Silnik z S13 do Sunnego N13

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

bombel

Witajcie. Znalazłem za 300 euro Nissana 200 SX z rozbitym tyłem, ale z dobrym silnikiem i przodem. Miałem tunningować swój silnik 1,3 ale doszedłem do wniosku, że taka okazja sie moze nie trafic i postanowiłem zrobic SWAP. Oto kilka pytań:
1. Czy lepiej kupic nowa skrzynie i zostawic napęd na przód, czy wstawić wał i przenieść napęd na tył??
2. Czy to wogóle da się zrobić i jak cena może tego być??

Za wszystkie odpowiedzi dziekuje :D

Pozdrawiam
cziko

skoro zachodniopomorskie to blisko do prezesa zarem wal jak w dym 602-227-141 on zrobi ci taka przekBadke za najlepsze pieniadze moge sie zalozyc i do tego jeszcze zadowolony bedziesz ze hoho :!:
Dewik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Jedz do Jarka on juz sie wszystkim zajmie A tak nie do tematu mam pytanie : Jaki ma ten nissan zdezak z przodu???Bo Ja szukam zderzaka po lifcie :)
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Jak tylko wpadnie mi w ręce przyzwoity silnik i turbo t28 to bede robił przekładke do Sunny GTI. Ten samochód bedzie miał latać! I obskakiwać czika (ze 200KG mniej :D )
Co do twojej przekładki to albo całe zawieszenie z półośkami i skrzynią z Sunny GTI albo Mega kombinacja i napęd na tył. Ale to naprawde bedzie MEGA kombinacja.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
bombel

Dawno mnie tu nie było, bo nie dostaje powiadomień :(
Z tegio co wyczytałem na innych stronach to pasuje skrzynia od N13 1,6 GTi lub 1,8 GTi bo to prawie ten sam silnik tylko, że bez turbo.
Zdjecia mojego samochodu obecne sa na mojej stronie www.bombeln13.webpark.pl

Mam pytanie. Jesli kupie to S13 to beda chetni na karoserie z przodu (tył rozbity) - redukcja kosztów :D ??

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Coobcio
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

cięzko CI bedize znaleść kompletny napęd z Sunnego GIT N13, moze calego sprowadzisz i poprzekaldasz z neigo pare gratow do siebie, być może okaże się ze zadowolą cię jego osiagi bez dmuchawki?
Nissan Primera 2.0 + Home Made Turbo [320KM/420Nm @ 1 bar] http://www.streetracing.pl/forum/viewto ... 88&start=0

Almera GTi Dupowóz [145KM/168Nm>>167KM/197Nm]

Najnowsze dziecko 200SX S14'96 [335KM/468Nm @ 1 bar] REANIMACJA
bombel

Dzisiaj mnie naszło, że jednak bedzie RWD, lub jak trafie na mobile.de 4WD

Mega kombinacja ale z nowa turbina jak wykrz4sam 300 KM to przy 950 kg masy wiecie cio sie bedzie działo.

P.S. Czy ktos wie jakie mozliwe by było spalanie??
cziko

jaz moge zabrac reszte tego co zostanie z tej s13 !! za jakies nieduze pieniadze 8) kupiles juz go??
bombel

cziko pisze:jaz moge zabrac reszte tego co zostanie z tej s13 !! za jakies nieduze pieniadze 8) kupiles juz go??
Niestety ktoś mnie z poprzednim uprzedził, ale mam swoich ludzi w niemczech, wiec cos mui upoluja. Jak trafie to wszystko jest Twoje za cene za jaka kupie, a mam zamiarb wydac nie wiecej niz 600 euro
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”