kompresor i chłodnica z tyłu auta
Moderator: Moderator
Właśnie wróciłem od mechanika który robił mi zawieszenie... zapytał mnie o taka dziwna rzecz ktora jest gdzies z tylu auta... tzn chlodnica polaczona z elektrycznym kompresorem... czy ktos wie do czego to sluzy??
Hmm chlodnica z tylu auta ....chlodnica dyferencialu ?
"I had a look around the carpark and couldn't help noticing, that my car is significantly faster than all of yours..."
powered by:Japan Sport Service
powered by:Japan Sport Service
-
bzx
tez coś takiego dzisiaj widziałem przy zmianie kólek, taka czarna puszka platikowa z otworami. bardziej z prawej strony pod skosem zalożona ??
niestety nie wiem bo tylko mechanik mi mowil ale jak bede zmienial kapcie na letnie to sie przyjze
-
cziko
tak jak napisał melow to jest chłodnica oleju w dyfreku!!mamy tam w nim zamontowana pope elektryczna co gania oliwke przez chłodniczke
wypasik nie??kazdego kogo zaciagne do kanału to musze uśfiadamiac i kreci głowa z podziwu co to za nowinki techniczne ma ten wóz!!a tylne zawieszenie to dla zwyklego wyjadacza chlebka to juz wogule kosmos 
-
Bandur
Czy tam się zmienia olej? W manulalu nic takiego nie piszą co by sugerowało, że olej jest dożywotni. Ale sami wiecie jak mocy przybywa to może i ten olej warto byłoby zmienić. Ja niestety nie znalazłem warsztatu, który zrobiłby tą wymianę dobrze. Wszyscy się dziwią co to za chlodnica. W takim wypadku nie warto oddawać takim mechaniorom bo mogą tylko spartaczyć.
tak, olej w dyfrze sie zmienia
w s14 masz lsd wiec taki zwykly olej nie podpasuje
motul pa90 chyba czy jakos tak jest do lsd
był zresztą temat tutaj na forum o tym
i na forum streetracing tez cos bylo
w s14 masz lsd wiec taki zwykly olej nie podpasuje
motul pa90 chyba czy jakos tak jest do lsd
był zresztą temat tutaj na forum o tym
i na forum streetracing tez cos bylo
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru