co z tymi modelami innych samochodów gdzie był vg30dett
Pisałem o vg30, bez problemu można to wywnioskować z mojego posta
powiedz co z tymi panewkami bo innych niż STD nie znalazłem
Korbowe akurat, główne też były:
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... odowe.html
i tą pompę za 300zł
http://olx.pl/oferta/pompa-oleju-nissan ... c36918777c
Tu mi się rzuciła w oczy. Akurat była 12 w nocy jak tego szukałem i nie chciało mi sie zagłębiać. Niech kosztuje nawet 700zł, jakie to ma znaczenie w kontekście dyskusji?
Generalnie chodzi o to że "dół" silnika to VG30 i sa do tego części. Tak czy nie? ŚRUBY arp też namierzyłem jakieś za 300, nie wątpię że szpilki są droższe(i też lepsze, ale czy potrzebne przy seryjnych mocach)
no tak wiedze mam z broszur i pozwoliła mi złożyć kilka vg w tym 2 dla mnie i nie miałem potrzeby zdejmowania głowic anie rozkręcania niczego a ogień non-stop a o innych silnikach nie wspomnę:D
Jakie moce? Jaki procentowy przyrost wzgledem serii? Zresztą nie mówię ze to nie prawda. Kupując wszystko nowe i wydając wywrotkę floty musiałbyś być niepełnosprawny żeby nie złożyć silnika...
Ja swoje CA otwieram bo ładuje w nie 1.5 bara w seryjne tłoki i upierdala mi półki. Testowałem różne mapy i konfiguracje CR u siebie, komuś bym nie polecił takiego setupu, ale ja nie mam problemu żeby sprawdzać gdzie są granice, potem przynajmniej wiem o czym mówię. Widzisz różnice jeśli chodzi o wysranie półki od za dużego boosta a awarią z powodu złego poskładania, zamienników?
ostatnio pytałeś się czemu blowoffa nie można podpiąć bo masz teorię... twoje teorie są o kant @#$% potłuc
podrzucałeś chłopowi co chciał max 400koni suszarki które wstają ponad 4k rpm ...
Ad1, faktycznie, nie wiedziałem że w VG jest seryjny DV. Chyba przeprosiłem, ładnie tak wyciągać?
Ad2, poleciłem małe gt2860r na kulce i z wrinikiem CNC. Wstawały by dopiero przy 4tys? To Twoje zdanie w które szczerze wątpię.
ty mnie pouczasz? przecież ty nawet vg na oczy nie widziałeś.. !!!!!!!
Jakie to ma znaczenie w kontekście tej rozmowy? Co tam jest takiego nietypowego? Może to nie jest silnik tłokowy?
Nie rozumiem o co chodzi z tymi panewkami STD. Jak wał będzie STD to co, i tak go szlifować czy o co ci chodzi?
Nie będę czytał o zamiennikach do VG bo to będzie morze niczym niepotwierdzonych bzdur i domniemań. Zresztą są zamienniki i zamienniki. Trzeba kupować te lepsze/sprawdzony i tyle w temacie.
Wgl, o co Ty się ze mna kłócisz powiedz mi? Poradziłem człowiekowi co ma zrobic żeby ZGODNIE ze sztuka wymienić panewki i wszystkie możliwe opcje, na co zwrócić uwagę itd, a Ty się do mnie przy***alasz!? Co Ci nie pasuje, gdzie to domniemane druciarstwo? Gdzie dokładnie? Sam juz przyznałeś że serwisówka zezwala na montaż tych samych szpilek, gdybyś trochę więcej posiedział w temacie to byś przyznał że założenie drugi raz MLS też jest normalne(i robi tak mnóstwo osób, proponuje wyjść poza świat nissana). Mam się tłumaczyć z każdej waszej nadinterpretacji tak ja z tym niewymienianiem uszczelek? Gdzie ja to napisałem?
Radziu ja wysiadam z tego pociagu nie ma sesu z czopem pisac i sie dynerwowac

No pokazałeś się w całej krasie. Nie dość że głupi bo nie może się zdobyć na merytoryczna dyskusje to jeszcze cham. Brawo! W miejsce twojego nicku na kalendarzu narysuje <font class="red">PIP</font>, będzie pasowało do twojego stylu.

Zaczynam kumać, trafiłem na dwóch kolegów z kółka wzajemnej adoracji gdzie jeden wspiera drugiego w swoim zacietrzewieniu....