Dystanse... A bezpieczeństwo?

Moderator: Moderator

maziR13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Witam
Moje pytanie dotyczy dystansów, a mianowicie chodzi mi o przejście np. 5x114,3 na 5x120 czy jest to bezpieczne?

Drugie pytanie brzmi. Jakie najszersze zakładaliście dystanse i jakie widzieliście ?
Jeśli ktoś zapyta, po co tak kombinować, odpowiedz brzmi mam bardzo dużo felg od bmw.

Z tego co wiem to do mojego nisssan, żeby to jakoś wyglądało trzeba założyć dystanse 8,5 cm na jedno koło na tył a na przód 2,5 cm . :wink: Czyli w sumie na dwa tylne 17 cm a przód 5 cm
Pytanie ogólne do całości, czy nie urwie mi się koło ?
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

nie urwie, ludzie jezdza na 10cm na strone z tylu w drifcie i nic sie nie urywa, o ile material bedzie ok i szpilki nie beda chinskie
Ostatnio zmieniony czw 20 cze, 2013 07:10 przez Ban0ff, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv

S13 2JZ / 730HP 820NM
Awatar użytkownika
Suseł
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Widziałem 12 cm na stronę z PA6 i dawało radę w drifcie ;)
Na ostatnim treningu na Wyrazowie była E30, która z tyłu miała podwójne dystanse (ogólnie 4 na oś).
"If in doubt, flat out."
Colin McRae 1968-2007
Awatar użytkownika
SEBA200SX
-#Klubowicz
-#Klubowicz

Mam pytanie a nie chce zakładać nowego tematu . Jak najprościej można przejść z 4x114,3 na 5x120 ? TYLKO i wyłącznie zmiana piast z s14 a potem dystanse zmieniające rozstaw na 5x120 ? z tego co pytałem nie jest możliwe wykonanie dystansów zmieniających rozstaw z 4x114,3 na 5x120 bo szpilki sie pokrywają ... mam taki głupi pomysł żeby zrobić dystans 4x114,3 na 5x114,3 a potem kolejny 5x120 :lol: ale to chyba nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem co ?
(luźne pytanie nie potrzebuje tego na wczoraj)
" Każdego dnia , sam na sam z koncepcją , próbujemy spełnić nasze marzenia , ciężko pracując nad każdą indywidualnością i każdą urwaną sekundą , to jest nasze życie i nasza miłość , naszego ciała i duszy ..."
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

Gadaj z Banoff'em on przerabial piasty na rozstaw bmw, moze ci sprzeda trocbe wiedzy, plus zajrzyj do jego tematu ;)
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”