Nie mam teraz zadnych czipow ani kompow. Teraz jest seryjny a i tak AFR mam 11.8 wiec sie zalewa. Jest to dla mnie wielka zagwostka ale coz. Widocznie tak musi bycshifty pisze:brt
rozumiem ze jezdzis teraz na seryjnym oprogramowaniu ??
moze lepiej zainvestuj w apexi
boosterowi eclipse pali max 18L
marcin z subaru jak zrobil modyfikacje to z 22ps ma 380 i auto mu mniej pali na innym kompie. Trzeba umiec to jeszcze wszystko wystroic
Spalanie w S13 / S14
Moderator: Moderator
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno
S14a drift spec
S14a drift spec
-
Anonymous
W firmie Czoper,gosc nazywa sie Szczepan i robil fure boosterowi i Czernikowi, ma niesamowite pojecie o japonskich autkach, w sumie nie ma nikogo kto lepiej je modyfikuje w PL niz on. Bedzie w ta zime robil rowniez i moj.
Polecam jak cos.
PS
Subaru z 220ps a nie z 22ps
Zapomnialem dodac zera
Polecam jak cos.
PS
Subaru z 220ps a nie z 22ps
Zapomnialem dodac zera
Koleś na Jutrzenki robił Suprę kameleon...
i już kilka naszych SX'ów
i już kilka naszych SX'ów
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
mysle że brt może sie bronic sam ale co wy mu mówicie żeby poszedł do jakiegoś warsztatu skoro on sobie to zrobi sam!
I jestem pewien że żaden fachowiec tego nie zrobi lepijej niż właściciel (wkładanie serca i duszy też ma znaczenie
I jestem pewien że żaden fachowiec tego nie zrobi lepijej niż właściciel (wkładanie serca i duszy też ma znaczenie
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Dam radejarkowy pisze:mysle że brt może sie bronic sam ale co wy mu mówicie żeby poszedł do jakiegoś warsztatu skoro on sobie to zrobi sam!
TomaRacing
S14a drift spec
S14a drift spec
-
express
Moj s13 17 gazu + 3 benzyny przy umiarkowanej jeździe, takiej 2500-4000 obr.
Ciekawe jak bym jeździł 2500-3000
W trasie - brak danych.
Kurwica strzela jak masz fajny samochód i nie masz narazie kasy żeby sprawdzić to i owo np.salanie.
Ciekawe jak bym jeździł 2500-3000
W trasie - brak danych.
Kurwica strzela jak masz fajny samochód i nie masz narazie kasy żeby sprawdzić to i owo np.salanie.
wg. mnie to cos masz nie halo w aucie ze masz takie spalanie
no chyba ze deptasz mocno caly czas
zakres obrotow nie ma duzego znaczenia
wazne jest jak sie obchodzisz z pedalem gazu, jak gwaltownie przyspieszasz, to niezaleznie czy przyspieszasz w zakresie 2500-4000 czy 3500-5000 to praktycznie tak samo bedzie spalał, liczy sie głębokośc wcisniecia pedału gazu
sprobuj przez 1 tankowanie jezdzic spokojnie, obroty 2500-3000, delikatnie z gazem, płynnie, jedź tak jak byś miał normalne auto, nie musisz wszystkich wyprzedzać
i zobacz ile wtedy spali, jeśli też dużo to do regulacji. Te auta naprawde palą niewiele jeśli się traktuje je jak normalne auto.
no chyba ze deptasz mocno caly czas
zakres obrotow nie ma duzego znaczenia
wazne jest jak sie obchodzisz z pedalem gazu, jak gwaltownie przyspieszasz, to niezaleznie czy przyspieszasz w zakresie 2500-4000 czy 3500-5000 to praktycznie tak samo bedzie spalał, liczy sie głębokośc wcisniecia pedału gazu
sprobuj przez 1 tankowanie jezdzic spokojnie, obroty 2500-3000, delikatnie z gazem, płynnie, jedź tak jak byś miał normalne auto, nie musisz wszystkich wyprzedzać
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
I te dane pokazują jakim bezsensem jest zakładanie taniego gazu do Nissana.express pisze:Moj s13 17 gazu + 3 benzyny przy umiarkowanej jeździe, takiej 2500-4000 obr.
Mój na 1 Barze pali 13 L przy jeździe do 3500/4000 czasem do 5000/6000.
EMWU is dead
no to ja sie pochwale... trochę już obeznałem auto, jak ekonomicznie jeździć i wychodzi tak, że
przy normalnej jezdzie po mieście cały bak stracza na ponad 450 km (do zapalenia się rezerwy, czyli ok 5 litrów), co daje wynik ok 11. l na 100 km.
Inna sprawa jak daje w palnik.... wtedy to nawet za 100 zł potrafię przejechać 50 km....
przy normalnej jezdzie po mieście cały bak stracza na ponad 450 km (do zapalenia się rezerwy, czyli ok 5 litrów), co daje wynik ok 11. l na 100 km.
Inna sprawa jak daje w palnik.... wtedy to nawet za 100 zł potrafię przejechać 50 km....
Nowe dane po remoncie , Ca18DET na seryjnej mapie ale z modami , pierwsze 600KM tego silnika powrót od Jarkowego do Opola w zeszła sobote , jazda super spokojna , max 3000 obr , max 115 km/h pierwsze 200km sporadycznie 5 bieg , reszta trasy czesto 5 bieg , ani raz na trasie Bov nie strzelił , ani raz bost nie wychylił ponad 0 , wynik napawa optimizmem 200zł zalałem 3,67 na lotosie i do teraz mam miedzy rezerwa a pierwsza kreska , czyli około 180zł - 600km - wniosek ? da się !
Można liczyć (bo ciut w baku było) ze 200zł na 600km to chyba wychodzi około 8,5 - 9 na 100 i tu jeszcze pamiętać nalerzy że starałem sie troche o różne zakresy obrotowe , więdz 8-100 jest w tym aucie napewno do zrobienia. A w serii jeszcze mniej.
Ważne jest też że sonda lambda u mnie przez ostatnie kilometry była odłonczona.
Można liczyć (bo ciut w baku było) ze 200zł na 600km to chyba wychodzi około 8,5 - 9 na 100 i tu jeszcze pamiętać nalerzy że starałem sie troche o różne zakresy obrotowe , więdz 8-100 jest w tym aucie napewno do zrobienia. A w serii jeszcze mniej.
Ważne jest też że sonda lambda u mnie przez ostatnie kilometry była odłonczona.
Wreszcie jeździ , i to jak 
Jak miałem Lambde odłączoną i jeździłem bez turbiny /późna jesień/, po mieście ale jak ciotka
to wyszło mi 17l na niecałe 90 km.
I tak po tygodniu jeżdżenia zrobiłem piękny adapterek na mój home-made kolektor i spalanie w mieście spadło do ok 10l przy jeździe na 4-5.5k.
Teraz z turbinką niecałe 9l na trasie /ale w stylu zimowym/.
IceMan na sporo racji z deptaniem w podłogę. Jak nie szczędzę podłogi po mieście to wskaźnik w oczach spada.
I tak po tygodniu jeżdżenia zrobiłem piękny adapterek na mój home-made kolektor i spalanie w mieście spadło do ok 10l przy jeździe na 4-5.5k.
Teraz z turbinką niecałe 9l na trasie /ale w stylu zimowym/.
IceMan na sporo racji z deptaniem w podłogę. Jak nie szczędzę podłogi po mieście to wskaźnik w oczach spada.
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
jak swoim wracałem od Czika - wyszedł średnio 8.5l/100 - trasa ponad 500km prędkość ok 120kmh
ostatnio po mieście i autostrada do 150 - 9.3l/100
ostatnie 3 dni tylko po miescie czesto powyżej 4000rpm - 10l/100km
ostatnio po mieście i autostrada do 150 - 9.3l/100
ostatnie 3 dni tylko po miescie czesto powyżej 4000rpm - 10l/100km
Prawda jest taka, że jak się rozpedzisdz i jedziesz stałą prędkością to przy 90km/h mozna zejść do ok 8L, ale rzadko się zdarza że nikogo się nie wyprzedzi.
Przy 110-120 z rzadkim wyprzedzaniem ok 9L
Przy 160-180 z wyprzedzaniem spalił mi niecałe 10L
Przy 110-120 z rzadkim wyprzedzaniem ok 9L
Przy 160-180 z wyprzedzaniem spalił mi niecałe 10L
EMWU is dead
najlepszy sposób na ekonomiczną jazdę to zamontować sobie wskaźnik ciśnienia z podciśnieniem, jeśli się jeździ bez wchodzenia w doładowanie to mało spali
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
-
express
i dokładnie o tym pisałem. Na pewno obroty i gwałtowność wciskania pedłau gazu mają wpływ na spalanie. Oboty - bo od 2800 zaczyna się doładowanie.