kosmaty_ pisze:Ja mam jako dupowóz Impreze GF, wersja 2.0 115km + LPG. Generalnie toczki jak nie wiem co, nie ma czym jechać z uwagi na stały napęd 4x4, większe opory. Prócz tego auto bardzo przyjemne, daje radość z jazdy, szczególnie jak spadnie śnieg

awaryjność raczej znikoma, jeżdżę lekko ponad 2 lata, nastukałem coś koło 40 tyś km i wymieniałem raptem łożyska z tyłu i jeden przegub z przodu. No i sprzęgło, ale to już z mojej winy

Spalanie jak na moc i osiągi raczej nie małe, rzędu 10-12l LPG, przy piłowaniu potrafi skoczyć do 15. Generalnie polecam, auto fajne i kultowe. Jednak nie sugeruj się tym, że to kombi, bo wózka dla dziecka nie zmieścisz raczej

Auto jest po prostu małe. Jeśli zależy Ci na pakowności to celuj w Legacy/Forester. Silniki i napędy są te same w zasadzie co w Imprezie.
No i najważniejsza sprawa, sporo się naszukasz, żeby znaleźć zdrową blachę w normalnych pieniądzach

Podbije temat Michała

od niespelna roku uzytkuje na codzien Subaru Forester'a 2.0T s-turbo w automacie z 2001r. Auto w gazie. nic sie nie dzieje, procz wiadomych czesci eksploatacyjnych, jedyne co to strasznie podatny i czuly na jakosc paliwa (co jakis czas check sie zapali, ale to zadne zmartwienie)
Miejsca masz naprawde duzo, bagaznik pojemy, nie jest to kamaz ale wozek smialo wejdzie

Duzo jest szwajcarow w bogatych wersjach. mysle ze za 14-16k smialo cos znajdziesz. nas forester wyszedl 15.9 z oplatami rejestracja clem, recyklingiem, kupnem opon letnich, zalozenie LPG stag4 itp

Spalanei w trasie rzedu 10-12l ale ja raczej wolno nie jezdze i przewaznie w 4 osoby jak w trase

(4x4 i prawie 1600kg masy+pasazerowie robia swoej w dodatku to turbo)
Po miescie 18-20lpg ale byles w minsku i wiesz jak wyglada to miasto. Co 100metrow skrzyzowanie i ciagle hamowanie ruszanie- jak w korku

Co do czesci to tragedi nie ma ani z dostepem anie z cenami.
W trasie naprawde przyjemnie sie podrozuje, tylko tutaj jest balon i ciut slychac kolo, w dodatku bryla auta tez nie pomaga w oplywie powietrza
Smialo tym autem wyprzedzisz po trasie, zbiera sie ladnie mimo ze to automat, w przypadku manuala moze byc tylko lepiej. Ale automat jest naprawde fajnym leniuchem na trase czy tez w miasto