szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
mam podłączony gaugełek oil press w miejsce gdzie kiedyś 2 lata było cisnienie doładowania ... w ciągu 2 miesięcy spalił mi sie już drugi
prąd jest a wskaźnik czarny i nie daje znaku życia !?!?!?! miał ktoś już coś takiego ? dajecie bepiecznik w miejscu podłączenia swoich do +12v ?
" Każdego dnia , sam na sam z koncepcją , próbujemy spełnić nasze marzenia , ciężko pracując nad każdą indywidualnością i każdą urwaną sekundą , to jest nasze życie i nasza miłość , naszego ciała i duszy ..."
goście malinowi , potrzebuję POMOCY ! kielich mi sie sypie i trzeba by to obadać obspawać , a że nie jestem z spawarka za pan brat to szukam kogoś kto to ogarnie i nie weźmie worka pieniędzy gdzieś Poznań i okolice ktoś coś albo kogoś poleci ?
ZimnyY pisze:Wiem że to już kiedyś gdzieś widziałem ale tak dla pewności jakie zbędne rzeczy można wyrzucić z CA ? ABS to na pewno i co jeszcze ?
ABS (dobrze przy okazji pozmieniać przewody na miedziane i poukładać sensownie bo potem brzydko wygląda i jest pokręcone w miejscu gdzie była pompa) klimatyzacja jak masz bo to też kilkanaście kilogramów, PRCSV, carbon canister...
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...
Ludziska, jakiego springa brac do screamera z fmic'owskiego wg 35mm przy doladowaniu turba 0.95b?
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
Ooo gdzie można kupić springi do WG?echo pisze:Ludziska, jakiego springa brac do screamera z fmic'owskiego wg 35mm przy doladowaniu turba 0.95b?
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
alledrogo 
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
Kiedyś tego szukalem i za cholerę nie mogłem nigdzie znaleźć, cos chyba źle wpisuje
. Mogę prosić o linka?
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Prawdopodobnie tyle co inne Brembo. Generalnie to jak chcesz czterotłoki to p&p są całe zestawy z piastami itd. z s14, skajów czy 300zxów, jak chcesz na serii to już adapter, więc jak rzeźbisz adapter to nie ma znaczenia czy z Merola czy e38 czy z s14. Z Nyski masz o tyle prościej że ktoś sprzedaje na forum gotowe adaptery pod tarcze 320 z Murano, kupujesz tarcze, zaciski, adapter i zakładasz. Do Merolowych musisz adapter rzeźbić sam i to najlepiej też od razu na tarcze z Murano żeby mieć większe przy okazji. Mimo to ja widzę sens i też planuję kiedyś wstawić właśnie te zaciski - powód prosty, za 200/250zł idzie dorwać komplet, z Nissana jest to nierealne. Trochę droższe ale wciąż bardzo tanie są brembo z bmw e38, przewagę nad mercedesem jak dla mnie mają taką że są ładniejsze i tyleZimnyY pisze:dużo trzeba przerabiać żeby do s13 weszły Brembo 4 tłoczkowe z S-klasy o ile w ogole można? 4 srubowe piasty.
S13 CA18DET
JapanizeD
JapanizeD
Sykopson pisze:Prawdopodobnie tyle co inne Brembo. Generalnie to jak chcesz czterotłoki to p&p są całe zestawy z piastami itd. z s14, skajów czy 300zxów, jak chcesz na serii to już adapter, więc jak rzeźbisz adapter to nie ma znaczenia czy z Merola czy e38 czy z s14. Z Nyski masz o tyle prościej że ktoś sprzedaje na forum gotowe adaptery pod tarcze 320 z Murano, kupujesz tarcze, zaciski, adapter i zakładasz. Do Merolowych musisz adapter rzeźbić sam i to najlepiej też od razu na tarcze z Murano żeby mieć większe przy okazji. Mimo to ja widzę sens i też planuję kiedyś wstawić właśnie te zaciski - powód prosty, za 200/250zł idzie dorwać komplet, z Nissana jest to nierealne. Trochę droższe ale wciąż bardzo tanie są brembo z bmw e38, przewagę nad mercedesem jak dla mnie mają taką że są ładniejsze i tyleZimnyY pisze:dużo trzeba przerabiać żeby do s13 weszły Brembo 4 tłoczkowe z S-klasy o ile w ogole można? 4 srubowe piasty.
Masz rację...
A nie, jednak nie masz. Komplet używanych zacisków, tarcz i klocków do s14/300ZX kosztuje jakieś 400 do 600 zł (tu już można zacząć szukać brembo ze Sky, ma większą tarczę) i wszystko pasuje p&p bez przerabiania czegokolwiek (300ZX ma "ameliniowe", które o dziwo pomalujesz
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...