MBC
Moderator: Moderator
-
ChEsTeR
Najpierw pojdz do sklepu z akcesoriami pneumatycznymi i dowiedz sie o trojnik 1/4 " albo 1/2" od tego dwie przejsciowki na waz gumowy o odpowiedniej srednicy i jedna zaslepka ktora trzeba przewiercic i nagwintowac drobnozwojnie i to by bylo na tyle.
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Naprawde warto tak kombinować?
Ja złatwaim to inaczej.
Precyzyjny dławik z zaworem zwrotnym, trójnik, wejściówka - wszystko na szybkozłączkach. dodatkowo jedna dysza, i wszystko wpinane miedzy westgate a odcinek między turbina a IC oraz w dolot za przepływką zeby nie było fałszychych pomiarów powietrza.
Dzięki precyzji wykonania bardzo łatwio ustawić cisnienie z dokładnością do 0.01bara (pare wysiadek i otwarć maski
). Ale zaznaczam wszystkie MBC mają tendencje do tworzenia piku po zmianie biegu.
Zamontowałem juz takie MBC Czikowi, Damianowi, Czeciemu, Psylowi, Rafiemu, dodatkowo coś takiego odemnie ma Iceman, Fazolx i jeszcze kilka osób o których w tej chwili nie pamietam.
koszt 100 - za cały komplet który widać na zdięciu.
Ja złatwaim to inaczej.
Precyzyjny dławik z zaworem zwrotnym, trójnik, wejściówka - wszystko na szybkozłączkach. dodatkowo jedna dysza, i wszystko wpinane miedzy westgate a odcinek między turbina a IC oraz w dolot za przepływką zeby nie było fałszychych pomiarów powietrza.
Dzięki precyzji wykonania bardzo łatwio ustawić cisnienie z dokładnością do 0.01bara (pare wysiadek i otwarć maski
Zamontowałem juz takie MBC Czikowi, Damianowi, Czeciemu, Psylowi, Rafiemu, dodatkowo coś takiego odemnie ma Iceman, Fazolx i jeszcze kilka osób o których w tej chwili nie pamietam.
koszt 100 - za cały komplet który widać na zdięciu.
- Załączniki
-
- mbc.jpg (29 KiB) Przejrzano 8749 razy
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Co do MBC w wykonaniu Jarkowego:
Wężyk z dyszą lepiej chyba podpiąć do dolotu ( żeby uniknąć fałszywego pomiaru powietrza )
Moje pytanko brzmi; czy można go podpiąć do węża od odmy albo tego cienkiego
To za przepływką a nie musiałbym dziurawić dolotu.
Wężyk z dyszą lepiej chyba podpiąć do dolotu ( żeby uniknąć fałszywego pomiaru powietrza )
Moje pytanko brzmi; czy można go podpiąć do węża od odmy albo tego cienkiego
To za przepływką a nie musiałbym dziurawić dolotu.
no własnie wczoraj zamontowałem MBC, i pikuje strasznie..przekracza bara i odcina paliwo, pozniej spada do 0,7...coś da się z tym zrobic, czy tylko chip ??
i jeszce jedno pytanie, po co ta dysza w jarkowym MBC
i jeszce jedno pytanie, po co ta dysza w jarkowym MBC
Moj pierwszy MBC to byl zawor Festo, pewnie mozna kupic w sklepie z pneumatyka za pare groszy. Zadowolony, niestety nie bylem, i w sumie to lepiej wydac pare zlotych wiecej i kupic stare Apexi, albo EVC. Naprawa kosztuje wiecej!
IDH
IDH
287 KM, 375 Nm przy 0.9 bara na seryjnej turbinie, 1/4 mili 14.17 (Hockenheim - Public race days 2007. Aktualna lista modow - tutaj. Bodykit BOMEX.
naprawa czego

skoro Jarkowy to zakłada to nisądze zeby było groźne dla silnikaidh pisze:REMONT SILNIKA!
Pozdr
IDH
Pewnie, ze nie! Tylko zalezy od tego kto pozniej wkreca srube... coraz bardziej i coraz bardziej...
IDH
IDH
287 KM, 375 Nm przy 0.9 bara na seryjnej turbinie, 1/4 mili 14.17 (Hockenheim - Public race days 2007. Aktualna lista modow - tutaj. Bodykit BOMEX.
coś źle połączyłeś, u mnie po ustawieniu 0,8 było 0,8 i spadało dopiero pod koniec ale nie przekraczało nastawionej wartosciMuro pisze:no własnie wczoraj zamontowałem MBC, i pikuje strasznie..przekracza bara i odcina paliwo, pozniej spada do 0,7...coś da się z tym zrobic, czy tylko chip ??