szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
siema
czy ten poradnik odnośnie swapa at->mt jest identyczny w przypadku EU 200SX s14a?
http://www.ka24development.com/cwilfert ... rical.html
czy ten poradnik odnośnie swapa at->mt jest identyczny w przypadku EU 200SX s14a?
http://www.ka24development.com/cwilfert ... rical.html
Z20LET Bertone + S14a Racing
-
Tomek89
- Postojebca

- Kontakt:
Jedno wytłumaczenie jest że pompa wyciągnie olej z miski i nie zdąży wracać z głowicy.
Może być mało oleju i się tak dziać albo luźny/nieszczelny/zatkany smok.
Inne wytłumaczenie to luzy/pasowanie na panewkach, czasem się tak dzieje ze do średnich obrotów ciśnienie rośnie, a powyżej ileś znowu spada.
Jeszcze jedno to wyrobiony napęd z wału, dostanie opór i przeskakuje/ślizga i spadek wydajności. Tłumaczyło by też te dźwięki.
Pompę zdemontować tak czy siak. ja typuję smok luźny/nieszczelny/zatkany, albo ten napęd.
Jaki silnik i olej?
Może być mało oleju i się tak dziać albo luźny/nieszczelny/zatkany smok.
Inne wytłumaczenie to luzy/pasowanie na panewkach, czasem się tak dzieje ze do średnich obrotów ciśnienie rośnie, a powyżej ileś znowu spada.
Jeszcze jedno to wyrobiony napęd z wału, dostanie opór i przeskakuje/ślizga i spadek wydajności. Tłumaczyło by też te dźwięki.
Pompę zdemontować tak czy siak. ja typuję smok luźny/nieszczelny/zatkany, albo ten napęd.
Jaki silnik i olej?
Ostatnio zmieniony śr 23 mar, 2016 21:16 przez Tomek89, łącznie zmieniany 2 razy.
ca18dead oczywiscie:) zalany motulem 15w50 300v. kupuje stojak i w piątek lub wtorek silnik wędruje do góry na inspekcje. mam nadzieje ze panewki sie ostały! oleju jest w zasadzie troche wiecej niz powinno. pompa jest w sumie nowa. oby skonczyło sie na zatkanym smogu
Ostatnio zmieniony śr 23 mar, 2016 22:18 przez tuper, łącznie zmieniany 2 razy.
Myślicie że bardziej opłaca się regenerować t28? czy lepiej kupić nowego chińczyka?
I jaka cena za regeneracje w wwa najlepiej
?
Tzn chodzi mi o to czy mozecie kogos polecic i ile wam kosztowało
I jaka cena za regeneracje w wwa najlepiej
Tzn chodzi mi o to czy mozecie kogos polecic i ile wam kosztowało
Ostatnio zmieniony sob 26 mar, 2016 19:45 przez Panas, łącznie zmieniany 1 raz.
Perun Turbo - jeżeli chcesz regenerować