Wszystko co dotyczy dodatkowych zegarów,problemy z działaniem,podłączenie,problemy z montażem.Boost,EGT,AFR,Temp.Wody,Temp.Oleju,Ciśnienie Oleju itp....

Moderator: Moderator

s14

wlasnie iceman, dobre pytanie, bo koels na allegro tanio sprzedaje wlasniki boost,cisnienie, temp oleju niecale 100zl, afr -300zl...
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ja nie wiem czego wy sie spodziewacie po wskaznikach za 100 zł ?? Pisalem juz ze mam tej firmy (autogauge) jeden wskaznik... I nadaje sie on do wywalenia... kupilem go bo potrzebowałem cos na szybko i taniego zeby zmierzyc doładowanie...

a) nie dokładny myli sie o 0,1 bara

b) widac ze to tani wskaznik (tandeta)

c) puknie sie palcem w szybke i wskazówka przeskakuje czyli od wstrzasów tez przeskakuje

Jezeli chcecie cos w przystępnej cenie i w miare dobrego jakosciowo polecam Autometera... Tez mam taki i jest ogromna róznica miedzy nimi...

a) dokładny

b) widac ze solidnie wykonany

c) nic nie przeskakuje

d) nie swieci sie jak choinka ale to to juz jest kwestia gustu... kto co lubi
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

dzieki za cenną informację
co do autometera
1. to gdzie to w polsce kupic
2. koniecznie czarne - [UPDATE] znalazłem na ich stronie, są czarne
3. są w bar i 'C czy tylko psi i 'F ? [UPDATE] znalazłem na ich stronie, są 'C i bar

Ja mam wskaznik ciesnienia VDO i mogę polecić, dokładne wskazania, zawsze takie same, wizualnie pasuje do s13 a do s14 idealnie pasuje (czerwona wskazówka czarne tło białe cyfry).
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

http://www.pro-car.pl/prod_wnetrze.php?module=autometer

Nie wiem czy maja czarne trzeba sie dowiedziec. Ja mam z tej serii co na zdjeciach i naprawde ladnie wyglada.
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Czy wskaznik typu VOLTOMIERZ jest bardzoprzydatny w autku czy to tylko bajer zeby mozna bylo latac wzrokiem nie po 7 tylko po 8 zegarkach!
Prosze o szybka odpowiedz bo sie zaraz aukcja konczy!
Dla ciekawskich
Edit !! Zapomnialem o EGT !! Czyli dochodzi 8-my lub 9-ty wskaznik!(4 sa seryjnie!hehe!! Najwazniejszy to stan paliwa !!! a gdy policjant macha LIZAKIEM to predkosciomierz! )
Micz

ja niebeznany w temacie jestem ale chyba chodzi o wyłączenie alternatora aby nie zabierał mocy silnikowi, z racji tego że akumulator bez ładowania długo nie pochodzi montuje się voltomierz w celu kontroli elektryki w aucie, nie wiem czy to jest dokładnie jak powiedziałem ale kiedyś coś o tym czytałem i tak to zapamiętałem
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

1)Czy ktoś montował podobną u siebie? Jest uniwersalna, ale do Nyski to podejrzanie wydaje mi się 'nieuniwersalna'.
Montowaliście to na oryginalnej plastikowej zabudowie słupka czy ściągaliście ją?

2)Chcę założyć ciśnienie oleju i temperaturę oleju i niedoczytałem /ponieważ temat się skończył bez konkluzji albo ślepy jestem :? / na temp. z boku miski, ale co z ciśnieniem??

Wielkie dźwięki za pomoc
Załączniki
66241578.jpeg
66241578.jpeg (25.94 KiB) Przejrzano 5820 razy
Micz

do nyski nie pasuje, trzeba tu czy tam poprzycinać, zagadaj do pajak2444, on coś walczył ze słupkami do s13
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Micz pisze:do nyski nie pasuje, trzeba tu czy tam poprzycinać, zagadaj do pajak2444, on coś walczył ze słupkami do s13
Ja juz sie meczylem z tego typu slupkiem! Najlepiej jest wymierzyc odpowiednia dlugosc (dlugosc slupka akcesoryjnego) i wyciac taki kawalek w seryjnym ! Pozniej musimy podciacpo ok 0.5cm na strone na calej dlugosci ! Kolejna czynnosc to zabawa opalarka ! Trzeba boki slupka podgrzac i uformowac tak zeby przypominaly ksztaltem ten seryjny ! Jak i to dzialanie zostanie poprawnie wykonane kleimy zywica epoxydowa slupek do pozostalych 2 koncowek seryjnego slupka i calosc zawozimy do obszycia jakims pieknym materialem ( czytaj skórą ) !
To bylby juz koniec modyfikacji tego slupka!!
Jesli ktos ma lepszy pomysl to prosze o przedstawienie go tutaj !
Pozdro i dzieki za jakies prostszy instruktarz !
Awatar użytkownika
Qubi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Właśnie zakupiłem taką samą obudowę!! Za kilka dni biorę się za jej montaż, zobaczymy co wyjdzie... Jak będzie ładnie to wrzuce fotki a jak nie to powiem że zrezygnowałem z zegarów :D

Pozdro
Poziom samozadowolenia turbomaniaka jest wprost proporcjonalny do nadciśnienia powietrza wtłaczanego do cylindrów...
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Sorki a gdzie kupiliscie te slupki na 3 wskazniki? Prosze o link lub jakis adres i nr tel!
dzieki!
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Kupiłem na Allegro za 83zł u dabtunera

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66241578

Oddam za mniejszą cenę / oryginalnie zapakowane, bez śladów użytkowania /.
Dla mnie to za dużo zabawy jak narazie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Qubi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

http://jedrasik.com/pokaz_produkty.php? ... azwa&str=1

firma jest ok, bardzo szybka wysyłka i jestem ogólnie zadowolony.

Kamil trochę drogo dałeś... :D a towar identyk...
Poziom samozadowolenia turbomaniaka jest wprost proporcjonalny do nadciśnienia powietrza wtłaczanego do cylindrów...
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Jako że temat dotyczy wskaźników to gdzie podłączyć kable od AFR. Gdzie lamda wchodzi do środka auta i jak to znaleźć. Czy też trzeba kable ciągnąć do down pipe'a?

A ogólnie z wszelkimi obudowami to jest porażka u mnie. Rzeźba totalna.
EMWU is dead
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Przy kompie da sie podlaczyc AFR... Tam wchodzi przewód do kompa z sondy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dodatkowe zegary”