Opinie użytkowników Gazu

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Micz pisze:a czy nie lepiej zamiast inwestycji lpg do nissana kupić dużego fiata z gazem? i jeszcze zostanie kasy na jazdę przez rok, nasze nissanki nie są bezawaryjne a do tego jeszcze gaz... ciekaw jestem jak to działa w zimie
Miczu wlasnie poto zostal zalozony ten temat zeby sie uzytkownicy gazu wypowiedzieli,bo chlopak chce ze wzgledow ekonomicznych zagazowac swoja NYSKE tylko poki co to niewie czy gaz niezaszkodzi NISSANOWI !!!! Niejest problemem kupic fiata na gazie ale poco??? Chcemy byc dumnymi uzytkownikami 200SXow a nie 125p !!
A tak szczerze mowiac to dolaczam sie do prosby o opisanie swoich przezyc odnosnie jazdy na gazie itp wszystkich uzytkownikw 200SXow z silnikami turbo!
Dziekuje za wspolprace!
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Ten mój "spec z gazowni" powiedział ze zakładal juz instalacje do 1.8T z grupy vw (do takich zchipsowanych również) a i nawet wiekszych wynalazków i zawsze ostrzega zeby nie pałowac auta na gazie. Jak wiadomo na gazie jest wyższa temp. spalin , a turbo w 200sx i tak juz pracuje na bardzo wysokich temp. i jak do tego dołozyc jeszcze róznice ze spalanego gazu to to juz jest za duzo dla t25 czy t28. Dlatego jak ktos juz jeżdzi , badz zamierza jeżdzic na gazie to powinien o tym pamiętac zeby do szalenstw uzywac benz. a gaz tylko na spokojne przemieszczanie sie.
Obrazek
Micz

ok, ok, nie chciałem robić zamieszania, tylko musicie się liczyć jeszcze z tym że taka instalacja sobie waży i osiągi polecą w dół... chyba że robią jakieś sportowe wersje
Awatar użytkownika
Barni
Stały gość
Stały gość

witam
ja juz przejechalem na gazie ok 30 tys km i nic zlego sie nie dzieje,mam zwykly gaz,pali ok15 l czy miasto czy trasa,osiagi sa nieco gorsze od benzyny ale przy wyscigu zawsze sie przelacza na benzyne,cena u mnie w olsztynie zwyklego to wydatek ok 1800 a sekwencji to ok 3500,mimo ze nic z gazem sie nie dzieje to teraz wilalbym zainwestowac w sekwencje(jezeli planujesz zostawic 200sx na dluzej),i nie wolno tankowac na stacjach niewiadomego pochodzeni,najlepiej na BP
kudlaty
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

zgadza sie szrot jest i colkiem niezly, a co do gazu no wlasnie tez nie jestem przekonany czy to dobra inwestycja
Awatar użytkownika
Barni
Stały gość
Stały gość

jezeli stac by bylo mnie na benzyne to tez bym byl przeciwnikiem gazu :lol: :lol: :lol:
JarekG

Barni, a czemu uważasz, że sekwencja byłaby lepsza ? możesz to jakoś uzasadnić bo troche mnie to zaintrygowało i jestem ciekaw twojej opinii.
Z góry thx :)
Pozdro
Awatar użytkownika
SZAFA
Stały gość
Stały gość

Hmm moim zdaniem zagazowywanie auta sportowego to dla niego kalectwo.

Zamiast wydać 5 klocków za instalacje to wolałbym kupić za to jakiegoś golfa czy coś na najprostrzej instalacji i mieć auto do jazdy codziennej ,a SX czy ZX wyjeżdzać sobie dla przyjemności.
Poza tym żeby taka instalka się zwróciła to trzeba robić minimum 20000 rocznie.
Do tego dochodzi zwiękrzone zużycie paliwa + ewentualne problemy przy eksploatacji itd..

Dlatego niemcy mają zadbane auta tego typu bo ich nie piłują na codzień i mają małe przebiegi. Później ciężko jest też sprzedać takie auto zagazowane bo ja np. był nie kupił i to jeszcze z silnikiem turbo.
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

SZAFA pisze:Hmm moim zdaniem zagazowywanie auta sportowego to dla niego kalectwo.

Zamiast wydać 5 klocków za instalacje to wolałbym kupić za to jakiegoś golfa czy coś na najprostrzej instalacji i mieć auto do jazdy codziennej ,a SX czy ZX wyjeżdzać sobie dla przyjemności.
Widzisz, a ja wolałbym mieć tę przyjemność na codzień a nie od święta, i codziennie sxem latać ,nawet na gazie.
JarekG

Edytowałem tego posta bo nic nie wnosił w ten temat. Powtarzam moje pytanie jakie są zalety sekwencji w porównaniu do zwykłej instalacji za 1500-2000 zł ? silnik nie traci tak na wytrzymałości ?
Ostatnio zmieniony pt 19 sie, 2005 20:27 przez JarekG, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

W tym temacie wyrażamy swoją opinie. Do kłutni nad tym czy gaz to kalectwo czy co tam jest inny temat. Kolejne takie posty będą usuwane.
Obrazek
Awatar użytkownika
somsiad511
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

m<font class="red">u</font>j znajomy zaklada gaz i mowil ze za okolo 1300zl zaloze do swojego robocizna 00zl ale zastanawiam sie natym jarkowy muwi ze wypalaja sie gniazda zaworowe po ilu km one sie wypala i czy turbina to wytrzyma bo paliwko niedlugo ma byc po 5zl tfu tfu odpukac :( itez sie zastaniawiam ztym gazem czy jak zalozy sie ten gaz to cny napraw naszego sxa nieprzewysza instalacji gazowych
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

w sprawie pytania jarkaG. wiec: instalacja sekwencyjna rozni sie od tych tanszych tym ze na takiej instalacji jest mniejsze spalanie gazu czyli jest bardziej ekonomiczna. lecz jest to instalacja wciaz gazowa i dopierdziela silnik tak jak kazda inna. wiem jeszcze ze ma duzo innych elektronicznych bajerow ktore raczej sie zbytnio nie przydaja.
moim zdaniem nie warto kupowac sekwy(na ktorej spalanie gazu jest mniejsze o 2-3l niz na zwyklej) ktora jest drozsza o prawie 2tysie od typowej instalacji.
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Ja uwazam ze warto zainwestowac w sekwencje. Mniejsze zuzycie gazu , przy mikserze wywala gaz przez dolot, w sekwencji nie dopala resztek w wydechu, mozna stozek załozyc i to wystroic, przy mikserze trzeba dławic dolot i to w sumie nie ma sensu, sekwencja nie ogranicza mocy, a zwykły nawet o 20%, na mikserze nieraz potrafi byc za ubogo co niszczy bardzo szybko swiece i reszte silnika, czasami jest tez za bogato i strasznie smierdzi gazownią.... ja mam zwykłą instalacje ale jak będą fundusze to zmieniam na wtrysk.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

gość pisze:Ja uwazam ze warto zainwestowac w sekwencje. Mniejsze zuzycie gazu , przy mikserze wywala gaz przez dolot, w sekwencji nie dopala resztek w wydechu, mozna stozek załozyc i to wystroic, przy mikserze trzeba dławic dolot i to w sumie nie ma sensu, sekwencja nie ogranicza mocy, a zwykły nawet o 20%, na mikserze nieraz potrafi byc za ubogo co niszczy bardzo szybko swiece i reszte silnika, czasami jest tez za bogato i strasznie smierdzi gazownią.... ja mam zwykłą instalacje ale jak będą fundusze to zmieniam na wtrysk.
Sekwencja to podstawa !!! Popatrzcie na strone goduli!! Nawet godula matuje sekwensa i go nawet tuninguje!!! Zalety sekwensa to wtrysk a nie rozpylanie !!! Brak mikera=zwezki nieogranicza przeplywu powietrza a srednia utrata mocy po zamatowaniu gazu to Popatrzcie tutaj
Wiec sami rozwazcie !!
Ja tez slyszalem ze paliwo ma podrozec wiec rowniez sie chyba zdecyduje na gaz tym bardziej ze nismo ma byc moim autem RODZINNYM
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”