A co jak zabraknie wachy???

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

SZUKAJka mi nie pomogła więc pytam tutaj: dość często zdarza mi się, że jeżdżę na rezerwie. I chciałbym wiedzieć co by było, gdyby mi zabrakło benzyny i autko samo stanęło?
Wiem, że są samochody gdzie po prostu dolewa się wachy, chełta chełta i jara! W innych natomiast mogą pojawić się problemy w postaci zatartej pompki paliwowej, zapowietrzonych wtrysków itp, a ponowne uruchomienie bryki nie ogranicza się tylko do nalania paliwa. Więc jak jest w naszych nissanach?
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
cziko

no juz po jednym takim numerku mozesz pozegnac sie z pompa paliwa bo w s13 jest delikatna jak pajeczynka!!wiec zacznij tankowac bo bedziesz za pare dni szukał popki :lol:
Dewik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Hehe,a guzik prawda :P Ja wyjeździłem juz z 2razy paliwo do końca...Pojechałem na stacje dolałem w karnisterek i heja do samochodu :) Odpalil za 1 razem i pompa caly czas dobrze ładuje paliwo,nic sie jej nie stało bo z ciekawosci mierzyłem :P
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

do czasu panowie do czasu.
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.

Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Awatar użytkownika
Dominik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja też muszę się przyznać że kilka razy zabrakło mi paliwa.
To przez to że kiedyś cofałem i najechałem na korzeń i zbiornik się lekko wgiął i rezerwa starczała mi na 2 km.
Miałem tak że zapaliła sie lampka i musiałem szybko na stacje pędzić i nieraz było tak że stacji nie było.
Teraz już mam zbiornik prosty i jest wszystko ok. :D
Oby asfalt zawsze był suchy, gładki i lśniący. Amen
Micz

a ja dalej żyję w przeświadczeniu że kontrolka mi nie działa od rezerwy i nie pozwalam wskazówce dotykać żółtego pola :P
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

No więc po Waszych wypowiedziach wnioskuję że nie zaleca się wyjeżdżania wachy do spodu. No, jak to się zdarzy raz czy czy dwa to RACZEJ nic niepowinno się stać, ale lepiej pilnować żyda :roll:
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
DarekAMS
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Łatwo napisac pilnowac żyda , gorzej że to auto daje taka frajde z jazdy że nie chce się przestać. Kupiłem swoją tydzień temu a już wyjezdziłem paliwa za 250zł tylko po miescie wieczorkami :D
Awatar użytkownika
Kaszi
Coś już wiem
Coś już wiem

Jak wskazówka zejdzie na żółtą kreskę to ile jest jeszcze paliwa w zbiorniku :?:
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

mało-za mało by jezdzic :P
Awatar użytkownika
DarekAMS
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Własnie, borimichal przypomniałes mi co usłyszałem ostatanio od jednej osoby.
Podobno gdy u niego wskazówka jest poniżej pierwszej kreski to auto mu nie ciągnie jak trzeba.
Czy faktycznie ma to az takie znaczenie , czy to tylko objaw juz niewydolnej pompy ?
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

u kazdego ten wskaznik pokazuje zupelnie inaczej. U mnie schodzi 3mm pod żółte pole (wyciagalem bak i zlewalem bene - jak byl pusty tak pokazal ;) )
u kumpla zas ledwo dotknie żółtego poola i auto jechac nie chce, raz juz mu sie bena skonczyla a na wskazniku jeszcze 'bylo'.

a do tematu co sie stanie - ja raz mialem juz wjezdzac na stacje i wyprzedzalem na dwójce zawalidroge -> papa uszczelka pod glowica ;) na 30m do stacji ;/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”